Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8
  Drukuj  
Autor Wątek: Czarne wody obsada 936L  (Przeczytany 25741 razy)
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #75 : Grudzień 28, 2010, 14:41:59 »

Jak dla mnie dalej dno spore.
3 duże giby, 5 kiryśników to już robi wrażenie, a jeszcze jak te zbrojniki porosną? Kiryski małe bo małe ale też ich trochę.
Ja bym w ogóle małe zbrojniki oddał i ze 2 kiryśniki też bym oddał. Neona dokup na luzie 30szt. ale proponuję żeby było 15 innesa, 15 czerwonego i 15 simulansa Smiley i będzie ładnie zróżnicowana ławiczka (albo 3).

Co do altumów to trzeba sprawdzić na oko. Ale neony kupuj duże od razu jak masz możliwość, bo duży skalar małego neonka wciągnie na bank. Co do tego, że duży skalar dużego neona - była cała awantura w tym temacie. Nie wiadomo jak będzie. U jednych żyją na luzie i innych nie. A teraz co się dzieje? Altumy jedzą te 15 neonów?

I consider myself as a one fish wolf pack
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #76 : Grudzień 28, 2010, 14:46:22 »

Co do altumów to trzeba sprawdzić na oko. Ale neony kupuj duże od razu jak masz możliwość, bo duży skalar małego neonka wciągnie na bank. Co do tego, że duży skalar dużego neona - była cała awantura w tym temacie. Nie wiadomo jak będzie. U jednych żyją na luzie i innych nie. A teraz co się dzieje? Altumy jedzą te 15 neonów?
Bloniu, altum wszamie dorosłego neona na 100%.
Nawet o Andooszki wszystkie neony zostały zjedzone.

Jak już kupować neony to tak jak pisze Bloniu, dorosłe i w żadnym wypadku nie innesa.
Dorosłe czerwone lub czarne mają większą szanse choć nie bardzo wiem gdzie te ryby mają się schować w środowisku BW.

Gregory85
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #77 : Grudzień 28, 2010, 14:50:29 »

Po pierwsze to nie ja to wymyśliłem tylko się pytałem o to.

A dlatego mam neony na chwile obecną bo kupiłem te altumy razem z neonami, pływały razem w jednym akwarium, i na razie się nie jedzą. Jak zaczną to zanim dokupię następne wydam te i kupie inne ryby.

W związku z tym mam pytanie.
Czy hokejówki, które są większe, będą się nadawały? Ewentualnie czy znasz/cie jakieś ryby podobne kolorystycznie do neonów(niebiesko-czerwone), a występujące w Ameryce południowej, w ławicach?

Zmiana obsady
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #78 : Grudzień 28, 2010, 14:56:07 »

Czy hokejówki, które są większe, będą się nadawały? Ewentualnie czy znasz/cie jakieś ryby podobne kolorystycznie do neonów(niebiesko-czerwone), a występujące w Ameryce południowej, w ławicach?
Hokejówki jak najbardziej.

Ja bym kupił stadko 20 sztuk tetry kolumbijskiej. Piękna ryba, wygląda troche jak pirania Smiley
Bystrzyk pereza,
Bystrzyk długopłetwy,
załobniczka,
tetra cesarska,
tetra niebieska,
pstrążeń srebrzysty
to tylko te popularniejsze do dostania w kazdym sklepie akwarystycznym

Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #79 : Grudzień 28, 2010, 15:00:09 »

No ja z tym pstrążeniem srebrzystym się nie zgodzę, bo za nic w świecie nie mogę go dostać. Byłem już w 6 sklepach zoologicznych i nigdzie go nie mają Cry Cry Bardzo ładnie natomiast prezentują się żałobniczki i bystrzyki amandy Good !

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

Gregory85
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #80 : Grudzień 28, 2010, 15:07:02 »

Bystrzyki amandy odpadają. Wujek google mówi, że mają ok 2.5 - 3 cm czyli jak neony Sad 

Zmiana obsady
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #81 : Grudzień 28, 2010, 15:22:11 »

Bystrzyki amandy odpadają. Wujek google mówi, że mają ok 2.5 - 3 cm czyli jak neony Sad 
Nic nie pisałem o Amandzie.

Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #82 : Grudzień 28, 2010, 15:23:43 »

Ale ja pisałem Grin

bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #83 : Grudzień 28, 2010, 15:30:27 »

Ja bym żałobniczek nie dawał. Coś kolorowego do BW zawsze się fajnie prezentuje (nawet jak nie świeci się ryba, bo światła mało to jednak fajny klimat robi kolorem)...

Ja bym do takiego baniaka dał coś innego w ogóle Smiley Coś dużego, niespotykanego Smiley

I consider myself as a one fish wolf pack
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #84 : Grudzień 28, 2010, 15:38:27 »

Mi też bardziej widzi się jakaś porządna rybcia, a nie ławice ryb, które można mieć nawet w 80l. Jak się ma takie duże cudeńko to najlepiej dać dużą ławicę i coś extra. Cheesy Z pomocą powinni przyjść ludzie, którzy są właścicielami jakiegoś większego baniaka Cool
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2010, 15:40:09 wysłane przez Andrij » Zapisane

wbchgkv
Pan akwarysta
Bywalec

Elektryka akwariowa mnie dobija ...

« Odpowiedz #85 : Grudzień 28, 2010, 15:50:31 »

Nie czytałem całego wątku, może już się pojawiła taka propozycja:

8 sztuk Piranii Czerwonej, co?

Przy takim baniaczku masz pole do popisu. Wystarczy tylko posadzić trochę roślin w kątach i boski baniak gotowy! Cheesy

Uzależniony od stawiania trzech czarnych kropek...
NAZYWAM SIĘ >wbchgkv<. PROSZĘ POPRAWNIE WYMAWIAĆ I ZAPISYWAĆ IMIĘ MOJE!
owlman
Super aktywny

« Odpowiedz #86 : Grudzień 28, 2010, 15:56:14 »

Nie wiem czy ktos zwrocil uwage ,ze autor ma juz 15 neonow . Jezeli nic zlego sie z nimi nie dzieje , dlaczego mialby nie powiekszyc stada .?
Piranie to spore ryby .
Gregory85
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #87 : Grudzień 28, 2010, 16:02:11 »

O piraniach myślałem, ale w przyszłości. Na razie chcę się nacieszyć Altumami, jakąś fajną ławicą, stadkiem rybek dennych i gibbusiami Smiley Dlatego drążę temat jakiejś ławicy, której mi skalary nie wszamią. Jak w ciągu 2-3 tygodni nie zniknie żaden neon to dokupię więcej, a jak zniknie to neony lecą i kupuje inne rybki, ewentualnie zostaną na przekąskę Wink 

Off-top: A jak nie piranie to może spróbuję malawi/tanganiki.
Choć nie mam o nich za dużego pojęcia poza tym, że tam prawie nie ma roślin i jest twarda woda. Nawet nie wiem czy mam odpowiednie wymiary baniaka do malawi/tanganiki.

Zmiana obsady
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #88 : Grudzień 28, 2010, 16:05:42 »

Ja osobiscie dałbym parke lub dwie Uaru fernandezyepezi, ale ja jak to ja miałbym wizje 1000 różnych niespotykanych ryb, jeśli autor nie chce zjeździć pół kraju lub wydać spore sumy i czekać nieraz po pół roku na jakieś tam gatunki to nawet nie mam co proponować

http://www.fishchannel.com/freshwater-aquariums/species-info/cichlid/uaru.aspx

nikodem0
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #89 : Grudzień 28, 2010, 16:09:29 »

fajna  ryba  lawicowa  jest prionobrama  filigiera  mam ja  ze  skalarami  duzymi  i  nic  sie  nie dzieje  jest   spokojna  ryba.inaczej  ta  rybka  nazywana jest  filigiera czerwona  jak kupowalem   w  sklepie  tak  mi  sprzedawczyi  mowila
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8
  Drukuj  

Skocz do: