Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Sprzęt, technika akwarystyczna « Mega problem z filtrem JBL Cristalprofi e900
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Mega problem z filtrem JBL Cristalprofi e900  (Przeczytany 6089 razy)
badrass
Bywalec

Mówi sie trudno i płynie sie dalej...

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 30, 2010, 13:54:20 »

W JBL-u jeśli masz gwarancję to wymieniją na nowy. Oni sie tam nie cackają czy wina użytkownika czy nie. Poszukaj użytkownika Rodia, ja mu dawałem namiary na importera tych właśnie JBL e900, gdzie w przeciągu dwóch tygodni od wysyłki do domu zawitał nowy -  czytaj: wymieniony filterek.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2010, 13:58:14 wysłane przez badrass » Zapisane

Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 30, 2010, 15:17:25 »

No rozmawiałem z szefem sklepu przedstawił już mój problem importerowi i mówił ze najprawdopodobniej zostanie on wymieniony na nowy lub naprawiony.
Mówił że to pierwszy taki przypadek jak oglądał zdjęcia i wydaje mu się że będzie to wada konstrukcyjna.
A co najlepsze mają po niego wysłać kuriera ale ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła wiec czekam z niecierpliwością.
Mam nadzieje że się uda Wink
A mówilem, że będzie dobrze Smiley

mrs czytam Twoje wypowiedzi w różnych wątkach i jakiś taki nerwowy jesteś Smiley
Wiesz co, sam się sobie dziwie.
Przecież to tylko forum...ale, Błoniu, jak widze fachowca co radzi komuś "co i jak" a w jednym zdaniu robi kilka błędów to po prostu nie mogę się powstrzymać. Inna rzecz, że gdybym to ja zrobił błąd w zdaniu to poprawiłbym to i byłoby po sprawie. Nie zwracajmy na to uwagi to za chwile nie będzie się dalo czytać forum. Zobacz, picuś napisał zdanie odpowiednie dla umiejętności 7-latka i zamiast to poprawić to on wolał to zostawić i nazwał mnie dresem Smiley Mnie osobiście byłoby wstyd ale to tylko moje zdanie.
No i moderatorzy też powinni zwrócić na to uwage.
Przepraszam za OT.

Pozdrawiam.

Parravon
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 30, 2010, 16:13:52 »

W JBL-u jeśli masz gwarancję to wymieniją na nowy. Oni sie tam nie cackają czy wina użytkownika czy nie. Poszukaj użytkownika Rodia, ja mu dawałem namiary na importera tych właśnie JBL e900, gdzie w przeciągu dwóch tygodni od wysyłki do domu zawitał nowy -  czytaj: wymieniony filterek.
Szef tego sklepu mówił że gdy importer uzna roszczenia i będzie wymieniał  to wysyłają kuriera do mnie po filtr a oni załatwiają resztę.
Ostateczną decyzję miałem poznać jeszcze dziś lub we wtorek ale zapewniał mnie że raczej będzie wymiana na nowy wiec tego się trzymam na razie Cheesy
A skoro mówili że kurier odbierze to nie ma co wysyłać Wink
Parravon
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Maj 04, 2010, 15:40:30 »

Dziś otrzymam wspaniałą informację JBL już wysłał dla mnie nowy kubełek i przyjedzie do mnie kurierem bez żadnych dopłat.
Dzwonią do mnie jeszcze z pytaniem czy dostałem tą informacje to mowie że tak i się pytam czy stary kubeł odesłać a oni że mogę go sobie zostawić Cheesy
Wiec powiek krótko kupowałem na allegro u akwamarket_pl polecam ich wszystkim dobra cena a serwis pierwsza klasa Good !
badrass
Bywalec

« Odpowiedz #19 : Maj 04, 2010, 18:15:07 »

Dziś otrzymam wspaniałą informację JBL już wysłał dla mnie nowy kubełek i przyjedzie do mnie kurierem bez żadnych dopłat.
Dzwonią do mnie jeszcze z pytaniem czy dostałem tą informacje to mowie że tak i się pytam czy stary kubeł odesłać a oni że mogę go sobie zostawić Cheesy
Wiec powiek krótko kupowałem na allegro u akwamarket_pl polecam ich wszystkim dobra cena a serwis pierwsza klasa Good !

Bo to jest JBL...

Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
picekwyspa
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #20 : Maj 05, 2010, 04:11:24 »

No naprawdę godni polecenia.
karol142334
Nowy
*

« Odpowiedz #21 : Maj 12, 2010, 20:41:37 »

co do poczatkowej sugesti kolegi na temat klejenia to jest to klejenie zywica z urzyciem siatki jest to dobry sposob i prawie niewidoczny jesdak musisz sie dowiedziec jak to bedzie sprawdzalo sie w ciaglym stosunku z woda. zwyklym klejem nie radze ci tego kleic bo kleje wrzeraja sie w plaskim niekiedy ciekie tworzywa deformujac i w wodzie moze sie zneutralizowac a czesci plastkiku nie beda do siebie pasowac badz zlozenie filtra nie bedzie mozliwe bo nie bedzie jedno do drugiego pasowalo...
Parravon
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #22 : Maj 13, 2010, 13:03:19 »

No importer jednak wysłał sam uszkodzony kubełek do naprawy szkoda że nie nowy filtr jak była mowa od właściciela sklepu.
Ale to nie jego wina bo jest uzależniony od importera na plus można dodać że wczoraj odstali kubełek a dziś już jest u mnie Good !
Wymiana poszła gładko a filierek śmiga jak marzenie Cheesy
badrass
Bywalec

« Odpowiedz #23 : Maj 13, 2010, 19:44:42 »

No importer jednak wysłał sam uszkodzony kubełek do naprawy szkoda że nie nowy filtr jak była mowa od właściciela sklepu.
Ale to nie jego wina bo jest uzależniony od importera na plus można dodać że wczoraj odstali kubełek a dziś już jest u mnie Good !
Wymiana poszła gładko a filierek śmiga jak marzenie Cheesy

Cos nie chce mi się w to wierzyć. Odbierałeś kurierem od importera, czy za pośrednictwem sklepu? Bo jesli to drugie to sklep wcisnął Ci poreklamacyjny, a nowy wystawił sobie na półke do sprzedania.
Kontakt do rzekomo jedynego importera JBL : http://www.zoolog.pl/
« Ostatnia zmiana: Maj 13, 2010, 19:59:34 wysłane przez badrass » Zapisane

Parravon
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #24 : Maj 14, 2010, 00:04:45 »

No raczej nie bo dostałem oryginalnie zapakowany sam kubeł od JBL tylko zapakowali to w dodatkowy karton wyłożony styropianem i wysłali do mnie.
Sprzedawca zakładał że wymienią albo naprawią ale dobrze jest bo wszystko śmiga a nie zapłaciłem za to ani złotówki nawet za wysyłkę.

A po za tym im chyba inny importer sprowadza jutro sprawdzę ale było to chyba Badis z Warszawy
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2010, 00:24:37 wysłane przez Parravon » Zapisane
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: