|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #182 : Sierpień 05, 2011, 16:46:11 » |
|
Heh dobre, a gdzie pospolite już w tej chwili RC ? Albo chętnie zobaczyłbym Amano
|
|
|
|
|
|
|
emperor
|
|
« Odpowiedz #183 : Sierpień 06, 2011, 13:47:56 » |
|
Dziewczyno Ty to masz kompletnego świra na punkcie krewetek Zdjęcia wyżej mistrzostwo świata. Musze chyba zacząć pobierać nauki fotografowania u Ciebie.
|
|
|
|
|
|
|
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #184 : Sierpień 08, 2011, 08:47:19 » |
|
Anubis-RE to są testy na razie, więc pewnie i czerwona się niebawem znajdzie Dziewczyno Ty to masz kompletnego świra na punkcie krewetek Pozory... Zdjęcia wyżej mistrzostwo świata. Musze chyba zacząć pobierać nauki fotografowania u Ciebie.
Czasem wyjdzie coś znośnego Na 'nauki' zapraszam jak będziesz kiedyś się na Śląsk wybierał EDIT 9.08:Mój mały okienny baniaczek - od dziś przenoszę młode, więc chciałam Wam to pokazać zanim zrobi się ich mniej
EDIT 11.08:Kilka redek:) Samiczka: większe: http://www.gosieks.pl/gal/11-08-2011_141.jpg2 samiczki przy jednym ziarenku karmy: większe: http://www.gosieks.pl/gal/11-08-2011_165.jpgMłoda redka - 20 sekund po wykluciu większe: http://www.gosieks.pl/gal/11-08-2011_064.jpgSamczyk: większe: http://www.gosieks.pl/gal/samiec-rc-001.jpgPozdrawiam serdecznie wszystkich oglądających
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2011, 09:26:27 wysłane przez gosieks83 »
|
|
|
|
|
kuba1006
Stały użytkownik
Crystal'ka :)
|
|
« Odpowiedz #185 : Sierpień 31, 2011, 10:32:58 » |
|
Może mała aktualizacja ? Coś się zmieniło ?
|
|
|
|
|
|
|
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #186 : Sierpień 31, 2011, 17:16:30 » |
|
Coś tam się zmieniło, ostatnio mam za mało czasu żeby siedzieć z nosem w akwariach. Ale ze zmian oczywistych: - 200l się rozrasta jak głupie po uruchomieniu dowężowego CO2, - kosiarki wciąż NIE JEDZĄ MCHU - z kostki wyleciał korzeń bo się za nim zbierało za dużo syfu.... (zrobię fote jakąś niebawem bo na razie jest tam czyszczone 'drzewko' do sprzedaży), - sakury rozpoczęły masowe klonowanie, - odpaliłam kolejne 60l wody, właśnie dziś do yellowek, które startowały to akwarium, doszło 8 CB i 1 CR, fota bez przygotowań, więc tym razem nic nie zachwyca poza żywymi kolorami
|
|
|
|
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #187 : Sierpień 31, 2011, 17:22:58 » |
|
powiedz jak to robisz, że Twoje CR pozują do fotek? Ja wpuściłem do 54L 15szt Blue Pearl i kilka przypadkiem wyłowionych przez znajomego akwarystę CR... Blue widzę codziennie po kilka na raz, ale CR widziałem od tygodnia tylko raz... Widać, że czuła się dobrze, bo pobierała pokarm, ale strasznie nieśmiała jest, podobnie jak jej koleżanki i koledzy
|
|
|
|
|
|
|
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #188 : Sierpień 31, 2011, 19:26:07 » |
|
Jak to jak, normalnie, najpierw proszę a jak nie słuchają to grożę, ze nie nakarmię przez tydzień - zaraz stają w szeregu A serio - nigdy nie miałam problemów z płochliwością krewetek - czego się mają niby bać jak jedyne co się rusza w akwarium to one same i żarcie. Z siódmej strony... akurat CR/CB nie mają za dużo miejsc żeby się schować, co nie zmienia faktu, że zamiast pod lawą siedzieć łażą przy przedniej szybie
|
|
|
|
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #189 : Sierpień 31, 2011, 19:41:54 » |
|
moje zaś upodobały sobie miejsca między skałami a mchem i nie sposób ich ustrzelić na focie... Cóż, pozostaje podziwiać Twoje. Znajomym pokażę Twoje zdjęcia i powiem: "Mam też takie krewetki, ale udają niewidzialne"
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
|
« Odpowiedz #190 : Sierpień 31, 2011, 20:50:34 » |
|
Prawda, Gosia ma niesamowity talent do fotek, chylę czoło . Vento, może masz jak filmik nakręcić może uda się ją przelotem złapać
|
|
|
|
|
|
|
|
kuba1006
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #192 : Wrzesień 01, 2011, 16:40:36 » |
|
Mogła byś strzelić fotkę pokrywy w której trzymasz krewetki ? lub chociaż opisać co masz pod nią ;d, chcę tez zrobić taki pólmrok, ale mi nie wychodzi ;/.
|
|
|
|
|
|
|
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #193 : Wrzesień 01, 2011, 16:52:18 » |
|
Nie mam pokryw Akwaria stoją pod świetlówkami energooszczędnymi, czasami dwa pod jedną - wtedy mam w każdym ładną ściankę z glona Jak chcesz BW to każda żółta się nada, jak chcesz fajne światło 'dzienne' to polecam "philips tornado". U mnie żarówki mocowane są albo do półki nad akwarium (regały) albo w rynnie.. komu by się chciało bawić w pokrywy jak są dużo szybsze rozwiązania EDIT: Mój ulubiony karaś, wyhodowany - razem ze złoto-szarymi braćmi od ikry. Ikrę zebrałam w lipcu bodajże, do filiżanki, zdjęłam ją z kamienia z oczka wodnego, wylęgły się w szkle przygotowanym pod krewetki a po wykluciu dorastały razem ze wspomnianymi, kiedy osiągnęły wielkość 1,5 cm wpuściłam je do 200l Maluchów jest bodajże 7, ale odkąd się wbiły w gąszcz 200l to nie jestem pewna. większe: www.gosieks.pl/gal/karas-kolaz001.jpg
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2011, 10:06:34 wysłane przez gosieks83 »
|
|
|
|
|
kuba1006
Stały użytkownik
|