Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #90 : Luty 08, 2011, 22:25:04 » |
|
o kurczę dopiero zwróciłem uwagę na kamulce! jutro właśnie zabieram kuper i idę po podobne z tym, że na łąkę Podoba mi się ta 90ka!
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15 160l na ziemi!
|
|
|
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #91 : Luty 08, 2011, 23:39:00 » |
|
Rozwijasz się baniaczków coraz więcej i wszystkie cudne. Wreszcie jakiś konkurs dla mnie wg mnie mogę się oczywiście mylić jest to chyba chlebak
|
|
|
|
|
|
|
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #92 : Luty 09, 2011, 10:23:34 » |
|
do kuba1006 :Akwarium nie dojrzewało bo nie musiało zalane starą wodą + bakterie z innego krewetkarium, już nie pierwsze tak stawiam i nic się nie dzieje, mam nadzieję, że teraz też będzie ok. Crystale... w granicach rozsądku (poszło na PW) do Grajewiak:No cieszę się drogi 'Global Moderatorze' że Cię natycham do niecnych czynów za pomocą obrazków z kamyczkami Miałam najpierw opory przed wsadzeniem otoczaków przy tych wszystkich grey, red i dragon stonach, które są teraz modne, hiper drogie i w każdym akwarium. Miałam też opory ze względu na ich ilość i możliwą skalę uwalniania do wody różnych rzeczy (wszak są kolorowe), ale nie ma skoków twardości, więc sądzę, że są też bezpieczne Generalnie efekt końcowy mnie zadowala Czekam niecierpliwie na jakieś fotograficzne info co Ci wyszło do baniakmaniak:pudło!
|
|
|
|
|
|
|
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #93 : Luty 09, 2011, 12:25:29 » |
|
do baniakmaniak:pudło! Hm myślałem, że to banalne sam bym zrobił takie z chlebaka, a więc stawiam teraz na obudowę od drukarki komputerowej.
|
|
|
|
|
|
|
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #94 : Luty 09, 2011, 13:28:34 » |
|
No niestety, znowu nie wyszło to samo jest nad 2x 25 l tylko dłuuuuższe i z ruchomą 'klapką'
|
|
|
|
|
|
|
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #95 : Luty 09, 2011, 21:57:41 » |
|
No dobra poddaję się Gosiu z czego to zrobiłaś bo nie mam pojęcia?
|
|
|
|
|
|
|
michji
Cicha woda, brzegi rwie....
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #96 : Luty 09, 2011, 22:51:20 » |
|
No nie powiem Gosia, ale rozmach to Ty masz
|
|
|
|
|
|
|
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #97 : Luty 10, 2011, 12:42:52 » |
|
Oj tam zaraz rozmach Wszak rzuciłam z mężem palenie pół roku temu, coś nam się od życia chyba należy co nie? Właśnie sobie wykombinowałam, że chcę mieć Caridina cf. cant. "Red ruby", ale to już jest szaleństwo cenowe, więc pewnie nie za szybko nabędę no chyba, że na raty ktoś sprzedaje to biorę 10 Czyż one nie są cudowne? http://img707.imageshack.us/img707/8039/redruby3.jpgbaniakmaniak: dam jeszcze szansę Tobie i reszcie, już ktoś odgadł co to, więc i Tobie się na pewno uda podpowiedź: kupione w castoramie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2011, 12:15:45 wysłane przez gosieks83 »
|
|
|
|
|
Tramal
Global Moderator
Super aktywny
I see You...
|
|
« Odpowiedz #98 : Luty 10, 2011, 12:54:41 » |
|
hmmm mi to trochę przypomina rynnę z oświetleniem tylko, że ten element po prawej stronie cosik mi nie pasuje... Generalnie To rynna wyłożona srebrną folią wraz ze świetlówką T5 daje bardzo przyzwoite efekty . Poza rynną nic innego mi do głowy nie przychodzi...
Pozdrawiam
Tram.
P.S. Świetne krewetkaria! Szacunek za profesjonalne podejście do tematu.
|
|
|
|
112,25
|
|
|
|
Tramal
Global Moderator
Super aktywny
I see You...
|
|
« Odpowiedz #100 : Luty 10, 2011, 13:20:20 » |
|
Proste rozwiązania są najlepsze !A nikt mnie nie przekona, że jakiś odbłyśnik z allegro będzie lepszy od starej zasłużonej rynny Widziałem wysoki baniak oświetlony jedną T5 w rynnie; rosły pod tym piękne czerwone ludwigie i kilka innych dość światłolubnych roślin... A.D. profesjonalizmu Najważniejsze jest podejście do sprawy to ono świadczy o profesjonaliźmie nie zaś sprzęt jakiego używamy . I tak naprzykład ja swoją przygodę z krewetkami dopiero zaczynam dlatego bardzo fajnie było poczytać Twoją stronę www - bardzo pomocna i fachowo zrobiona - cóż profesjonalizm . Niebawem odgrzebię wątek z moimi akwariami i wkleję fotki krewetkowego baniaczka i samych krewetek, które mimo, że to redki C klasy to i tak są przesuper ... w sumie po latach ciszy moge się troche poodzywać od czasu do czasu na forum ... Pozdrawiam Tram.
|
|
|
|
112,25
|
|
|
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #101 : Luty 10, 2011, 15:45:39 » |
|
NO I PO ZAGADCE Tramal - bez pudła, jesteś od dziś moim guru rynna - oczywiście - wyłożona srebrną folią - zaślepiona z prawej żeby nie raziło podczas seansów bo stoi bokiem do nas Dzięki za miłe słowa, ale do profesjonalizmu mi jeszcze dużo brakuje No cóż, nie od razu wie się wszystko, ale pracuję nad tym Widać, ze Tramal nie od dzisiaj jest na tym forum i dlaczego jest modem. Wiesz to było za łatwe no i zmyliła mnie ta otwierana klapka , o ktorej pisalaś. Jakoś rynna i klapka nie pasowało mi coś. Co do profesionalizmu to, aż tak zakrewetkowanej osoby to nie widziałem na tym forum wcześniej więc można Cię nazwać ekspertem od krewetek.
|
|
|
|
|
|
|
adms
Nowy
|
|
« Odpowiedz #102 : Luty 10, 2011, 23:37:50 » |
|
Wspaniale baniaczki a krewetkarium w szczegulnosci az milo popatrzec na tecudne stworzenia
|
|
|
|
|
|
|
|
kuba1006
Stały użytkownik
Crystal'ka :)
|
|
« Odpowiedz #104 : Luty 14, 2011, 16:44:48 » |
|
Jak bym miał taki domek to bym się cieszył więc na pewno krewetkom będzie dobrze . Mam jeszcze pytanko ile yellow'ek do 25l na początek ?.
|
|
|
|
|
|
|
|