Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Okopy  (Przeczytany 1940 razy)
Danuta
Bywalec

« : Luty 21, 2005, 19:52:57 »

Mój rak zajada małe ampularie - a ma tego bez liku bo 5 kokonów pełnych i stopniowo się wykluwają. Wczoraj pozarł tego tak, ze aż widać to po nim :x
Teraz nażarty zaczął robić okopy - z domu w którym mieszka wynosi zwir pełnymi szczypcami i usypuje przed domem wielką górę,a w domu ma coraz mniej zwiru dosłównie dołek- jest co obserwować. tylko nie wiem po co te okopy i dlaczego teraz? W przerwach wychodzi na te stertę tylko do połowy wysunięty po czym tyłem w oka mgnieniu wraca do dziury. Czyżby jakieś zasadzki? :shock:
Aż strach pomysleć jak coś do tej dziury wpadnie :!:

Akwa 80l
20 rybek małych

Pozdrowienia z Olkusza
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Luty 21, 2005, 19:54:41 »

Prawdopodobnie zamierza złożyć jaja - niektóre raki niczym wioślarki nie potrzebują zapłodnienia. Teraz stajesz przed wyborem - małe ampularie, czy raczki? :wink:
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #2 : Luty 21, 2005, 19:56:20 »

nie mam zielonego pojęcia dlaczego się okopuje. Ale jak chcesz ocalić jakieś ampółki to możesz je odchować w duzym słoiku np 3l po ogórkach kiszonych. Smiley i karmic je pokarmem dla rybe oraz warzywami. Pozdrawiam

112,25
Danuta
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Luty 21, 2005, 19:59:26 »

Dzięki za rady trochę ich chyba uratuję-bo mi ich żal nawet :? ale nie wszystkich bo niezłą idzie inwazja. Smiley
Tramal dałam dwa kokony na drewienko do słoika i nic wysychają i moze im za zimno?

Akwa 80l
20 rybek małych

Pozdrowienia z Olkusza
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: