dobraf i inni widzę że wizja mojego BW jest tak pożądana że sami mnie zaskoczyliscie . Czuje się zaszczycony :] Niestety w kilku słowach nie mogę opisać projektu a pyzatym to troszki nie moje klimaty
Ale chciałbym poruszyć inny temat typu ,,Czy to jest już bioto" Bo jak ja tworzyłem moje to próbowałem odwzorować jak tylko mogłem biotop Malawi (kamienie podłoże roślinność-brak
oraz ryby w idealnych haremach )
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/mini-malawi-oraz-mini-sciek/A patrząc się na akwarium z tego wątku to tak :
Typowa woda dla BW to herbaciana której tu nie widzę
Ryby bez komentarza bo narazie nie ma co mówić ...........
A wiec czepiając się śmiem stwierdzić ze BW pełną gębą to narzazie nie jest ....
To jakby mroczek nazwał się gwiazdą ..
Bron Boże nie chce nikogo obrażać ale to forum i mam prawo się wypowiedzieć
Oczywiście niedługo padnie tekst typu ,,To jest jeszcze świeża wizja" ale równie dobrze autor wątku mógł dać zdjęcie kiedy było akwarium już skończone.
Jeżeli ktoś naprawdę będzie chciał zobaczyć moją wizje BW to wyśle mu na PW.
Miałem już nie pisać w tym wątku ale dobraf mnie sprowokował
Pozdrawiam!
Lepekun, strasznie to enigmatyczne.
Tak naprawde nic nie napisałeś.
Z kolorem wody oczywiście masz racje, ale ja w dalszym ciągu nie poznałem Twojej wizji BW.
Napisz proszę w tym wątku jak wg Ciebie wygląda BW.
Jak pewnie zauważyłeś, obsada jest w trakcie zmiany.
Co do barwienia wody to ja też nie barwiłem jej na początku. Tak się nie da.
Najpierw woda musi być miękka żeby można było uzyskać odpowiednią barwe.
Wode najpierw zmiękcza się w zbiorniku, po uzyskaniu odpowiednich wartości TWW, TWO zaczynamy proces barwienia wody (torf, szyszki olchy, liście itp.). Możliwie więc, że autor wątku jest na etapie przed barwieniem wody.
Jeśli jednak wody nie zabarwi to nie można tu mówić o BW.
No i moim zdaniem należało poczekać do pełnego uruchomienia zbiornika, tzn. pełna obsada + odpowiednia woda.
Nie byłoby tylu kontrowersji.
Tak czy inaczej, widząc pozytywną tendencje zmianową (korekta obsady) należy dać autrowi troche czasu na ustabilizowanie wszystkiego.
Jeśli powie, że zbiornik jest gotowy, będzie można oceniać.
Jeszcze raz proszę, podaj swoją wizję BW.
Pozdrawiam.