Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: modernizacja obsady 112l  (Przeczytany 945 razy)
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium

« : Kwiecień 13, 2010, 20:31:56 »

przychodzi mi na mysl ostatnio czy nie dorzucic kolegow do mojej obsady a mianowicie minimum 10szt danio pregowanych do:
10x brzanka sumatrzanska
5x otosek
4x kirysek albinos - tutaj dokupie im 2szt
1x zbrojnik niebieski samica - czy kupic samca? z niewyjasnionych przyczyn zniknal mi ponad 2 miesiace temu samiec(dodam ze na 110% nie ma go w akwarium) i od tamtej pory jest osowiala samica
2x gupiki - nie wiem czemu zyja tak szczerze mowiac, zostaly ze starej obsady jak jeszcze mialy po 1cm dlugosci i wyrosly na zdrowe piekne okazy samiec i samica a nie mam serca sie ich pozbyc bo najwyrazniej bardzo chcialy przezyc Wink

czy te 10szt danio bylo by w porzadku, albo i wiecej, jesli wiecej to tez jaki bylby max? bo wydaje mi sie akwarium takie puste jak brzanki plywaja przy dnie, rzadko kiedy plywaja po srodku a danio by wypelnilo ta luke i przyczynilo by sie do utworzenia biotopu azjatyckiego na ktory w przyszlosci mam stworzyc, jedynie wtedy by zostaly do wymiany otoski kiryski i zbrojnik

w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
Mataertest
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 14, 2010, 19:03:49 »

Zamiast dokupywać kolejne stadko możesz dokupić jakieś inne ryby z azji, np. guramiowate.
Ja myślę, że harem(1+2) prętnika byłby odpowiedni do tej obsady.

Pozdro.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: