Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada 100l???  (Przeczytany 1413 razy)
AnUBiS
Nowy
*

« : Marzec 09, 2005, 20:01:03 »

Siema Wink mam prosbe i mam nadzieje ze mi pomozecie Wink
Konkretnie to mam akwarium 100L i nie wiem co do niego dac. Nie znam sie na odpowiednim doborze gatunkow rybek, tak aby mogly zyc ze soba w zgodzie Wink
Dlatego tez chcialem sie zwrocic z prosba do was, abyscie napisali jakies swoje propozycje, podajac gatunek i ilosc rybek, tak aby dobze im sie zylo w 100L. Nie jestem w 100% poczatkujacy, lecz na wszelki wypadek dobrze by bylo jakbyscie zaproponowali jakie srodowisko im stworzyc... jakie kamienie... ewentualnie rosliny. Prosze tez zeby to wszystko nie bylo extremalnie trudne w chodowli... oraz zeby nie bylo rowniez extremalnie drogie Wink Mam nadzieje ze sprawa jest jasna... jesli jakies pytanka to pisac... zalezy mi na naprawde dobrym doborze rybek Wink Dla ich dobra Wink
Z gory dziekuje Wink
rob1979
Stały użytkownik

www.zobaczsiebie.pl

« Odpowiedz #1 : Marzec 10, 2005, 10:42:39 »

6 x kirysek (spiżowy lub panda - zależy jakie możesz kupić w swoim mieście)
4 x pielęgniczka Ramireza (2 parki)
8 x zwinnik Blehera
8 x żałobniczka (zamiast żałobniczek może być neon Innesa, czerwony, miedzik obrzeżony, bystrzyk z Serpa - do wyboru do koloru)
4 x otosek

odradzam kupowanie 123 gatunków rybek - po parce każdego gat. Smiley to nigdy nie wygląda dobrze w akwa z kąsaczowatymi

co do roślin - zależy od oświetlenia jakim dysponujesz...

profesjonalne sesje zdjęciowe
www.zobaczsiebie.pl
AnUBiS
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 10, 2005, 12:42:31 »

A jakie srodowisko im zapewnic? Chodzi mi o kamienie, korzenie, itp. ?
Jarecki
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Marzec 10, 2005, 23:13:31 »

Takie ramirezy będa wniebowzięte jak dostana jakiś płaski kamień czy korzeń na dnie albo skorupę orzecha kokosowego.Reszta lubi pływać wszędzie(w uproszczeniu) choc rosliny wskazane, długie po bokach i z tyłu, niższe z przodu a kompozycja według własnego uznania.Nie ma co sie za bardzo przejmować wystrojem jedynie musisz pogrzebać w necie i książkach gdzie które zielsko wypadałoby posadzić w zależności od jego wzrostu ,trochę wybiec myślami w przyszłość jak to będzie wyglądac jak się rozrosną i tyle. No ale jak piszesz z pierwszej "łapanki" nie jesteś to problemów nie bedziesz miał.Generalnie kąsacze które podał Rob1979 lubią mieć i gdzie popływać i czmychnąć w bezpieczne zarośla od czasu do czasu.
loczek_13
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Styczeń 10, 2009, 13:02:38 »

powiedz mi jakie wymiary akwa???

OBSADA:
-1+2 kakadu /ramirezy
- 6-7 kirysków pstrych (jak wolisz)
- 15-20 neonek innesa
- 1+2 prętnika karłowatego/ trójbarwnego
- 2-4 płatki nie paletki Cheesy
POZDRO