Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13
  Drukuj  
Autor Wątek: Tła dekoracyjne  (Przeczytany 166143 razy)
Mercurossaurus
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #60 : Wrzesień 16, 2008, 13:29:57 »

Witam

W swoim akwa (112 l), na tylną ścianę chciałem przykleić okleinę. taką samoprzylepną, kupowaną "z rolki" na metry, w kolorze czarnym. Kupiłem jakąś imitację czarnego marmuru. Od strony kleju była jednolicie czarna. W czasie klejenia niechcący trochę mi sie pomarszczyła ale kiedy zobaczyłem jak to wygląda od tej właściwej strony to odkleiłem całość i przykleiłem takie trochę specjalnie pogniecione. Wyglądało super. Teraz (po przeprowadzce) stawiam nowe 240 l i chyba zrobię tak samo.

Akwarium ogólne 240l
piotreksliwa11
Nowy
*

« Odpowiedz #61 : Listopad 02, 2008, 09:16:54 »

Witam ja mam 120l ze skosami,użyłem 3kawałków płyty pilśniowej dociętej na wymiar i połączyłem je gumą . Na to sylikonem nakleiłem płytki łupka i na nie mniejsze kawałki dla uzyskania trój wymiaru,postawiłwm za akwa efekt bomba.Pozdrawiam.
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #62 : Listopad 02, 2008, 10:04:45 »

Witam ja mam 120l ze skosami,użyłem 3kawałków płyty pilśniowej dociętej na wymiar i połączyłem je gumą . Na to sylikonem nakleiłem płytki łupka i na nie mniejsze kawałki dla uzyskania trój wymiaru,postawiłwm za akwa efekt bomba.Pozdrawiam.

A mozesz zamiescic fotki ?

Lobuzio
Amator Amator
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #63 : Listopad 02, 2008, 19:33:16 »

Jak używać tapet akwarystycznych dostępnych w sklepach ? Używa się wewnątrz akwarium czy na zewnątrz ? I jak to zamocować ?
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #64 : Listopad 02, 2008, 19:35:22 »

Tło zewnetrzne przyklejasz np tasma do tylnej sciany akwa. Tła wewnetrzne np wypukle mocujesz wewnatrz zbiornika. Ale jak masz mały zbiornik to nie polecam bo bedzie Ci zajmowac tylko miejsce.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Lobuzio
Amator Amator
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #65 : Listopad 02, 2008, 21:35:14 »

Aha, czyli tapetki na zewnątrz. Dzięki :-)
lolus1994
Nowy
*

« Odpowiedz #66 : Listopad 08, 2008, 21:36:35 »

heh wezmę się za robotę takiego tła ze styropianu Smiley
wes
Stały użytkownik

Invaders.Must.Die.exe

« Odpowiedz #67 : Listopad 17, 2008, 01:02:58 »

witam
pochwalę się co wykonałem własnoręcznie praktycznie kosztem kleju Smiley
proszę popatrzeć na zdjęcia
co prawda tło jest jeszcze nie zamontowane za akwarium ale już pokażę jak wygląda.
jak już będzie za akwarium to również  umieszczę fotki

« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2008, 01:29:20 wysłane przez wes » Zapisane

Zapraszam na stronę http://www.szewczyk.e-swinoujscie.pl/
W naszym sklepie można nabyć wszystko do pielęgnacji obuwia i stóp

Polecam! http://www.neszama.blogspot.com/
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #68 : Listopad 17, 2008, 06:21:06 »

Moze jeszcze dodasz opis materialow i wtedy bedzie komplecik  Grin

wes
Stały użytkownik

Invaders.Must.Die.exe

« Odpowiedz #69 : Listopad 17, 2008, 20:07:28 »

prosta sprawa ;]
1.kora z dowolnego drzewa ( ja zrywałem ze starych drzew )
2.2 panele ( można użyć pilśnię, deskę cokolwiek mi w ręce wpadły właśnie panele)
3.klej montażowy
korę przed przyklejaniem wyparzyłem a następnie wszystko do piekarnika na 200*C ok 20-30min  i wszystko czyste suche i i pozbawione wszystkiego Smiley
(Radzę uważać na małżonkę lub mamę jak zobaczą co siedzi im w piekarniku  Grin )
i taki efekt jak widać na zdjęciach powyżej
może z 2h pracy mnie to kosztowało a za to parę groszy zaoszczędzone
pozdrawiam

Zapraszam na stronę http://www.szewczyk.e-swinoujscie.pl/
W naszym sklepie można nabyć wszystko do pielęgnacji obuwia i stóp

Polecam! http://www.neszama.blogspot.com/
Dzierzka666
Nowy
*

« Odpowiedz #70 : Listopad 18, 2008, 11:23:28 »

Wygląda to świetnie; a ja jeszcze wrócę do białego tła: czy takie tło nie razi rybek? Bo myśmy mieli biały karton za zbiornikiem, ale wydaje mi się, że w czasie karmienia rybki nie za bardzo widziały pokarm, bo nie łapały jak zwykle, a kiedy ściągnęliśmy tło, chwytały wszystko; podobnie było przy tle zielonym...a mówiąc szczerze przydałoby się coś stymulującego na roślinki...

Akwarium 50L, pływają  gurami złote x2, i zbrojnik lamparci; rosną lileopsis, zwartka, parę pistii i rzezucha lirowata, nurzaniec, moczarka i różdżyca rutewkowa
jasiek723
Zainteresowany
**

pozwól płynąć wodzie, której nie pijesz...

« Odpowiedz #71 : Listopad 19, 2008, 18:16:49 »

mam prośbę pomózcie mi zaprojektować tło albo zewnętrzne albo wewnętrzne

bardzo dziękuje za odpowiedzi.
Angler
Stały użytkownik

« Odpowiedz #72 : Listopad 19, 2008, 18:30:23 »

W jakiejś starej książce akwarystycznej w dziale o dekorowaniu akwarium znalazłem pomysł na wykonanie "skrzynki", wypełnionej przyklejonymi kamieniami, korzeniami, wysuszoną trawą, bambusem itp. Następnie taką dekorację stawia się za tylną szybą. Nie wiem czy już było czy nie, ale wpadłem na pomysł drobnej modyfikacji, a mianowicie wypełnienie "skrzynki" styropianem odpowiednio uformowanym i pomalowanym na czano+ doklejenie właśnie wysuszonej trawy, kory itp do styropianu. Ściany boczne "skrzynki" przylegały by dokładnie do akwarium ograniczając wpadanie światła od tyłu (przez okno, odbite od ściany) a do tego dało by efekt pełnej głębi, jedyne co by go mogło zepsuć to glony na tylniej szybie.
shinuk
Nowy
*

« Odpowiedz #73 : Listopad 20, 2008, 00:37:24 »

witam  przeglądam ten wątek i pozwolę  sobie na kilka uwag wygląd tła rzecz gustu a o gustach się nie dyskutuje lecz wszelkiego rodzaju foto tapety wyglądają  sztucznie a przecież chodzi o w miare najbardziej realistyczne odwzorowanie danego biotopu moim zdaniem efekt ten możemy uzyskać poprzez użycie tła strukturalnego  które można włożyć baniaka lub niego na rynku jest dostępnych wiele modeli lub możemy pokusić się o własny projekt w jaki sposób a to już zależy o charakteru naszego biotopu i naszej inwencji twórczej ja osobiście gustuje w pielęgnicach jeziora malawi więc pozwólcie że ograniczę przykłady do tego środowiska oto parę linków które mam nadziej że wam pomogą http://www.klub-malawi.pl/galeria.html   http://www.klub-malawi.pl/artykuly_klubowiczow/zrob_to_sam/tlo_strukturalne_cr65_by_maaro78.html      http://www.klub-malawi.pl/artykuly_klubowiczow/zrob_to_sam/tlo_z_lupka.html                                                                                       
jasiek723
Zainteresowany
**

pozwól płynąć wodzie, której nie pijesz...

« Odpowiedz #74 : Listopad 20, 2008, 18:30:14 »

bardzo wam obu dziekuje i zarazem prosze o więcej pomysłów.

z góry dziękuje za odpowiedzi.
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13
  Drukuj  

Skocz do: