Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: wiktoria375 25 litrów  (Przeczytany 8188 razy)
glorfindel07
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Lipiec 01, 2010, 16:07:39 »

Tak, jednego prętnika.... cud pomysł - lepszego nie mozna bylo

Kup sobie 4 samce gupiki w roznych kolorach i bedzie super:)

W cześci masz racje ... chociaż prętnik nie jest zbyt wymagającą rybą ( podobnie jak bojownik )...
No ale trzeba by było odwrócić 25 litró na 52... Grin Grin Grin

glorfindel07
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Lipiec 01, 2010, 16:13:36 »

Dobra kończmy to!

albo jednego bojownika i krewetki albo kilka gupików i krewetki.Uważam że temat już zamknięty bo innej obsady do takiego akwarium być nie może!

Pewnie że może... drobniczka jednodniówka... świetna rybka do małych zbiorników z krewetkami, nadała by się od biedy babka trzmiel choć moim zdaniem te ryby powinny być trzymane w ciut większych akwariach... ktoś tam jeszcze kiedyś kombinował z kolcobrzuchem karłowatym lub jakimiś karpieńcokształtnymi... wszystko zależy od umiejętności i wiedzy akwarysty i niekoniecznie trzeba się ograniczać do gupika/bojka... choć ja osobiście w 25 l zostawiłbym tylko krewetki karłowate

Jednak widać że wiedza akwarystu jest tu nie duża...

Do takich małych zbiorników też się nadają następujące gatunki ryb:
Razbora borneańska, Razbora plamista, Bystrzyk amandy.
Rosną nie duże( do 3 cm ). Trzyma się je w małych stadkach ok. 5 osobników. Oczywiście tylko jedna z tych opcji może być ( nie wszystkie  Grin Grin Grin )

asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #17 : Lipiec 01, 2010, 16:16:27 »

Dobra kończmy to!

albo jednego bojownika i krewetki albo kilka gupików i krewetki.Uważam że temat już zamknięty bo innej obsady do takiego akwarium być nie może!

Pewnie że może... drobniczka jednodniówka... świetna rybka do małych zbiorników z krewetkami, nadała by się od biedy babka trzmiel choć moim zdaniem te ryby powinny być trzymane w ciut większych akwariach... ktoś tam jeszcze kiedyś kombinował z kolcobrzuchem karłowatym lub jakimiś karpieńcokształtnymi... wszystko zależy od umiejętności i wiedzy akwarysty i niekoniecznie trzeba się ograniczać do gupika/bojka... choć ja osobiście w 25 l zostawiłbym tylko krewetki karłowate

Jednak widać że wiedza akwarystu jest tu nie duża...

Do takich małych zbiorników też się nadają następujące gatunki ryb:
Razbora borneańska, Razbora plamista, Bystrzyk amandy.
Rosną nie duże( do 3 cm ). Trzyma się je w małych stadkach ok. 5 osobników. Oczywiście tylko jedna z tych opcji może być ( nie wszystkie  Grin Grin Grin )

Duża czy nie napisałem to aby powalić twierdzenie że w 25 l książkowo można tylko gupik i krewetki lub bojek...
Jak dla mnie wogóle nie nadaje się to do trzymania ryb... tak od 40-50 l można zacząć hodować ryby akwariowe

przemok96
Bywalec

« Odpowiedz #18 : Lipiec 01, 2010, 16:34:36 »

Może być jeszcze microrasbora galaxy piękna rybka i mała. Tylko te rybki lubią mech Wink

artur1995
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Lipiec 01, 2010, 16:52:18 »

Tak tylko nie wszędzie można kupić jakieś wyszukane ryby do akwa 25l.Wiadomo rybek na pewno jest dużoo rodzai które możesz tam trzymać ale czy je wszędzie dostaniesz...
przemok96
Bywalec

« Odpowiedz #20 : Lipiec 01, 2010, 16:59:57 »

U mnie akurat można Grin

wiktoria375
Nowy
*

« Odpowiedz #21 : Lipiec 01, 2010, 18:13:02 »

Kiedyś miałam w 25l:
2xskalar
3xmolinezja
2xmieczyk
4xgupik
2xhokejówka
2xgurami
1xzbrojnik

Żyło im się dobrze...
 Ale od roku nie kupowałam ryb i po jakimś czasie było ich coraz mniej aż do dzisiaj...

artur1995
Stały użytkownik

« Odpowiedz #22 : Lipiec 01, 2010, 18:23:57 »

Jaja sobie robisz z tym co miałaś??!!!  Shocked Shocked

Nie weim jakim cudem stwierdzasz że dobrze im się żyło bo ja uważam że raczej nie!!
wiktoria375
Nowy
*

« Odpowiedz #23 : Lipiec 01, 2010, 18:29:17 »

Jaja sobie robisz z tym co miałaś??!!!  Shocked Shocked

Nie weim jakim cudem stwierdzasz że dobrze im się żyło bo ja uważam że raczej nie!!

Skalary żyły rok więc chyba im było dobrze? Cheesy

rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #24 : Lipiec 01, 2010, 18:31:51 »

Na zdjęciu widzę że wody brakuje. Dziwi mnie, że w tak małym akwarium pozwalasz sobie na 1-2 litry mniej tylko z powodu niedolania wody.

Pozdrawiam, R.
glorfindel07
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #25 : Lipiec 01, 2010, 18:32:11 »

Jaja sobie robisz z tym co miałaś??!!!  Shocked Shocked

Skalary żyły rok więc chyba im było dobrze? Cheesy

Nie wypowiem się na ten temat... Wściekły
Brak mi słów Grin

wiktoria375
Nowy
*

« Odpowiedz #26 : Lipiec 01, 2010, 18:37:14 »

Na zdjęciu widzę że wody brakuje. Dziwi mnie, że w tak małym akwarium pozwalasz sobie na 1-2 litry mniej tylko z powodu niedolania wody.

Pozdrawiam, R.

Gościu Ameryke odkryłeś że wody nie ma ja chyba mam gały i widze co ja mam w swoim akwarium...
Zaraz pójde i doleje!!!
PASUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Wściekły

asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #27 : Lipiec 01, 2010, 18:42:58 »

Pozdrawiam, R.

Gościu Ameryke odkryłeś że wody nie ma ja chyba mam gały i widze co ja mam w swoim akwarium...
Zaraz pójde i doleje!!!
 Wściekły

Widze że nie rozumiesz swoich błędów i nikt nie jest w stanie ci tego wytłumaczyć...
a więc tak trzymając w ten sposób zwierzęta męczysz je... powinnaś posadzić sporo żywych roślin wywalić ten zamek... podmieniać 20 % wody raz w tygodniu i trzymać tam tylko krewetki Red cherry... wtedy możesz to nazwać akwarium bo jak narazie to ... nawet nie wiem co o tym powiedieć

rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #28 : Lipiec 01, 2010, 18:45:27 »

Pozdrawiam, R.

Zaraz pójde i doleje!!!
 Wściekły

Gościówo, wystawiłaś swój zbiornik do oceny to staw czoła krytyce. Widać Ty tej Ameryki wcześniej nie odkryłaś.
glorfindel07
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #29 : Lipiec 01, 2010, 18:58:35 »

Tu jest normalnie gorzej niż przy akwarium xianhuan ( czy coś takiego ) i tusi... Grin Grin

Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: