Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3 4 ... 6
  Drukuj  
Autor Wątek: andrej <45l>  (Przeczytany 11780 razy)
andrej
Bywalec

« Odpowiedz #15 : Sierpień 13, 2010, 19:37:14 »

Mi też się czasem zdaje , że lepiej wygląda, ale możliwe,że to tylko dlatego że roślinki są nie zarośnięte, a na razie z tym będzie ciężko - brak CO2 i słabe oświetlenie Sad . No ale już nie długo wszystko może się zmienić Smiley   Mam jedno pytanie bo CO2 z butli jest dla mnie za drogie Sad, a bimbrownia coś mi nie wychodzi Sad , w sklepie widziałem CO2 w sprayu czy to się opłaca kupić ?i czy to starczy na długo? i czy daje duże efekty ? Jeżeli tak to jak to należy dozować ?
Proszę o pomoc Smiley
kuba1006
Stały użytkownik

Crystal'ka :)

« Odpowiedz #16 : Sierpień 14, 2010, 16:00:49 »

Rzeczywiście 1 fotka najładniejsza była dla mnie Smiley. Chociaż obecnie tez jest ładne Smiley.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 14, 2010, 16:12:41 wysłane przez kuba1006 » Zapisane
andrej
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Sierpień 26, 2010, 19:44:39 »

Aktualizacja :

Albinosek Grin :

Krewetki odszedły  [ * ] Z przyczyn niestety nie znanych   Cry  ( kiedyś było to samo Sad Może po prostu ,mnie nie lubią  )
W zamian kupiłem kiryski, ponieważ po kilku dniach miałem brudne dno Sad
Dokupiłem kabombę która ma zrobić cały trzeci plan. wczoraj ją przyciąłem bo trochę zarosła.
Jutro na pewno będzie jeszcze zmiana aranżacji...  Tongue  Cały czas nie mogę zrobić sobie tego swojego "wymarzonego akwarium"  Cool

Jutro wieczorem wstawię fotki nowych zmian Smiley
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2010, 19:49:16 wysłane przez andrej » Zapisane
michji
Cicha woda, brzegi rwie....
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Sierpień 26, 2010, 21:44:45 »

Dobrze że się uczysz:) Rybki i roślinki zdrowe, woda czysta, nie popełniasz większości błędów, oby tak dalej.
serwisek35
Stały użytkownik

I`m the last one

« Odpowiedz #19 : Sierpień 26, 2010, 21:58:35 »

Dokupiłem kabombę która ma zrobić cały trzeci plan. wczoraj ją przyciąłem bo trochę zarosła.

1. krewetki padły po, czy przed włożeniem tej nowej roślinki?
2. Nawozisz czymś to akwa?

Akwarystyka to hobby, Rodzina to obowiązki
GG 10680128
andrej
Bywalec

« Odpowiedz #20 : Sierpień 26, 2010, 22:00:53 »

1. Po włożeniu roślinki . Czy to ma znaczenie? Możliwe, że przeniosła się jakaś choroba ?
2. Tylko Sera Florena, ale nawoziłem tylko przed restartem, gdy krewetki były w akwarium nie wlewałem żadnej chemii.
serwisek35
Stały użytkownik

I`m the last one

« Odpowiedz #21 : Sierpień 26, 2010, 22:03:44 »

Może mieć jeżeli dobrze jej nie wypłukałeś, mogła mieć w sobie jakieś chemikalia lub duże stężenie jakiś nawozów. Ja zawsze robię kilkudniową kwarantanne każdej zakupionej roślinie, tak na wszelki wypadek

Akwarystyka to hobby, Rodzina to obowiązki
GG 10680128
andrej
Bywalec

« Odpowiedz #22 : Sierpień 26, 2010, 22:06:21 »

Aha, tylko opłukałem ją pod bieżącą wodą Sad O Boże co za głupek ze mnie Sad  Chyba zakupię nadmanganian potasu do takich rzeczy.
Dziękuję Ci, dowiedziałem się czegoś nowego Smiley
kuba1006
Stały użytkownik

Crystal'ka :)

« Odpowiedz #23 : Sierpień 27, 2010, 16:16:23 »

Ładna aranżacja Smiley.
Może rzeczywiście przyniosłeś jakąś chorobę czy coś.
Mi też tak się zdarzyło jak miałem kabombę w akwarium.Tylko, że wtedy padły mi neonki.
andrej
Bywalec

« Odpowiedz #24 : Sierpień 28, 2010, 20:21:51 »

Aktualizacja :

Dalej mi tam w tym baniaczku coś nie pasuje  Grin
Tam przed kamienie jest takie wolne miejsce fajne, jakby tą roślinkę przenieść gdzieś indziej Smiley I można by było zrobić tam bardzo fajny trawniczek Glosi Smiley albo jakiegoś innego cuda Smiley Tylko że przy tych "trawniczkach" to ja jestem totalnie głupi nie wiem jak to się robi Huh . Gdzieś kiedyś czytałem, że trzeba porozdzielać na pojedyncze sadzonki czy jakoś tak ... Nie wiem. Jeżeli ktoś się na tym zna to proszę o jakieś wytłumaczenie  Embarrassed
Aha i czy ona by rosła przy oświetleniu 14W+18W, albo 16 W ?  I czy przy nawożeniu PG Classic i PG Makro i kulkach JBL oraz CO2 by rosła ?
Więc Ci którzy coś na ten temat wiedzą to PROSZĘ o pomoc  papa

Aha i chcę na sam "szczyt" góry kamieni dorzucić jakiegoś Anubiaska Smiley Czy by rósł ? Bo podobno rosną tylko na kamieniach i korzeniach ?
karolina-poznań
Nowy
*

« Odpowiedz #25 : Sierpień 28, 2010, 21:45:31 »

Mam jedno pytanie bo CO2 z butli jest dla mnie za drogie Sad, a bimbrownia coś mi nie wychodzi Sad , w sklepie widziałem CO2 w sprayu czy to się opłaca kupić ?i czy to starczy na długo? i czy daje duże efekty ? Jeżeli tak to jak to należy dozować ?
Proszę o pomoc Smiley

Z tego zo znalazłam na temat co2 w spray'u wnioskuję że zbyt efektywne to to nie jest.

Jak widziałeś u mnie w wątku będę testowała co2 w płynie, więc zdam później relację czy działa - może też się skusisz. Przy małej ilości roślin dodaje się 1ml na 50l/dobę a przy większej - 2 ml na 50l. Butelka 250 ml kosztowała 24zł, więc przy takiej wielkości zbiornika drogo by Ci nie wyszło.
andrej
Bywalec

« Odpowiedz #26 : Sierpień 29, 2010, 09:12:10 »

Już zrobiłem bimbrownię i zamawiam CO2 w płynie będzie jeszcze lepszy efekt Smiley I do tego jeszcze PG Classic i PG Makro i będzie GIT ! Smiley
andrej
Bywalec

« Odpowiedz #27 : Wrzesień 03, 2010, 18:20:50 »

Witam wczoraj dodałem do pokrywy 12 W Jarzeniówkę T4, Efekt jest na prawdę duuży Smiley Musiałem zrobić dziurkę w pokrywie :

Wszystkie szczeliny zakleiłem silikonem, żeby nie dostawała się tam woda, ogólnie wygląda to tak w pokrywie :

Ogólny widok ( na zdjęciach nie widać tego efektu jak realnie ) :
Przed:

Po:

No to jeszcze trzeba dokończyć bimbrownię, tylko muszę poczekać na przesyłkę.
I jeszcze nawozy i testy i już koniec największych wydatków Smiley

rzymek1995
Bywalec

« Odpowiedz #28 : Wrzesień 03, 2010, 21:15:39 »

Akwarium naprawde ladne podoba mi sie .Zapraszam do obejrzenia moich zbiorniczkow;d

Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #29 : Wrzesień 03, 2010, 21:20:58 »

A moze bojownik zjadl Ci krewetki? Atakowal je?

250L słodkie
540L + 112L morskie
Strony: 1 [2] 3 4 ... 6
  Drukuj  

Skocz do: