Witam
Mam dodatkowe pytanie jak to podłączyć, na 4 wejściach mam tak podłączone niebieski, brązowy,brązowy,niebieski. A w jakiej kolejności to podłączyć z drugiej strony gdzie są dwa wejścia .
Pozdrawiam
Dawno mnie nie było, byłem na urlopie od komputera także.
Do rzeczy więc odpowiem tak. Z tego co zrozumiałem chodzi Ci zapewnie o podpięcie kabelków od oprawek bryzgoszczelnych do statecznika to odpowiem tak powinno być niebieski, brązowy (1 oprawka),niebieski, brązowy(2 oprawka) gdyż nasadzone oprawki bryzgoszczelne mają oznaczenia kabelków właśnie niebieski, brązowy tak samo i nie ma prawych lub lewych oprawek o kolorach kabli różniocych się kolorami i gdy podłączy się je zgięciem przypuśćmy do dołu to kable powinny podłączać się odwrotnie kolorami.
Już nie ważne chodzi mi jak podpiąć kabelki które idą z gniazdka w jakiej kolejności ale już sie z tym uporałem wszystko podłączyłem, i ta jedna 24 W aquastar 10000k mocniej świeci niż dwie 18 T8.
A to że jedna 24W w T5 świeci jaśniej od 2 18W w T8 to już tak mają właśnie te świetlówki świecą dość słabo, a i pewnie masz już je używane a to dodatkowo wpływa na ich jasność.
W przypadku statecznika elektronicznego na 2 świetlówki lepiej wymieniać obydwie rury razem a nie np. nową i starą odpalać razem bo to też może wpływać na jasnośc obydwóch świetlówek.