asagoth
Coldwater
Super aktywny
Rock 'n' roll baby
|
|
« Odpowiedz #135 : Lipiec 11, 2010, 17:13:42 » |
|
Gratuluje przychówku... masz zamiar dokarmiać czy zostawiasz tak jak jest??
|
|
|
|
|
|
|
rybiastyogon
Gość
|
|
« Odpowiedz #136 : Lipiec 11, 2010, 17:14:14 » |
|
Gratulacje! :wink:: :wink:: Pozdrawiam serdecznie, rybiastyogon.
|
|
|
|
|
|
|
subek
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #137 : Lipiec 11, 2010, 17:18:59 » |
|
Asagoth, zachowam się tak jak natura Rodzice opiekują się nimi wzorowo pokiereszowały już dwie dziesięciokrotnie większe od siebie Pawiookie, jestem ciekaw czy jakieś się uchowają. Ewentualnie odłowie kilka dla kolegi, z tego co czytałem to taka parka trze się co 3 - 4 tygodnie Dziękuje za gratulacje, nawet nie zauważyłem ikry, dopiero maluchy dzisiaj
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny
Rock 'n' roll baby
|
|
« Odpowiedz #138 : Lipiec 11, 2010, 17:33:03 » |
|
Asagoth, zachowam się tak jak natura Rodzice opiekują się nimi wzorowo pokiereszowały już dwie dziesięciokrotnie większe od siebie Pawiookie, jestem ciekaw czy jakieś się uchowają. Ewentualnie odłowie kilka dla kolegi, z tego co czytałem to taka parka trze się co 3 - 4 tygodnie Dziękuje za gratulacje, nawet nie zauważyłem ikry, dopiero maluchy dzisiaj Zważywszy że to Aequidens rivulatus odchowanie chociaż kilku, (choć moim zdaniem to i nawet kilkudziesięciu)młodych w ogólnym baniaku nie będzie problemem dla tych ryb, jest to silny i waleczny gatunek... martwiłbym się jedynie o moment kiedy rodzice pozostawią młode samemu sobie, taki narybek będzie miał mniej niż 5 cm co dla pawiookich będzie łakomym kąskiem, ale uwierz mi że z popytem na takie ryby w Polsce jest tak słabo że nie warto za wszelką cenę starać się odchowywać młodych bo poprostu zbraknie ci już możliwości ich oddawaniach... a to cholernie płodny gatunek jest
|
|
|
|
|
|
|
subek
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #139 : Lipiec 11, 2010, 17:52:54 » |
|
Dlatego pozostawiłem je samym sobie. Rodzice mają dopiero koło 5cm i potrafią poturbować Pawiookie, nieźle dają radę ale małych i tak szybko ubywa, reszta Akar się na nie czai
|
|
|
|
|
|
|
lwica79
|
|
« Odpowiedz #140 : Lipiec 11, 2010, 18:46:26 » |
|
fajny widok-takie maleństwa pilnowane przez rodziców.. I wiem że to super frajda obserwować życie rozwijające się w akwa od maleńkiej rybci -po dorosłego osobnika..o ile jakieś spryciarze się u Ciebie odchowają..czego oczywiście życzę.
|
|
|
|
|
|
|
subek
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #141 : Lipiec 26, 2010, 21:16:40 » |
|
Ok, wrzucam kilka fotek, wywaliłem 3/4 roślin, a resztę trochę poprzesadzałem Mama pilnuje ikry: Dzisiaj już jest cała banda małych Akary nie znikają, a to zdjęcie to już z kolejnego tarła ale innej ryby, planuje otworzyć małą hodowlę, kolega ma pustą sześć setkę to mu podrzucę parę sztuk Widok ogólny: Zbrojniki: Pawiookie w grupce: To by było na tyle, jak widać nadal nie obudowałem akwarium ale już nie długo
|
|
|
|
|
|
|
subek
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #142 : Wrzesień 30, 2010, 08:21:21 » |
|
Więc zbiornik już od dawna zabudowany, w końcu jakoś wygląda, jak kogoś interesuje to mogę wrzucić później kilka fotek co i jak. Druga sprawa, zainstalowałem automatyczną podmianę wody. Z tego jestem chyba najbardziej zadowolony. Codziennie o 19 ze zbiornika wylatuje 30 litrów starej wody która jest zastępowana świeżą kranówką. Układ oparty na jednej pompie cyrkulacyjnej podłączonej do kanalizacji oraz sterowniku który ją codziennie załącza, jednym elektrozaworze 1/2 cala podłączonym do wodociągu oraz dwóch pływakach i sterowniku Aquaniveau z Aqua Medica który dba żeby poziom wody był zawsze odpowiedni. Wszystko podłączone do UPS'a na wypadek awarii zasilania. Trzecia sprawa, akary trą się bez przerwy, co ciekawe zachowały mi się cztery rybki z pierwszego miotu, rosną coraz większe i pomału zaczynają się wybarwiać. Z kilkuset jak nie ponad tysiąca reszty narybku nic nie zostaje, znikają sukcesywnie gdzieś pod osłoną nocy. Podejrzewam, że głównym myśliwym są maleństwa z pierwszego miotu No i teraz jak akwarium jest już absolutnie bezobsługowe i sprowadza się tylko do karmienia ryb i od czasu do czasu przetarcia szyb z glonów zabrałem się za projekt nano rafy w 125 litrowej kostce, dzięki czemu cała zabawa zaczyna się od nowa
|
|
|
|
|
|
|
margin
|
|
« Odpowiedz #143 : Wrzesień 30, 2010, 10:11:06 » |
|
Pewnie, że interesuje. Dawaj nowe zdjęcia - proszę.
|
|
|
|
|
|
|
subek
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #144 : Październik 01, 2010, 07:44:00 » |
|
Taki jest widok ogólny po zabudowie Na weekend skupie się na fotkach samego zbiornika
|
|
|
|
|
|
|
jareckig
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #145 : Październik 01, 2010, 09:30:13 » |
|
Piękny baniak no i ... technologia do jego obsługi. Sam "pokoik" też niczego sobie . Gratuluję!!!
|
|
|
|
|
|
|
papassmerf
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #146 : Październik 01, 2010, 10:12:30 » |
|
Najs!! Na początku było lekko mówiąc nieciekawie, ot nie mój gust, ale jednak teraz widzę że się mocno pomyliłem.
|
|
|
|
|
|
|
jareckig
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #147 : Październik 09, 2010, 21:21:48 » |
|
Taki jest widok ogólny po zabudowie Na weekend skupie się na fotkach samego zbiornika masz już nowe fotki?
|
|
|
|
|
|
|
scalare
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #148 : Październik 13, 2010, 20:38:28 » |
|
Piękny baniak. Ogromniasty i zadbany.
|
|
|
|
|
|
|
Marcin14
|
|
« Odpowiedz #149 : Październik 14, 2010, 17:32:47 » |
|
Fajnie wyglada ten baniak z podzielonam swiatlem tylko... jest bardzo wyrazna granica ja bym jeszcze dolozyl jedna niebieska swietlowke zeby polowa tej swietlowki przypadala na te zwykle a druga polowa na niebieska-wtedy nie bylo by tak tej granicy.
|
|
|
|
250L słodkie 540L + 112L morskie
|
|
|
|