Skoro miał byś miejsce pod 375l to 450l też by się zmieściło ma takie samo dno i tylko 10cm więcej na wysokość niż te pierwsze więc w czym problem?
Wiem, Andrzeju.
Problem polega na tym, że dla altumów 450l to i tak nie jest szał, a dla leopoldów wystrczy spokojnie 375l.
Pozostaje kwestia wody - zapewne postawiłbym na ro, ale to i tak trzeba preparwać, czego mnie po 240l i żaglach już sie nie chce robić.
Chciałbym mieć coś wyjątkowego, ale małym nakładem sił, a tak się oczywiście nie da. Tłumacze to swoim lenistwem
W tej chwili podmieniam tylko wode. Od czasu do czasu przetre szyby. Tak mi wygodnie, że nawet aranżu nie chce mi się zmieniać.
Dostałem też ciekawą oferte od znajmego szklarza. Baniak o wielkości 200x40x40 za w sumie niewielką kwote, tylko cholernie droga jest szafka pod takie coś. Najtańsza oferta jaką dostałem opiewała na ok 800zł.
Zastanawiam sie czy złączenie 2 szafek 100x40 mogłoby w jakiś sposób negatywnie wpłynąć na stojące na tym 300l wody. Jak myslicie?
300l to nie jest jakiś szał, ale dla ryb ławicowych – spodobało mi się to co zobaczyłem u Ducze – byłoby idealnie.
Jak więc widzicie, pomysłów sporo, ale chęci brak. Może z powodu braku ściśle określonego celu