Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Firma  (Przeczytany 1309 razy)
Vako
Zainteresowany
**

« : Kwiecień 29, 2010, 18:04:38 »

Witam. Mam nietypowe (moze) pytanie. Co sadzicie o zalozeniu firmy ktora by sie zajmowala zakladaniem i kompleksowa obsluga akwarium. Wogole czy taka firma ma prawo bytu? Co by bylo potrzebne do prawidlowego funkcjonowania takiej firmy? I wogole jakie sa wasze opinie. Wspomne tylko ze ta oferta mialaby byc skierowana do firm, przedszkoli, szkol, i roznego rodzaju instytucji. Domow niebiore pod uwage bo jak ktos chce akwarium w domu to sam bedzie sie nim zajmowal. Licze na to ze ten watek niezostanie pominiety i kazdy cos od siebie napisze SmileySmiley

Pozdrawiam.
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 29, 2010, 18:12:06 »

prędzej znajdziesz robote w domach... miałem okazje pracować w takiej firmie... no i pracowałem w bogatych domach czyściłem akwaria, przycinałem nawoziłem leczyłem itp itd. właściciel robił w ... tych ludzi jak mało kto bo inaczej by na zero nie wyszedł... firma padła po roku. Potrzebne jest przedewszystkim dojście do niskich cenowo produktów i cen. Samochód dostawczy i wszystko co zwiazane z akwarystyką.

Kubik118
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 29, 2010, 18:18:23 »

Zgadzam się z asagothem. To trudne. Jak chcesz zarabiać na akwarystyce to zacznij od minihodowli. Jak się opłaci, to rozwiń to do większej hodowli. Ale najpierw musisz znaleźć kupców.
Vako
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 29, 2010, 19:15:45 »

"Potrzebne jest przedewszystkim dojście do niskich cenowo produktów i cen. Samochód dostawczy i wszystko co zwiazane z akwarystyka."

A co jesli mam to wszytsko. Oprocz smochodu bo mam Opla Omege B w kombi. Asagoth a czemu ta firma padla, skoro pracowales w "bogatych domach" to sie firma powinna utrzymac.

Kubik118 minichodowli ale czego??

Dzieki za szybka odpowiedz, czekam na wiecej Smiley

Pozdrawiam
Kubik118
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 29, 2010, 19:17:48 »

Np. crystal red grade ss-sss Na pewno dużo zarobisz.
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 29, 2010, 19:57:43 »

z prostych przyczyn klienci powoli zaczeli przeglądać na oczy...

Vako
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 29, 2010, 21:46:20 »

A jezeli bym nierobil w ch.... klientow. I bral tylko pieniadze za wykonana prace to chyba bym troche pociagnol z firma. Co myslicie??

A propo krewetek to pomysle bo i tak 2 akwaria stoja w sumie z samymi roslinkami.
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 29, 2010, 22:30:17 »

Zależy od tego gdzie ta działalność miała by miejsce i czy udało by ci się szybko wkręcić w rynek
U nas w kielcach bez wałków byś na czysto nie wyszedł

Vako
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 29, 2010, 22:59:18 »

Moim rynkiem docelowym bylaby Lodz. Ogolnie cale wojewodztwo. Niemowie ze jak by sie ktos z poza trafil to ze bym odmowil. A mniej wiecej jakie byly ceny za obsluge w kilecach??
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: