Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « gosieks83 [27] [45] [200] i inne szkła z krewetkami.
Ankieta
Pytanie: Jak Ci minął poniedziałek? Smiley
Rewelacyjnie - kocham poniedziałki - 3 (7.5%)
Poniedziałek? A to był jakis poniedziałek? Kiedy bo nie zauważyłem :> - 11 (27.5%)
Średnio - ale tylko dlatego, że lubię ponarzekać Tongue - 11 (27.5%)
Ja nie lubię poniedziałków z zasady, więc ten i kolejne będą tak jak poprzednie - BEZNADZIEJNE! - 15 (37.5%)
Głosów w sumie: 39

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17
  Drukuj  
Autor Wątek: gosieks83 [27] [45] [200] i inne szkła z krewetkami.  (Przeczytany 85990 razy)
Max 58
Każdy ma tak, jak sobie zrobi...
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #45 : Grudzień 17, 2010, 22:10:07 »

Bardzo przyjemne baniaczki! I Redki Ci się pięknie mnożą!
Aranżacje delikatne niczym akwarelki... Gratuluję!

Pozdrawiam słonecznie
Andrzej Wink
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #46 : Grudzień 18, 2010, 11:00:15 »

jejku jej...

tak malowniczo o moich akwariach mówisz, że przez moment zaczęłam na nie trochę inaczej patrzeć Smiley Akwarelki... hmmm...
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #47 : Grudzień 20, 2010, 20:29:47 »

Dorzuciłam rotalę do 15l i myślę, że jest lepiej, a co Wy na to?

większe: http://www.gosieks.pl/gal/15litrow_20-12_800a.jpg

większe: http://www.gosieks.pl/gal/15litrow_20-12_800b.jpg

większe: http://www.gosieks.pl/gal/15litrow_20-12_800c.jpg

większe: http://www.gosieks.pl/gal/15litrow_20-12_800d.jpg
« Ostatnia zmiana: Grudzień 20, 2010, 20:38:00 wysłane przez gosieks83 » Zapisane
kuba1006
Stały użytkownik

Crystal'ka :)

« Odpowiedz #48 : Grudzień 20, 2010, 20:50:15 »

Według mnie super ! Smiley.
Zgadzam się z kolegą, że zbiorniczki supcio !.
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #49 : Grudzień 20, 2010, 22:05:08 »

Twoje baniaczki się prezentują coraz lepiej. Te "akwarelki "to pewnie przez te ramki czerwone wokół zdjęc Wink

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
Max 58
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #50 : Grudzień 21, 2010, 15:08:42 »

Andrzeju , z tego co ja widzę - te czerwone rameczki to po moim wpisie sie pojawiły...  Tongue

Gosiu - cieszy mnie że inaczej spojrzałaś na swoje cudeńka!
Dlaczego akwarelki? Bo temat bardzo nadający się do namalowania akwarelą, a nawet wręcz dla pędzla i tuszu japońskiego czy chińskiego mistrza. Takie są jednocześnie oszczędne w formie i bogate w wyrazie. Cool

Pozdrawiam słonecznie
Andrzej Wink
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #51 : Grudzień 22, 2010, 09:33:48 »

Ja tu widzę, że Gosia chyba podkręciła troszkę kolory i kontrast /photoshop/ tak mi się wydaje, a jestem grafikiem komputerowym więc coś o tym wiem /przynajmniej tak mi to wygląda a jeśli się mylę to Gosiu SORY WIELKIE/.
Co nie zmienia faktu,że akurat z Twoimi słowami ciężko się nie zgodzić.
Baniaczki są cudne bo wystruj fantastyczny jest i tyle.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2010, 09:42:39 wysłane przez baniakmaniak » Zapisane

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #52 : Grudzień 22, 2010, 13:13:30 »

\Muszę Cię zdziwić bo kolorów nie podkręcam. Jedyne co robię ze zdjęciami to cięcie, ramka i ściemnienie, bo nie mam statywu, robię na ISO 1600 i zwykle wychodzi strasznie jasno. Całą resztę załatwiam oświetleniem Smiley wcale nie trzeba 'kolorować' fotek żeby były ładne Smiley Oczywiście fotki zmniejszone do 400 trzeba delikatnie wyostrzyć bo się robi plama, ale duże już ostrzone nie są.

Gwarantuję, że na żywo efekt jest miły dla oka Cheesy

W ogóle dzięki za miłe słowa - starałam się  Embarrassed
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2010, 13:15:14 wysłane przez gosieks83 » Zapisane
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #53 : Grudzień 22, 2010, 13:43:40 »

te 15L wygląda niesamowicie!!! Tak naprawdę tylko proporcje zbiornik/kokos zdradzają jego (zbiornika) prawdziwe rozmiary. Na pierwszy rzut oka wygląda na znacznie większy niż jest w rzeczywistości. Gratuluję pomysłu i doskonałości jego realizacji!
pozdr

Max 58
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #54 : Grudzień 22, 2010, 20:24:12 »

Gosiu, tą 15-tkę - to na konkurs nano powinnaś wystawić! Taką jaka była , bez rotali ( sorki ale na razie raczej nie ozdobiła baniaczka, może jak ją zagęścisz i jak nabierze kolorków). Tylko żeby ta zielona siatka z przodu zarosła. Wink
Aha , byłby zapomniał - fotografowanie - włącz sobie tryb manualny ( najpierw zapisz parametry fotografowania gdzie były za jasne zdjęcia), i na manualu ustaw ten sam czas , ale przysłonę przymknij o jedną i dwie wartości, a jak trzeba to więcej, tak by bez ściemniania fotka była dobra. Przy okazji będzie większa głębia ostrości - co spowoduje że i krewetki i coś za nimi też bedzie ostre.  Cool
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2010, 20:38:08 wysłane przez Max 58 » Zapisane

Pozdrawiam słonecznie
Andrzej Wink
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #55 : Grudzień 23, 2010, 11:40:37 »

vento
Tak, wiem, że ten kokos tam to mało trafiony pomysł, ale musi być, po prostu musi Smiley Krewecie siedzą w nim całymi dniami, tylko jak się karmienie zaczyna to rój wylatuje na żer Smiley

Max 58

Hahaha Smiley ja rozumiem, że może się kilku osobom podobać ale żeby od razu konkursy  Embarrassed nic z tego Tongue
Dzięki za porady z fotografowaniem, będę trenować w wolnej chwili Smiley Albo sobie ukradnę statyw z kamery męża jak nie będzie widział i problem się skończy Cheesy Tylko jak zobaczy, że sobie ukradłam to ja się skończę i już fotek nie będzie wcale Wink
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #56 : Grudzień 26, 2010, 11:16:33 »

w 200l znalazło się miejsce na pęk gałęzi wierzby - krewetki są zachwycone ;]

większe: www.gosieks.pl/gal/26.12.galeziew200.jpg

Jedna z krewetek została obfotografowana w sposób niecodzienny - mikroskopem Smiley Jak się spodoba to się będę dzieliła takimi widokami. Nawet nie wiecie co ciekawego dzieje się w osadzie w dnie akwarium Cheesy

Więcej zdjęć w innym wątku: http://www.akwarium.net.pl/forum/nierybiaste/2-dniowa-red-cherry-okiem-mikroskopu/
« Ostatnia zmiana: Grudzień 26, 2010, 18:36:49 wysłane przez gosieks83 » Zapisane
Max 58
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #57 : Grudzień 26, 2010, 19:15:04 »

Fajny efekt z tymi gałęźmi, jak je przygotowywałaś?

Pozdrawiam słonecznie
Andrzej Wink
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #58 : Grudzień 27, 2010, 09:51:37 »

Gałęzie preparuje normalnie, czyli: tnę, gotuję, koruję, gotuję w solance, mocze aż zatoną, gotuje w solance, płukam i do akwarium.

Pewnie zapytasz po co tyle razy gotować? A no po to, że gałęzie mam świeże, a tak przygotowane nie robią mi najmniejszych problemów w akwarium. Jak robię dla kogoś to jeszcze leżą u mnie w akwarium z miesiąc i zbrojniki je czyszczą, żeby mieć pewność, że jak sobie ktoś mchem obwiąże to mu po 2 dniach pleśń nie wyjdzie, bo ludzie są przerażeni jak im coś w akwarium zaczyna pleśnieć - pamiętam siebie  Grin więc lepiej ich nie narażać na takie wrażenia moimi gałązkami  Tongue
Max 58
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #59 : Grudzień 27, 2010, 17:30:31 »

Też dwa razy gotuję, tyle że chodziło mi o to czy "żywe" preparujesz , czy takie obeschnięte...
I o gatunek wierzby nie zapytałem... Embarrassed

Pozdrawiam słonecznie
Andrzej Wink
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17
  Drukuj  

Skocz do: