amiboo
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #30 : Listopad 12, 2010, 12:59:01 » |
|
Gość lubi mowic zeby sie meczyc i pytac wuja googlen a nie zeby zapytać na dobrym forum i ludzi ktorzy juz troche sie zajmuja akwarystka i mieć większą pewność
|
|
|
|
amiboo
|
|
|
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik
Akwarium ma cieszyć ! :)
|
|
« Odpowiedz #31 : Listopad 12, 2010, 13:32:46 » |
|
Bardzo ładny baniaczek. Tło rewelacja Gratulacje !
|
|
|
|
|
|
|
thunderdome
Bywalec
HARDCORE 4 LIFE!
|
|
« Odpowiedz #32 : Listopad 12, 2010, 13:32:55 » |
|
Potrzebuje sprawdzonych metod, dlatego pytam na forum. Za twoją wypowiedz dziękuje po prostu posta chciales sobie nabić Pozdrawia.
Sam mam te 14 lat, i nie wiem jak innym ale trochę mi Cię szkoda ;/ Chcę Ci pomóc w pewnym stopniu , a Ty mówisz, że chcę sobie posty nabijać no naprawdę, jakbym chciał posty nabić to bym pisał wszędzie o wszystkim, i już bym miał ponad 200, ale po co mi to ! Po prostu ledwo wstałem i nie miałem ochoty na żadne szukanie po necie, rzeczy które możesz sam znaleźć..a to, że chcesz pomocy na forum to ok, tylko może bez takich pretensji...
|
|
|
|
|
|
|
kostek20
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #33 : Listopad 12, 2010, 14:32:48 » |
|
Kolego nie chce z tobą dyskutować ,chcesz to się udzielaj ,ale z twojego posta nic się nie dowiedziałem.I tak w twojej wypowiedzi nie ma odpowiedzi na moje pytanie ale dziękuję:). A i jak thunderdome chcesz się udzielać na forum to naucz się czytać mam 15 lat , a nie od razu wzywasz.Skoro i tak żadnej pomocy mi nie udzieliłeś . Bardzo ładny baniaczek. Tło rewelacja Gratulacje ! Dziękuje za miłą opinie:)
|
|
|
|
|
|
|
thunderdome
Bywalec
HARDCORE 4 LIFE!
|
|
« Odpowiedz #34 : Listopad 12, 2010, 14:37:43 » |
|
Ty naucz się rozumieć niektóre posty, 14 czy 15 co to za różnica, i napisałem, że znikną same i poradziłem poszukać w google ...
|
|
|
|
|
|
|
kostek20
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #35 : Listopad 12, 2010, 17:03:50 » |
|
Akwarium funkcjonuje od sierpnia , kiedy zaczną znikać bo jak narzazie są wszędzie...
|
|
|
|
|
|
|
mrs
:)
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #36 : Listopad 12, 2010, 18:27:12 » |
|
Akwarium funkcjonuje od sierpnia , kiedy zaczną znikać bo jak narzazie są wszędzie... Zwiększ napowietrzanie wody. Piszesz, że w oświetleniu masz 3x18W, ile h/dobę świecą świetlówki? Podmieniaj częściej wode. W zbiornikach typu malawi/tanga pojawiające się glony to nic strasznego. Za jakiś czas w ich miejsce przyjda piękne, zielone glony. Pozdro.
|
|
|
|
|
|
|
kostek20
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #37 : Listopad 13, 2010, 14:32:46 » |
|
Świece około 8 h , mrs dzięki na taką odpowiedz liczyłem .Zamieszczę nowe zdjecia jak pojawia się zielone glonki .
|
|
|
|
|
|
|
mrs
:)
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #38 : Listopad 13, 2010, 19:21:57 » |
|
Świece około 8 h , mrs dzięki na taką odpowiedz liczyłem .Zamieszczę nowe zdjecia jak pojawia się zielone glonki . Zwiększaj stopniowo czas świecenia, raz na tydzień o godzine. Sądze, że przy 10h/dobę glon zniknie. Gdyby jednak nie, możesz pociągnąć do 12h/dobę. Pamiętaj, że w środowisku naturalnym które starasz się odzwierciedlić, śłońce świeci długo. 8h/dobę wg mnie w tanganice to stanowczo za mało. Moim skromnym zdaniem, przynajmniej 10h/dobę. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
chodys1910
|
|
« Odpowiedz #39 : Listopad 13, 2010, 22:49:22 » |
|
bardzo fajne klimatowe akwarium. Po usunięciu paletek sam sie teraz zastanawiam Księżniczki czy Tropheusy.
|
|
|
|
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką
|
|
|
kostek20
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #40 : Listopad 14, 2010, 00:03:31 » |
|
Księżniczki w 450L na pewno czuły by się doskonale , przy takim litrażu mogły by żyć całe kolonie. Mógł byś zaobserwować bardzo ciekawe zachowania tych ryb , nie tylko podczas tarła.Pozdrawiam i zachęcam do księżniczek
|
|
|
|
|
|
|
chodys1910
|
|
« Odpowiedz #41 : Listopad 14, 2010, 10:53:39 » |
|
Moja dziewczyna tez mnie zachęca zeby księżniczki kupic. Powiedz mi są one podatne na choroby? bo ja mysle połączyc Tropheus bemba i Tropheusa Ikole 10zł/szt . Ale sie zastanawiam. Po paletkach powiedzialem sobie ze nie bede kupowac drogich ryb ...ale nie da sie;p
|
|
|
|
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką
|
|
|
kostek20
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #42 : Listopad 14, 2010, 12:35:46 » |
|
Od kiedy ja w swoim akwarium trzymam (Sierpień ,tego roku) ani razu na nic nie zarachowały. Mają się świetnie, po krótkim czasie dobrała się parka i bardzo szybko miałem młode. Niestety dość szybko gdy zauważyłem małe zginęła samica , jak później się okazało samiczka zakleszczyła się o grzałkę.Problem rozwiązałem i mam nadzieje że więcej nie przydarzy taki incydent, dlatego też przestrzegam gdy będziesz miał zamiar wpuścić je do zbiornika zabezpiecz takie miejsca gdyż te rybki bardzo często wykonują nerwowe ruchy.
|
|
|
|
|
|
|
chodys1910
|
|
« Odpowiedz #43 : Listopad 14, 2010, 12:50:43 » |
|