Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « gosieks83 [27] [45] [200] i inne szkła z krewetkami.
Ankieta
Pytanie: Jak Ci minął poniedziałek? Smiley
Rewelacyjnie - kocham poniedziałki - 3 (7.5%)
Poniedziałek? A to był jakis poniedziałek? Kiedy bo nie zauważyłem :> - 11 (27.5%)
Średnio - ale tylko dlatego, że lubię ponarzekać Tongue - 11 (27.5%)
Ja nie lubię poniedziałków z zasady, więc ten i kolejne będą tak jak poprzednie - BEZNADZIEJNE! - 15 (37.5%)
Głosów w sumie: 39

Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 17
  Drukuj  
Autor Wątek: gosieks83 [27] [45] [200] i inne szkła z krewetkami.  (Przeczytany 86074 razy)
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #90 : Luty 08, 2011, 22:25:04 »

o kurczę dopiero zwróciłem uwagę na kamulce! jutro właśnie zabieram kuper i idę po podobne z tym, że na łąkę Smiley
Podoba mi się ta 90ka!

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #91 : Luty 08, 2011, 23:39:00 »

Rozwijasz się baniaczków coraz więcej i wszystkie cudne.

2 luty 2011 przyniósł zmiany w 45l Smiley

Po dobie w ciemnościach krewety dostały nowe światło w czymś na kształt pół-pokrywy. Jak ktoś zgadnie z czego zrobiona to będę pełna uznania Smiley

Wreszcie jakiś konkurs dla mnie wg mnie mogę się oczywiście mylić jest to chyba chlebak

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #92 : Luty 09, 2011, 10:23:34 »

do kuba1006 :

Akwarium nie dojrzewało bo nie musiało Smiley zalane starą wodą + bakterie z innego krewetkarium, już nie pierwsze tak stawiam i nic się nie dzieje, mam nadzieję, że teraz też będzie ok. Crystale... w granicach rozsądku  Lips Sealed (poszło na PW)

do Grajewiak:

No cieszę się drogi 'Global Moderatorze' że Cię natycham do niecnych czynów za pomocą obrazków z kamyczkami Smiley Miałam najpierw opory przed wsadzeniem otoczaków przy tych wszystkich grey, red i dragon stonach, które są teraz modne, hiper drogie i w każdym akwarium. Miałam też opory ze względu na ich ilość i możliwą skalę uwalniania do wody różnych rzeczy (wszak są kolorowe), ale nie ma skoków twardości, więc sądzę, że są też bezpieczne Smiley Generalnie efekt końcowy mnie zadowala  Grin Czekam niecierpliwie na jakieś fotograficzne info co Ci wyszło Smiley

do baniakmaniak:

pudło!  Tongue
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #93 : Luty 09, 2011, 12:25:29 »

do baniakmaniak:

pudło!  Tongue

Hm myślałem, że to banalne sam bym zrobił takie z chlebaka, a więc stawiam teraz na obudowę od drukarki komputerowej.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #94 : Luty 09, 2011, 13:28:34 »

No niestety, znowu nie wyszło  Wink to samo jest nad 2x 25 l tylko dłuuuuższe i z ruchomą 'klapką' Smiley
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #95 : Luty 09, 2011, 21:57:41 »

No dobra poddaję się Gosiu z czego to zrobiłaś bo nie mam pojęcia?

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Zapraszam do wątku:
michji
Cicha woda, brzegi rwie....
Stały użytkownik

« Odpowiedz #96 : Luty 09, 2011, 22:51:20 »

No nie powiem Gosia, ale rozmach to Ty masz Cheesy
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #97 : Luty 10, 2011, 12:42:52 »

Oj tam zaraz rozmach Tongue Wszak rzuciłam z mężem palenie pół roku temu, coś nam się od życia chyba należy co nie? Wink

Właśnie sobie wykombinowałam, że chcę mieć Caridina cf. cant. "Red ruby", ale to już jest szaleństwo cenowe, więc pewnie nie za szybko nabędę Tongue no chyba, że na raty ktoś sprzedaje to biorę 10 Grin
Czyż one nie są cudowne? http://img707.imageshack.us/img707/8039/redruby3.jpg

baniakmaniak: dam jeszcze szansę Tobie i reszcie, już ktoś odgadł co to, więc i Tobie się na pewno uda Wink podpowiedź: kupione w castoramie.
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2011, 12:15:45 wysłane przez gosieks83 » Zapisane
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #98 : Luty 10, 2011, 12:54:41 »

hmmm mi to trochę przypomina rynnę z oświetleniem tylko, że ten element po prawej stronie cosik mi nie pasuje... Generalnie To rynna wyłożona srebrną folią wraz ze świetlówką T5 daje bardzo przyzwoite efekty . Poza rynną nic innego mi do głowy nie przychodzi...

Pozdrawiam

Tram.

P.S.
Świetne krewetkaria! Szacunek za profesjonalne podejście do tematu.

112,25
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #99 : Luty 10, 2011, 13:02:56 »

NO I PO ZAGADCE Grin

Tramal - bez pudła, jesteś od dziś moim guru Wink rynna - oczywiście - wyłożona srebrną folią - zaślepiona z prawej żeby nie raziło podczas seansów bo stoi bokiem do nas Smiley

Dzięki za miłe słowa, ale do profesjonalizmu mi jeszcze dużo brakuje Smiley No cóż, nie od razu wie się wszystko, ale pracuję nad tym Smiley
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #100 : Luty 10, 2011, 13:20:20 »

Proste rozwiązania są najlepsze !A nikt mnie nie przekona, że jakiś odbłyśnik z allegro będzie lepszy od starej zasłużonej rynny Smiley Widziałem wysoki baniak oświetlony jedną T5 w rynnie; rosły pod tym piękne czerwone ludwigie i kilka innych dość światłolubnych roślin...

A.D. profesjonalizmu
Najważniejsze jest podejście do sprawy to ono świadczy o profesjonaliźmie nie zaś sprzęt jakiego używamy Smiley. I tak naprzykład ja swoją przygodę z krewetkami dopiero zaczynam dlatego bardzo fajnie było poczytać Twoją stronę www - bardzo pomocna i fachowo zrobiona - cóż profesjonalizm Wink . Niebawem odgrzebię wątek z moimi akwariami i wkleję fotki krewetkowego baniaczka i samych krewetek, które mimo, że to redki C klasy to i tak są przesuper Smiley ... w sumie po latach ciszy moge się troche poodzywać od czasu do czasu na forum ... Wink

Pozdrawiam

Tram.

112,25
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #101 : Luty 10, 2011, 15:45:39 »

NO I PO ZAGADCE Grin

Tramal - bez pudła, jesteś od dziś moim guru Wink rynna - oczywiście - wyłożona srebrną folią - zaślepiona z prawej żeby nie raziło podczas seansów bo stoi bokiem do nas Smiley

Dzięki za miłe słowa, ale do profesjonalizmu mi jeszcze dużo brakuje Smiley No cóż, nie od razu wie się wszystko, ale pracuję nad tym Smiley

Widać, ze Tramal nie od dzisiaj jest na tym forum i dlaczego jest modem. Wiesz to było za łatwe no i zmyliła mnie ta otwierana klapka , o ktorej pisalaś.
Jakoś rynna i klapka nie pasowało mi coś.
Co do profesionalizmu to, aż tak zakrewetkowanej osoby to nie widziałem na tym forum wcześniej więc można Cię nazwać ekspertem od krewetek.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Zapraszam do wątku:
adms
Nowy
*

« Odpowiedz #102 : Luty 10, 2011, 23:37:50 »

Wspaniale baniaczki a krewetkarium w szczegulnosci az milo popatrzec na tecudne stworzenia
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #103 : Luty 11, 2011, 15:27:00 »

Ale żeście mnie podbudowali Cheesy

Krewetki już pływają w obu 25 Smiley
prawe:

lewe:

więcej zdjęć jak zawsze tutaj: http://www.facebook.com/album.php?aid=52641&id=191177144227176&saved#!/photos.php?id=191177144227176

A to już 45l. Tu będę tworzyć w ciągu najbliższego tygodnia dobry klimat dla Crystali bo mam zamiar dokupić jeszcze kilka(naście) sztuk - o ile budżet pozwoli Smiley Wczoraj przerzuciłam resztę RC do 90l i wreszcie mogłam zrobić aranżację nie 'na winie' Wink

Mam nadzieję, że krewetkom przypadnie do gustu bo się w końcu starałam.

korzeń

kuba1006
Stały użytkownik

Crystal'ka :)

« Odpowiedz #104 : Luty 14, 2011, 16:44:48 »

Jak bym miał taki domek to bym się cieszył więc na pewno krewetkom będzie dobrze Wink.
Mam jeszcze pytanko Wink ile yellow'ek do 25l na początek ?.
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 17
  Drukuj  

Skocz do: