Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « subek [1100] Moje pierwsze akwarium. Pawiookie.
Strony: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 16
  Drukuj  
Autor Wątek: subek [1100] Moje pierwsze akwarium. Pawiookie.  (Przeczytany 61047 razy)
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #135 : Lipiec 11, 2010, 17:13:42 »

Gratuluje przychówku... masz zamiar dokarmiać czy zostawiasz tak jak jest??

rybiastyogon
Gość
« Odpowiedz #136 : Lipiec 11, 2010, 17:14:14 »

Gratulacje! :wink:: :wink:: Wink

Pozdrawiam serdecznie, rybiastyogon.
subek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #137 : Lipiec 11, 2010, 17:18:59 »

Asagoth, zachowam się tak jak natura Smiley Rodzice opiekują się nimi wzorowo pokiereszowały już dwie dziesięciokrotnie większe od siebie Pawiookie, jestem ciekaw czy jakieś się uchowają. Ewentualnie odłowie kilka dla kolegi, z tego co czytałem to taka parka trze się co 3 - 4 tygodnie Smiley

Dziękuje za gratulacje, nawet nie zauważyłem ikry, dopiero maluchy dzisiaj Smiley
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #138 : Lipiec 11, 2010, 17:33:03 »

Asagoth, zachowam się tak jak natura Smiley Rodzice opiekują się nimi wzorowo pokiereszowały już dwie dziesięciokrotnie większe od siebie Pawiookie, jestem ciekaw czy jakieś się uchowają. Ewentualnie odłowie kilka dla kolegi, z tego co czytałem to taka parka trze się co 3 - 4 tygodnie Smiley

Dziękuje za gratulacje, nawet nie zauważyłem ikry, dopiero maluchy dzisiaj Smiley

Zważywszy że to Aequidens rivulatus  odchowanie chociaż kilku, (choć moim zdaniem to i nawet kilkudziesięciu)młodych w ogólnym baniaku nie będzie problemem dla tych ryb, jest to silny i waleczny gatunek... martwiłbym się jedynie o moment kiedy rodzice pozostawią młode samemu sobie, taki narybek będzie miał mniej niż 5 cm co dla pawiookich będzie łakomym kąskiem, ale uwierz mi że z popytem na takie ryby w Polsce jest tak słabo że nie warto za wszelką cenę starać się odchowywać młodych bo poprostu zbraknie ci już możliwości ich oddawaniach... a to cholernie płodny gatunek jest

subek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #139 : Lipiec 11, 2010, 17:52:54 »

Dlatego pozostawiłem je samym sobie. Rodzice mają dopiero koło 5cm i potrafią poturbować Pawiookie, nieźle dają radę ale małych i tak szybko ubywa, reszta Akar się na nie czai Smiley
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #140 : Lipiec 11, 2010, 18:46:26 »

fajny widok-takie maleństwa pilnowane przez rodziców..
I wiem że to super frajda obserwować życie rozwijające się w akwa od maleńkiej rybci -po dorosłego osobnika..o ile jakieś spryciarze się u Ciebie odchowają..czego oczywiście życzę.

subek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #141 : Lipiec 26, 2010, 21:16:40 »

Ok, wrzucam kilka fotek, wywaliłem 3/4 roślin, a resztę trochę poprzesadzałem Smiley

Mama pilnuje ikry:

Dzisiaj już jest cała banda małych Smiley Akary nie znikają, a to zdjęcie to już z kolejnego tarła ale innej ryby, planuje otworzyć małą hodowlę, kolega ma pustą sześć setkę to mu podrzucę parę sztuk Smiley

Widok ogólny:

Zbrojniki:

Pawiookie w grupce:

To by było na tyle, jak widać nadal nie obudowałem akwarium ale już nie długo Smiley
subek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #142 : Wrzesień 30, 2010, 08:21:21 »

Więc zbiornik już od dawna zabudowany, w końcu jakoś wygląda, jak kogoś interesuje to mogę wrzucić później kilka fotek co i jak.

Druga sprawa, zainstalowałem automatyczną podmianę wody. Z tego jestem chyba najbardziej zadowolony. Codziennie o 19 ze zbiornika wylatuje 30 litrów starej wody która jest zastępowana świeżą kranówką. Układ oparty na jednej pompie cyrkulacyjnej podłączonej do kanalizacji oraz sterowniku który ją codziennie załącza, jednym elektrozaworze 1/2 cala podłączonym do wodociągu oraz dwóch pływakach i sterowniku Aquaniveau z Aqua Medica który dba żeby poziom wody był zawsze odpowiedni. Wszystko podłączone do UPS'a na wypadek awarii zasilania.

Trzecia sprawa, akary trą się bez przerwy, co ciekawe zachowały mi się cztery rybki z pierwszego miotu, rosną coraz większe i pomału zaczynają się wybarwiać. Z kilkuset jak nie ponad tysiąca reszty narybku nic nie zostaje, znikają sukcesywnie gdzieś pod osłoną nocy. Podejrzewam, że głównym myśliwym są maleństwa z pierwszego miotu Smiley

No i teraz jak akwarium jest już absolutnie bezobsługowe i sprowadza się tylko do karmienia ryb i od czasu do czasu przetarcia szyb z glonów zabrałem się za projekt nano rafy w 125 litrowej kostce, dzięki czemu cała zabawa zaczyna się od nowa Smiley
margin
Bywalec

« Odpowiedz #143 : Wrzesień 30, 2010, 10:11:06 »

Pewnie, że interesuje. Dawaj nowe zdjęcia - proszę.

subek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #144 : Październik 01, 2010, 07:44:00 »

Taki jest widok ogólny po zabudowie Smiley Na weekend skupie się na fotkach samego zbiornika Smiley

jareckig
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #145 : Październik 01, 2010, 09:30:13 »

Piękny baniak no i ... technologia do jego obsługi. Sam "pokoik" też niczego sobie Grin.
Gratuluję!!!
papassmerf
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #146 : Październik 01, 2010, 10:12:30 »

Najs!! Na początku było lekko mówiąc nieciekawie, ot nie mój gust, ale jednak teraz widzę że się mocno pomyliłem.
jareckig
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #147 : Październik 09, 2010, 21:21:48 »

Taki jest widok ogólny po zabudowie Smiley Na weekend skupie się na fotkach samego zbiornika Smiley

masz już nowe fotki?
scalare
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #148 : Październik 13, 2010, 20:38:28 »

Piękny baniak. Ogromniasty i zadbany.  Good !

Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #149 : Październik 14, 2010, 17:32:47 »

Fajnie wyglada ten baniak z podzielonam swiatlem tylko... jest bardzo wyrazna granica ja bym jeszcze dolozyl jedna niebieska swietlowke zeby polowa tej swietlowki przypadala na te zwykle a druga polowa na niebieska-wtedy nie bylo by tak tej granicy.

250L słodkie
540L + 112L morskie
Strony: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 16
  Drukuj  

Skocz do: