Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « pomocy - kto podgryza bojownika ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: pomocy - kto podgryza bojownika ?  (Przeczytany 2800 razy)
dragonos
Nowy
*

« : Czerwiec 04, 2010, 21:10:22 »

mam wielki problem ,ktoras ryba podjada mi ogon doroslemu bojownikowi. kiedys byl naprawde piekny, a teraz wyglada tragicznie. Moja obstawa to : 2 zalobniki, samica bojownika, kilka gupikow, wegorek (bardzo spokojny, to chyba nie on) i ten nieszczesliwy samiec. Mysle ze to zalobniki- pomocy, co robic. Mam kotnik, moze ktores odizolowac? jedzenia maja duzo.
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 04, 2010, 21:18:13 »

Mysle ze to zalobniki
I dobrze myślisz.
Za mało żałobniczek - to ryby stadne. Teoretycznie, jeśli dokupisz więcej żałobniczek, powinny zająć się sobą. Pisze teoretycznie bo u mnie 10 żałobniczek podgryzało skalary. Na Twoim miejscu bym je oddał.

Pozdrawiam.

dragonos
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 04, 2010, 21:30:45 »

a odrosnie mu ogon  ? I gdzie oddac zalobniczki ? W sklepie powie, ze moga byc chore itd.. I pytanie 2 : dlaczego gupiki maja krzywe kregoslupy ?-to jakas wada ? moga tak zyc ? A te zalobniczki strasznie aktywne widze.                           

Przepraszam za ortografie i interpunkcje, ale pisze z psp i nie mam nawet polskich znakow
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 04, 2010, 21:33:03 »

imho nawet jak zrobi stado to nic to nie da, one podobnie choć chyba w mniejszym stopniu jak brzanki mają taki "charakter" i tyle, albo załobniczki albo bojek - "...wybór należy do Ciebie..."

gupiki - może chów wsobny lub brak jakichś składników pokarmowych
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2010, 21:35:03 wysłane przez dobraf » Zapisane

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 04, 2010, 23:13:49 »

imho nawet jak zrobi stado to nic to nie da, one podobnie choć chyba w mniejszym stopniu jak brzanki mają taki "charakter"
Tak też myśle.
Napisałem, że można zwiększyć stado tych ryb bo w większej ilości żałobniczki interesować będą się właśnie sobą.
U mnie 95% to zainteresowanie wewnątrzgatunkowe, pozostałe 5% to podgryzanie żaglowców.
Słyszałem jednak o trzymaniu tych ryb z żaglowcami i było podobno ok.
Ja jednak nie polecam - mam przykład po sobie.

Pozdrawiam.

dragonos
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 05, 2010, 08:49:47 »

gupiki dostaja 4 rodzaje jedzenia. Wole zatrzymac bojownika, ale gdzie oddac zalobniki ? Bojownikowi ten ogon odrosnie ? I dlaczego dopiero teraz go podgryzaja? Akwa mam juz dlugo
Tomaha
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 05, 2010, 13:44:44 »

Odrośnie.

Zapraszam na forum zbrojnikowe:
http://zbrojnik.xup.pl
dragonos
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 06, 2010, 19:36:05 »

dalem go do kotnika ,ale co z zalobnikami ?
Hubikopter
Super aktywny

Moje skromne 620l 200x40x77

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 06, 2010, 19:41:51 »

Najlepiej wydać.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: