Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kula tak czy nie  (Przeczytany 10635 razy)
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #45 : Czerwiec 01, 2010, 19:00:30 »

Robienie pralki w kuli mnie przekonuje, chociaż nie jestem wielkim przeciwnikiem kul, podoba mi się np. kula ziemska, w której też przecież pływają ryby! Tak sobie policzyłem, żeby choć częściowo zniwelować działanie pralki z filtra, to kula powinna mieć promień z 40 cm  co najmniej, czyli 85 litrów. Zostaje wtedy niewygoda montowania urządzeń, ale skoro ktoś tak chciał, to już jego problem.
Muchomorku, a co z małą wydajnością filtra i jego wylotem skierowanym np. w dół?
Może filtr denny?
Trzeba by sprawdzić długość słupa wylatującej wody dla jakiegoś małego filtra.
No i tak jak mówisz, kula musałaby być spora.
Większość kul w sprzedaży ma niestety mały litraż więc tam byłoby ciężko o jakąkolwiek filtracje.
Myślę jednak, że od biedy możnaby coś z 55l kombinować.
Pozdrawiam.

badrass
Bywalec

Mówi sie trudno i płynie sie dalej...

« Odpowiedz #46 : Czerwiec 02, 2010, 13:17:39 »

Kule służą do trzymania cukierków, lizaków, gum do żucia. To powinno byc postawione w pierwszym cytacie.
I na tym powinien byc koniec tematu...
Grajewiak gdzie jestes?

Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
Tal
Bywalec

"Sięgaj, gdzie wzrok nie sięga."

« Odpowiedz #47 : Czerwiec 02, 2010, 16:08:53 »

no właśnie już nie drążcie tego tematu Grajewiak zostaw te autka RC Wink jest robota do zrobienia pozdro Smiley

Ropek
Bywalec

« Odpowiedz #48 : Czerwiec 02, 2010, 16:54:04 »

Generalnie możnaby przerobić taką 55l kule. Mianowice skleić ze szkla albo pleksi taki szescianik czy prostopadłościan(z obu stron otwarty) i przykleić wewnątrz do dna kuli. Nie wiem jaką by to miało objętość, ale lepszy rydz niż nic.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2010, 17:02:39 wysłane przez Ropek » Zapisane

Hubikopter
Super aktywny

Moje skromne 620l 200x40x77

« Odpowiedz #49 : Czerwiec 02, 2010, 17:54:21 »

Zapobiegnie to efektowi pralki, ale nie spowodowaniu wady wzroku.
Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #50 : Czerwiec 02, 2010, 20:07:24 »

Ropek, ok tylko pytanie po co to plexi wkładać do bezsensownej kuli? Smiley Przykleić dno i wyjdzie... normalne akwarium, kula w tym momencie zbędna.

Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  

Skocz do: