Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « subek [1100] Moje pierwsze akwarium. Pawiookie.
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16
  Drukuj  
Autor Wątek: subek [1100] Moje pierwsze akwarium. Pawiookie.  (Przeczytany 61049 razy)
subek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #150 : Grudzień 12, 2010, 17:53:11 »

Robię w końcu mały update Smiley

Nowy nabytek, Płaskoboki:

Akara pilnująca narybek:

Młoda Akara z któregoś z poprzednich miotów, pomału się wybarwia:

Samiec Akary:

Reszta fotek:

Oraz film z całego zbiornika:
« Ostatnia zmiana: Grudzień 12, 2010, 17:55:10 wysłane przez subek » Zapisane
wbchgkv
Pan akwarysta
Bywalec

Elektryka akwariowa mnie dobija ...

« Odpowiedz #151 : Grudzień 12, 2010, 19:04:59 »

Akwarium piękne. Nie będę sypał komplementami, bowiem lubię się wyróżniać, dlatego zamilczę na chwilę i pozazdroszczę... Cheesy

Uzależniony od stawiania trzech czarnych kropek...
NAZYWAM SIĘ >wbchgkv<. PROSZĘ POPRAWNIE WYMAWIAĆ I ZAPISYWAĆ IMIĘ MOJE!
amiboo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #152 : Grudzień 12, 2010, 19:59:15 »

Bardzo ładnie ale jakbys mogl jeszcze fote strzelić całego akwa  w jednej fotce.

amiboo
subek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #153 : Grudzień 12, 2010, 20:02:38 »

Na końcu mojego posta masz filmik z całym zbiornikiem.
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #154 : Grudzień 13, 2010, 12:34:54 »

Samiec Akary ma pokiereszowaną głowę Smiley Z kim się tak potłukł Smiley ?

I consider myself as a one fish wolf pack
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #155 : Grudzień 13, 2010, 12:37:00 »

Obawiam sie że płaskoboki wetną ci tą zielenine. Akwarium ładne, ale jeszcze ładniejszy jest twój aparat;)

Topielec
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #156 : Grudzień 13, 2010, 12:54:27 »

Płaskoboki to dobry wybór Smiley

Akary piękne, możesz opisać jak sprawdza się połączenie tych pielęgnic?

netka888
Stały użytkownik

Akwarystyka to pasja... Practise, go and win !

« Odpowiedz #157 : Grudzień 13, 2010, 13:47:52 »

akwa piękne, rybki śliczne, litraż powalający  Cheesy

The only reason why God created man is because he was disappointed with the monkey - M. Twain

...In sleep he sang to me
In dreams he came
That voice which calls to me
and speaks my name
And do I dream again?...

...........................................................
subek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #158 : Grudzień 13, 2010, 18:22:47 »

Samiec Akary ma pokiereszowaną głowę Smiley Z kim się tak potłukł Smiley ?

Rano chciał wpieprzyć dwóm dwa razy większym od siebie Pawiookim które podchodziły do ikry, efekty widać na zdjęciu Wink

Obawiam sie że płaskoboki wetną ci tą zielenine. Akwarium ładne, ale jeszcze ładniejszy jest twój aparat;)

Płaskie całkiem zlewają rośliny :/ Miałem właśnie nadzieje, że trochę poskubią żeby mi cały zbiornik nie zarósł ale nie ruszają. Aparat to zwykła lustrzanka Nikona, zdjęcia bez żadnej obróbki ale wspomagałem się wiedzą i umiejętnościami siostry przy ich robieniu Smiley

Płaskoboki to dobry wybór Smiley

Akary piękne, możesz opisać jak sprawdza się połączenie tych pielęgnic?

Jakby to powiedzieć, Green Terror w połączeniu z czymkolwiek sprawdza się słabo, tłukom się same ze sobą, tłuką wszystko dookoła, atakują nawet odmulacz. Świry nie z tej ziemi, uspokajają się tylko jak nie mają żadnej ikry i narybku, z tym, że ona trą się na okrągło bez przerwy. Jak zaczęły to nie ma końca, a jak nie ma końca tarła to nie ma końca zadymy. Te ryby widzę tylko w dużym zbiorniku z obsadą ryb najlepiej dwa razy większych od nich. Chociaż i to czasami się nie sprawdza, czytałem kiedyś wypowiedź jednego gościa któremu jeden GT wytłukł dosłownie całe akwarium, dużo większe od niego Pawiookie i chyba dwie inne odmiany dużych pielęgnic, przy okazji pozabijał też trzy inne Akary i został w zbiorniku sam. Więc moim zdaniem, mogą być ale z dużymi i koniecznie silnymi rybami, bo nie boją się atakować niczego.

milewskir7
Nowy
*

« Odpowiedz #159 : Grudzień 17, 2010, 15:43:32 »

Witam! Jestem początkującym akwarystą więc pewnie mie wyśmiejecie, ale mam kilka pytań czy masz jakiś przyrząd do automatyczne podmiany wody jeśli tak to jaki? Jaki w przybliżeniu był koszt całego osprzętowania? I czy montowała ci to jakaś firma czy sam to robiłeś?
grodek78
Stały użytkownik

« Odpowiedz #160 : Grudzień 17, 2010, 22:12:59 »

subek, a jak u Ciebie wygląda połączenie akary + zielenina ? Czy akary wykopują i niszczą rośliny, czy też możliwe jest utrzymanie z nimi w baniaku mocno zakorzenionych roślin, takich jak duże zwartki, żabienice lub też korzenie obsadzone epifitami, takimi jak microzoria i anubiasy ?

Max 58
Każdy ma tak, jak sobie zrobi...
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #161 : Grudzień 17, 2010, 22:33:58 »

Spory baniaczek! Dobre warunki dla pupilków! I przy okazji przyjemnie zaaranżowane. Szkoda ze nie ma zdjęcia całości , filmów nie oglądam. Wink
U mnie w 500l jedynymi które odchowały młode przy Pawiookich i Synspilus - były zebry. Tak samo waleczne jak Akary tyle że "ciut' mniejsze... Cheesy
Akar w swoim maleństwie bałem się trzymać.

Pozdrawiam słonecznie
Andrzej Wink
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #162 : Grudzień 18, 2010, 00:40:24 »

rybki ładne ale ogólny wygląd akwarium nie rzuca na kolana średnio mi się podoba ta zagloniona roslinnosc i puste łachy żwirku
tmaciak
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #163 : Grudzień 18, 2010, 09:14:09 »

Nie ma lekko, albo biotop albo bukiet Wink Coś w tym jest, bo w tej chwili tak do końca nie jest to biotop a bukiet z tego nie będzie i gdym miał takie akwarium bym raczej poszedł w pełny biotop, wymienił ten żwir na piach, zmniejszył światło itp.

Pozdrawiam,
Tomek
subek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #164 : Grudzień 18, 2010, 09:48:54 »

Witam! Jestem początkującym akwarystą więc pewnie mie wyśmiejecie, ale mam kilka pytań czy masz jakiś przyrząd do automatyczne podmiany wody jeśli tak to jaki? Jaki w przybliżeniu był koszt całego osprzętowania? I czy montowała ci to jakaś firma czy sam to robiłeś?

Najważniejsze do dociągnięcie do zbiornika kanalizacji oraz dopływu świeżej wody, jak już to masz to nie jest wielki problem. Osprzęt kosztował chyba 800zł, wszystko zaprojektowałem i zmontowałem sam, niewiele roboty. Jak byś chciał wiedzieć więcej to pisz.

subek, a jak u Ciebie wygląda połączenie akary + zielenina ? Czy akary wykopują i niszczą rośliny, czy też możliwe jest utrzymanie z nimi w baniaku mocno zakorzenionych roślin, takich jak duże zwartki, żabienice lub też korzenie obsadzone epifitami, takimi jak microzoria i anubiasy ?

Nie ma większych problemów, nie wykopują i nie niszczą ale to pewnie dlatego, że mają dość sporo miejsca do składania ikry i zawsze sobie znajdą coś dogodnego bez karczowania Smiley

Spory baniaczek! Dobre warunki dla pupilków! I przy okazji przyjemnie zaaranżowane. Szkoda ze nie ma zdjęcia całości , filmów nie oglądam. Wink
U mnie w 500l jedynymi które odchowały młode przy Pawiookich i Synspilus - były zebry. Tak samo waleczne jak Akary tyle że "ciut' mniejsze... Cheesy
Akar w swoim maleństwie bałem się trzymać.

Postaram się jakieś zrobić bo nie jesteś pierwszy który by takie chciał widzieć Smiley

rybki ładne ale ogólny wygląd akwarium nie rzuca na kolana średnio mi się podoba ta zagloniona roslinnosc i puste łachy żwirku

O roślinność nie dbam jak sam zauważyłeś. Mają pobierać związki azotowe ze zbiornika, a w przyszłości służyć za pokarm dla płaskich Smiley No i mi takie urozmaicenie w zielonym się podoba Wink

Nie ma lekko, albo biotop albo bukiet Wink Coś w tym jest, bo w tej chwili tak do końca nie jest to biotop a bukiet z tego nie będzie i gdym miał takie akwarium bym raczej poszedł w pełny biotop, wymienił ten żwir na piach, zmniejszył światło itp.

Wiesz 250kg podłoża... Nie ma szans Smiley Pierwotnie podłoże to miał być biały piasek, miał być biotop, ale Pan który zakładał akwarium się pomylił i wziął czarny żwirek. Mnie akurat nie było i takiego nasypał, jak zauważyłem to chciał go zmieniać ale mi się już nie chciało i tak zostało. Przez to wyszła taka mieszanka jak jest teraz. Mi się podoba bo robię to dla siebie, jest coś nowego, bez roślin akwarium zrobiłoby się dość puste. Te HQI to tylko do zdjęć zapalam, normalnie świeci się 4 x T5 i jest kilkakrotnie mniej światła.

PS. Ostatnie parametry wody, NO2 - 0, NO3 - 0, PH - 7,5.

Pozdrawiam.
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16
  Drukuj  

Skocz do: