Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « 2 odmiany Kiryska w 1 akwarium?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: 2 odmiany Kiryska w 1 akwarium?  (Przeczytany 2310 razy)
Legons
Nowy
*

« : Czerwiec 18, 2010, 21:25:21 »

Czy mozna trzymac zarowno pstre jak i spizowe w 1 akwarium? Do tego Albinosy spizowe?

Stadka okolo 6-7 sztuk?
Akwarium 240l/
Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 18, 2010, 21:39:02 »

Myślę że można i nie ma większych przeciwwskazań. Jedyne pytanie jakie mi się nasuwa to krzyżówki między nimi, ale w końcu to nie żyworódki, więc jeśli nawet genetycznie byłoby to mozliwe to i tak mała szansa na stada "kundelków".
Ja bym dał zielone światło, niech Ci to jeszcze ktoś inny potwierdzi.

rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 18, 2010, 22:01:16 »

Dawno temu, kiedy musiałem szukać kolegi z dowodem, żeby kupić piwo,  miałem taką kombinację i nie było problemów. O dziwo bez podziałów rasowych pływały jednym stadem.
paweloo18
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 19, 2010, 11:55:12 »

Trzymam w akwarium stadko pstrych i spiżowych, wszystko jest ok. Rybki się "lubią". Smiley

Pasja. Wiedza. Doświadczenie.
Legons
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 19, 2010, 12:57:03 »

Witam.

Dziekuje za odpowiedz.

Dodatkowe pytanie bo niemoge znalezc nigdzie konkrretnej odpowiedzi.

Czy Rasbora klinowa nadaje sie do krewetek red cherry? Tzn czy zbytnio nie przetrzebi ich mlodych?
Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 19, 2010, 13:26:03 »

Myślę że można te dwa gatunki hodować razem. Razbory Klinowe to niewielkie ryby i nie będą stwarzały zagrożenia dla krewetek. Niemniej jednak - młode krewetki bywają pokarmem dla wielu gatunków ryb, u mnie w Krewetko-Gupikarium już kilka razy znajdowałem rozszarpanę Redki. Cóż.. taka jest natura Smiley Ale krewecie mnożą się na tyle szybko że utrzymując sensowne stado Razbor nie powinno dochodzić do masowej zagłady młodych Cherry.

mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 19, 2010, 13:41:22 »

Ale krewecie mnożą się na tyle szybko że utrzymując sensowne stado Razbor nie powinno dochodzić do masowej zagłady młodych Cherry.
Jakie masz parametry wody?
Gdy miałem roślinny baniak nie mogłem rozmnożyć RC. Krewety wyrosły całkiem spore ale młodych brak.

Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 19, 2010, 14:28:35 »

mrs - odpisalem Ci na PW żeby nie spamować koledze tematu pisaniem o czymś innym.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: