Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3] 4 5 6
  Drukuj  
Autor Wątek: andrej <45l>  (Przeczytany 11773 razy)
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #30 : Wrzesień 03, 2010, 21:54:49 »

Na pierwszym zdjęciu akwa bardzo mi się podoba...późniejsze wersje takie sobie, aż do dnia 26 sierpnia- wtedy było suuuuuper..minus to tylko widoczny filtr. Ostatnia aranżacja też jest całkiem fajna...żeby jeszcze tylko zdjęcie było wyraźne Smiley ...a to łapki się tak trzęsły że ostrość zgubiłeś.

A teraz tak.....co w tym akwarium robią Kiryski Albinosy? One potrzebują dwa razy większego litrażu.. w tym mogą mieszkać co najwyżej Pandy (lub np pigmejskie czy inne małe).

andrej
Bywalec

« Odpowiedz #31 : Wrzesień 03, 2010, 22:06:35 »

nie bojownik jest wyjątkowo spokojny Smiley
ta sprawa jest już rozwiązana, kiedy kupiłem kabombe to nie opłukałem jej dokładnie i to jest to  Smiley

Znalazłem tylko 1 stronę gdzie jest napisane coś o albinosku : http://www.akwar.net/encyklopedia-ryb/kirysek-albinos-corydoras-albinos-2290.html
Tam piszę, że min. 40 l i długość zbiornika 45cm, więc jest GIT, no ale nie wiem  Cry  nie chcaiłbym znowu oddawać ryb  Cry
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2010, 09:28:58 wysłane przez andrej » Zapisane
andrej
Bywalec

« Odpowiedz #32 : Wrzesień 05, 2010, 20:28:19 »

Aktualizacja :  Afro

Nie wiem czy to będzie ostateczna aranżacja, ale możliwe, że jutro jeszcze coś zmienię jak mi się nie spodoba Smiley
Teraz tak : Bo muszę kupić testy, nawozy i roślinki i inne duperele. I jak byście byli na moim miejscu to co byście kupili pierwsze ? Testy, nawozy czy rośliny i inne potrzebne duperele ?
I czy mógłbym dorzucić jeszcze parę razborek, np. żeby było ich 15 ?  Afro Albo do bojownika 2 samice ? Jeżeli nie to nie będę się więcej upierał Smiley
Powiedzcie mi jeszcze co byście zmienili. Jeszcze chcę dorzucić na górę kamieni anubiasa i jeszcze dorzucę gałęzatki. No ogólnie to nie mam pomysłu na dobrą aranżację, jeżeli ktoś ma dobry pomysł to proszę o poradę  Good !

Pozdrawiam  papa
Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #33 : Wrzesień 05, 2010, 20:35:48 »

Mysle ze z ryb Ci wystarczy. Na pierwszym miejscu kupilbym rosliny i ew. nawozy a dopiero pozniej reszte.

250L słodkie
540L + 112L morskie
andrej
Bywalec

« Odpowiedz #34 : Wrzesień 08, 2010, 21:17:50 »

To już chyba ostatnia aktualizacja Afro :

Jedyne co to chyba dojdzie Anubias ale jeszcze się zastanowię czy na pewno pasuję Smiley No i może trochę mchu na korzeń ale nie wiem Smiley
A czy mogę do baniaka dorzucić jakieś ślimaczki ? Macie jakieś propozycje co do obsady, albo czy może coś dorzucić z roślin, albo coś zmienić? Jeśli tak to PISAĆ !  Roll Eyes
Wszystko pięknie puszcza korzenie i w ogóle , nawet dzisiaj zauważyłem, że Nurzaniec puścił nowy "pęd". Jestem zadowolony z tego restartu Smiley Mam nadzieję, że jak przyjdzie przesyłka z PG Classic i Makro i kulkami JBL to będzie suuper !  Grin

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2010, 21:23:43 wysłane przez andrej » Zapisane
zibi
Bywalec

kocham to ;]

« Odpowiedz #35 : Wrzesień 08, 2010, 22:56:17 »

Polecam na przyszłość żebyś robił fotki późnym wieczorem przy zgaszonym świetle i bez flasha Smiley
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/fotografowanie-akwa/

Ogółem mi się podoba. pozdro

o sobie: cieszę się, że mam 20 lat;

aktualne zajęcie: w piłkę gram;

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=25776.msg238930;topicseen#msg238930
andrej
Bywalec

« Odpowiedz #36 : Wrzesień 09, 2010, 12:56:50 »

Polecam na przyszłość żebyś robił fotki późnym wieczorem przy zgaszonym świetle i bez flasha
Było robione późnym wieczorem jakoś 21, i przy zgaszonym świetle, a także bez flasha  Grin
Wniosek - Słaby aparat
andrej
Bywalec

« Odpowiedz #37 : Wrzesień 13, 2010, 21:07:04 »

Aktualizacja - STRONA 1
Ruszyło akwarium 25 l ! Good !
kuba1006
Stały użytkownik

Crystal'ka :)

« Odpowiedz #38 : Wrzesień 14, 2010, 09:15:49 »

Nie widać zdjęcia całego baniaka  Sad.
andrej
Bywalec

« Odpowiedz #39 : Wrzesień 14, 2010, 15:02:00 »

Teraz powinno być OK.  Good !
andrej
Bywalec

« Odpowiedz #40 : Wrzesień 15, 2010, 20:45:30 »

Witam, ostatnio u mnie pojawiło się trochę glonów Smiley I mam pytanie na przyszłość jakby to była poważna sytuacja : Czy mam wtedy kupić jakieś ryby ? Otoski, kosiarki ? Chemii wolałbym nie lać.
 Proszę o pomoc Smiley

Pozdrawiam papa
michji
Cicha woda, brzegi rwie....
Stały użytkownik

« Odpowiedz #41 : Wrzesień 16, 2010, 07:05:50 »

otoski jak najbardziej.
andrej
Bywalec

« Odpowiedz #42 : Wrzesień 16, 2010, 13:09:58 »

A ile sztuk ? 5 ? Bo to chyba ryby stadne prawda ?
Aha i czy mogę jeszcze dorzucić coś ze ślimaków ? Jeżeli tak to jakie i ile Smiley ?

Proszę o pomoc Smiley
scalare
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #43 : Wrzesień 16, 2010, 14:42:18 »

Bardzo fajne akwaria. Bojownik ma ładny kolor  Good ! Widzę że stosujesz bimbrownię,kulki,micro elementy . Więc u Ciebie mogą rosnąć smiało czerwone roślinki.

andrej
Bywalec

« Odpowiedz #44 : Wrzesień 22, 2010, 18:26:25 »

Witam, heh cały czas jak siedzę na forum bo np. nudzi mi się to przeglądam różne tematy. I ostatnio zauważyłem temat o rakach, no a tam raczej nie piszę nic o tym, więc :
Czy mógłbym do mojego akwarium 45l dodać takiego raczka ?
Aktualna obsada to :
# 8 Razbora Hengela
# 5 Kirys Albinos
# 3 Otoski (będzie 6)
# 1 Bojownik "Zdzich"
Więc czy mógłbym dorzucić do tego baniaczka raka CPO (Cambarellus Patzcuarense Orange), dorasta tylko do 4 cm, więc nie za dużo, według mnie idealnie, tylko czy nikt ze zwierzyny nie będzie miał nic przeciw, czyli czy nie będzie jakiś sporów, zamieszek ? Cheesy To są bardzo ładne raczki, to sobie pomyślałem czy może by pasował do mego zbiornika Smiley . Aha i jeżeli TAK to ile ich ?

I jeszcze mam akwarium 25l , gdzieś kiedyś wyczytałem, że w 25 l  mogła by być para, ale nie znam się na raczkach więc nie jestem tego pewny. A obsada tego zbiornika to :
# 4 Gupik Pawie Oczko (1+3)  Może w dalekiej przyszłości będzie Bojownik, zamiast gupików, więc czy RAK i BOJOWNIK, albo gupiki współgrali by ze sobą ?

Bardzo proszę o pomoc Smiley
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2010, 18:27:58 wysłane przez andrej » Zapisane
Strony: 1 2 [3] 4 5 6
  Drukuj  

Skocz do: