Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Zrób to sam « pomoc wątpliwa jakość akwarium
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: pomoc wątpliwa jakość akwarium  (Przeczytany 1903 razy)
amadeusz
Nowy
*

« : Kwiecień 16, 2010, 08:22:11 »

Mam pytanie, zamówiłem sobie akwa, o wysokości 60 cm, no i było zapakowane, oglądam w domu a szyby boczne nie stoją na spodniej tylko są doklejone po bokach do dennej, a słyszałem, kleiłem i kupowałem zawsze takie których szyby boczne stały na spodniej, mam je oddać??

Gol Anonim
Michał
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 16, 2010, 09:22:30 »

Witam.
Nie przejmuj się tym, teraz tak się klei akwaria. Dawniej szyby boczne faktycznie stały na szybie dennej, jednak od pewnego czasu dokleja się je po bokach ponieważ w szybie dennej występują wtedy mniejsze naprężenia (tak przynajmniej gdzieś czytałem, nie pamiętam gdzie i źródła nie podam). Moje 240L też jest tak klejone i stoi już 4 lata więc nie musisz się obawiać.
Jaroe
Zainteresowany
**

Nie jestem najleprzy

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 16, 2010, 09:47:33 »

ja też mam tak klejone akwarium (ale rogowe )dość nie typowy kształt no i jest dość stare  Grin
 a jak sie boisz to morzesz dokleić kątowniki z nierdzewki i będzie spoko  Cool

ale ta operacja nie jest potrzebna w przypadkun wspułczesnych silikonów  Good !

Precz ze sztucznotą w akwarium !!!
(nie lubie np.statków i gupich zamków)
amadeusz
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 16, 2010, 11:24:16 »

dzięki wielkie za uspokojenie Smiley) akwa kupiłem na giełdzie więc musiałbym czekać tydzień żeby się kłócić i reklamować  ;P

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: