Dokladnie Fame moss mi padl musialem wywalic calkiem ladna (kiedys) kisc mchu.
Dosadzilem pare dni temu malego henka w zasadzie po 15min zaczal bablowac jak szalony i tak ma do tej pory wiec chyba fotosynteza zachodzi bardzo ladnie
akwarium po tygodniu juz przeszlo pierwsza przycinke bo rosliny wyrastaly ponad tafle wody.
Pojawily sie glony - nitki - ale w ciagu 2 dni same zniknely, nawoze na razie sama saletra potasowa i przygotowuje sie na rozpoczecie metody EI ale to za jakis tydzien.
Nie wiem co sie stalo z Rotala rotundifolia (R.indica) wszystkie czubki rosliny pognily i odpadly teraz wypuszcza nowe mniej wiecej w polowie rosliny, ale wszystko chyba ok bo bardzo ladnie sie wybarwia mimo ze nie podaje Fe na razie - pewnie to ta Ferka Stemma
A i mam pytanie czy zwyklego henka sa 2 rodzaje? mam go posadzonego w dwoch grupkach obok siebie - jeden byl zakupiony u mnie w akwarystycznym a drugi przyszedl z jakimis roslinami z allegro, ten z allegro rosnie bardziej do gory i ma radsze miedzywiezla, ten pierwszy jest gestszy i nizszy i ma sklonnosci do plozenia sie po podlozu...