Max 58
Każdy ma tak, jak sobie zrobi...
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #45 : Grudzień 17, 2010, 22:10:07 » |
|
Bardzo przyjemne baniaczki! I Redki Ci się pięknie mnożą! Aranżacje delikatne niczym akwarelki... Gratuluję!
|
|
|
|
Pozdrawiam słonecznie Andrzej
|
|
|
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #46 : Grudzień 18, 2010, 11:00:15 » |
|
jejku jej... tak malowniczo o moich akwariach mówisz, że przez moment zaczęłam na nie trochę inaczej patrzeć Akwarelki... hmmm...
|
|
|
|
|
|
|
|
kuba1006
Stały użytkownik
Crystal'ka :)
|
|
« Odpowiedz #48 : Grudzień 20, 2010, 20:50:15 » |
|
Według mnie super ! . Zgadzam się z kolegą, że zbiorniczki supcio !.
|
|
|
|
|
|
|
|
Max 58
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #50 : Grudzień 21, 2010, 15:08:42 » |
|
Andrzeju , z tego co ja widzę - te czerwone rameczki to po moim wpisie sie pojawiły... Gosiu - cieszy mnie że inaczej spojrzałaś na swoje cudeńka! Dlaczego akwarelki? Bo temat bardzo nadający się do namalowania akwarelą, a nawet wręcz dla pędzla i tuszu japońskiego czy chińskiego mistrza. Takie są jednocześnie oszczędne w formie i bogate w wyrazie.
|
|
|
|
|
|
|
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #51 : Grudzień 22, 2010, 09:33:48 » |
|
Ja tu widzę, że Gosia chyba podkręciła troszkę kolory i kontrast /photoshop/ tak mi się wydaje, a jestem grafikiem komputerowym więc coś o tym wiem /przynajmniej tak mi to wygląda a jeśli się mylę to Gosiu SORY WIELKIE/. Co nie zmienia faktu,że akurat z Twoimi słowami ciężko się nie zgodzić. Baniaczki są cudne bo wystruj fantastyczny jest i tyle.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2010, 09:42:39 wysłane przez baniakmaniak »
|
|
|
|
|
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #52 : Grudzień 22, 2010, 13:13:30 » |
|
\Muszę Cię zdziwić bo kolorów nie podkręcam. Jedyne co robię ze zdjęciami to cięcie, ramka i ściemnienie, bo nie mam statywu, robię na ISO 1600 i zwykle wychodzi strasznie jasno. Całą resztę załatwiam oświetleniem wcale nie trzeba 'kolorować' fotek żeby były ładne Oczywiście fotki zmniejszone do 400 trzeba delikatnie wyostrzyć bo się robi plama, ale duże już ostrzone nie są. Gwarantuję, że na żywo efekt jest miły dla oka W ogóle dzięki za miłe słowa - starałam się
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2010, 13:15:14 wysłane przez gosieks83 »
|
|
|
|
|
vento
|
|
« Odpowiedz #53 : Grudzień 22, 2010, 13:43:40 » |
|
te 15L wygląda niesamowicie!!! Tak naprawdę tylko proporcje zbiornik/kokos zdradzają jego (zbiornika) prawdziwe rozmiary. Na pierwszy rzut oka wygląda na znacznie większy niż jest w rzeczywistości. Gratuluję pomysłu i doskonałości jego realizacji! pozdr
|
|
|
|
|
|
|
Max 58
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #54 : Grudzień 22, 2010, 20:24:12 » |
|
Gosiu, tą 15-tkę - to na konkurs nano powinnaś wystawić! Taką jaka była , bez rotali ( sorki ale na razie raczej nie ozdobiła baniaczka, może jak ją zagęścisz i jak nabierze kolorków). Tylko żeby ta zielona siatka z przodu zarosła. Aha , byłby zapomniał - fotografowanie - włącz sobie tryb manualny ( najpierw zapisz parametry fotografowania gdzie były za jasne zdjęcia), i na manualu ustaw ten sam czas , ale przysłonę przymknij o jedną i dwie wartości, a jak trzeba to więcej, tak by bez ściemniania fotka była dobra. Przy okazji będzie większa głębia ostrości - co spowoduje że i krewetki i coś za nimi też bedzie ostre.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2010, 20:38:08 wysłane przez Max 58 »
|
|
|
|
|
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #55 : Grudzień 23, 2010, 11:40:37 » |
|
vento Tak, wiem, że ten kokos tam to mało trafiony pomysł, ale musi być, po prostu musi Krewecie siedzą w nim całymi dniami, tylko jak się karmienie zaczyna to rój wylatuje na żer Max 58 Hahaha ja rozumiem, że może się kilku osobom podobać ale żeby od razu konkursy nic z tego Dzięki za porady z fotografowaniem, będę trenować w wolnej chwili Albo sobie ukradnę statyw z kamery męża jak nie będzie widział i problem się skończy Tylko jak zobaczy, że sobie ukradłam to ja się skończę i już fotek nie będzie wcale
|
|
|
|
|
|
|
|
Max 58
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #57 : Grudzień 26, 2010, 19:15:04 » |
|
Fajny efekt z tymi gałęźmi, jak je przygotowywałaś?
|
|
|
|
|
|
|
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #58 : Grudzień 27, 2010, 09:51:37 » |
|
Gałęzie preparuje normalnie, czyli: tnę, gotuję, koruję, gotuję w solance, mocze aż zatoną, gotuje w solance, płukam i do akwarium. Pewnie zapytasz po co tyle razy gotować? A no po to, że gałęzie mam świeże, a tak przygotowane nie robią mi najmniejszych problemów w akwarium. Jak robię dla kogoś to jeszcze leżą u mnie w akwarium z miesiąc i zbrojniki je czyszczą, żeby mieć pewność, że jak sobie ktoś mchem obwiąże to mu po 2 dniach pleśń nie wyjdzie, bo ludzie są przerażeni jak im coś w akwarium zaczyna pleśnieć - pamiętam siebie więc lepiej ich nie narażać na takie wrażenia moimi gałązkami
|
|
|
|
|
|
|
Max 58
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #59 : Grudzień 27, 2010, 17:30:31 » |
|
Też dwa razy gotuję, tyle że chodziło mi o to czy "żywe" preparujesz , czy takie obeschnięte... I o gatunek wierzby nie zapytałem...
|
|
|
|
|
|
|
|