Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3 4 ... 6
  Drukuj  
Autor Wątek: Butelki w akwa?  (Przeczytany 18947 razy)
Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Wrzesień 16, 2010, 18:59:31 »

ale on napisał że uszczelni te butelki silikonem a przez szklo to prawie nic sie nie wydobywa no

Z tego co ja wiem to rybom w akwa zapewnia sie podobne warunki jakie maja w naturalnym srodowisku

250L słodkie
540L + 112L morskie
andrej
Bywalec

« Odpowiedz #16 : Wrzesień 16, 2010, 19:00:44 »

szakal10 nie rozumiesz co chce powiedzieć Marcin14 ...
Chodzi mu oto, że rybom najlepiej jest stworzyć podobne dla nich warunki, takie w jakich pływają w naturze, a nie to co komu się podoba Smiley  Rozumiesz ? Smiley

Marcin 14 mnie wyprzedził Smiley  Good !
wontex
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Wrzesień 18, 2010, 17:49:05 »

Marcin 14 chłopie nawet sobie nie zdajesz sprawy co ryby mają w swoim naturalnym środowisku.I to nie tylko w polskich rzekach,jeziorach czy stawach.Tak jest na całym świecie!Jestem jeszcze amatorem w nurkowaniu,ale troszkę podwodnego świata już zwiedziłem i wież mi,te dwie butelki o których myślę to jest pikuś.A poza tym moim zdaniem fajnie będzie to wyglądać i kropka. Dlatego chłopie odpuść sobie.Jeśli będzie to możliwe to najprawdopodobniej tak to zrobię.
Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Wrzesień 18, 2010, 19:37:23 »

No jasne skoro ludzie zasyfiaja naturalne srodowisko to czysto nie bedzie. Powiedz mi czy zanim czlowiek nasyfil to ryby plywaly z flachami??!! No wlasnie....

250L słodkie
540L + 112L morskie
wontex
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Wrzesień 19, 2010, 11:08:53 »

Dobra. Widzę że nie załapałeś niuansu,ok..Dlatego wróćmy do tematu.Moje pytanie brzmiało"jak zabezpieczyć",a nie"czy wsadzić". To akwarium będzie u mnie stało i będzie (lub nie) cieszyć moje oko.Osobiście nikomu nie narzucam co ma włożyć do swojego akwarium,to jest jego prywatna sprawa(rzecz gustu).Ja chcę włożyć butelki,tylko chciałem się dowiedzieć czy jest stuprocentowy sposób zabezpieczenia ich (chodzi o ryby).Cała ta debata o sensowności w tym przypadku mija się z celem.Marcin 14, jak też inni jeśli tak was razi że ktoś chce wsadzić butelki do akwarium,to udowodnijcie mi że to zaszkodzi rybom, że nie ma żadnego sposobu na całkowicie hermetyczne"zaklejenie"tych że butelek.Wtedy zrezygnuje z pomysłu.A nie,próbujecie mnie zakrzyczeć żebym tego nie robił.Nadal twierdzę że będzie"zaje-fajnie"to wyglądało.
Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Wrzesień 19, 2010, 12:36:10 »

Kurde... nie rozumiesz o co mi chodzi w kolko sie upierasz przy jednym... Mnie nie obchodzi czy Tobie lub komus innemu sie to podoba czy nie mi chodzi o RYBY rozumiesz juz?? Bo nie wiem jak mam Ci to napisac. Rob co chcesz tylko ciekawe w jakim dziale pozniej bedziesz pisal....

250L słodkie
540L + 112L morskie
punisher155
Zainteresowany
**

gg: 6162948

« Odpowiedz #21 : Wrzesień 19, 2010, 12:48:03 »

Marcin14 a uzasadnisz że butelki będą szkodziły rybom? To nie twoja sprawa co się wontex-owi podoba. On się tylko pytał jak zabezpieczyć butelki a ty ciągle się upierasz że to zaszkodzi rybom, lecz nie uzasadniłeś tego...
Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Wrzesień 19, 2010, 12:50:54 »

Marcin14 a uzasadnisz że butelki będą szkodziły rybom? To nie twoja sprawa co się wontex-owi podoba. On się tylko pytał jak zabezpieczyć butelki a ty ciągle się upierasz że to zaszkodzi rybom, lecz nie uzasadniłeś tego...

Przyczytales to co pisalem przed chwila?? Przeczytaj jeszcze dwa razy... Pisalem ze nie chodzi mi o to co sie komu podoba bo mnie to nie obchodzi. O szkodliwosci tez nie pisalem przeczytaj wszystko od poczatku, robcie co chcecie ale najlepiej wybierzcie sie w dzikie miejsca i powiedzcie mi czy tam byly jakies butelki. Jak znajdzeicie dajcie znac. Zegnam...

250L słodkie
540L + 112L morskie
g_stanislaw
Gość
« Odpowiedz #23 : Wrzesień 19, 2010, 12:55:09 »

Kurde... nie rozumiesz o co mi chodzi w kolko sie upierasz przy jednym... Mnie nie obchodzi czy Tobie lub komus innemu sie to podoba czy nie mi chodzi o RYBY rozumiesz juz?? Bo nie wiem jak mam Ci to napisac. Rob co chcesz tylko ciekawe w jakim dziale pozniej bedziesz pisal....
Jeżeli chodzi Tobie o ryby, to dlaczego swoich nie wypuścisz do ich naturalnego środowiska? Gdzie jak gdzie, ale w rzece lub jeziorze będzie im znacznie lepiej.
Po co w ogóle kupowałeś rybki?
Jak ktoś chce mieć w akwarium butelki, to niech wkłada. Przecież nie będziesz tego oglądał.
Widziałem akwarium z czerwonymi cegłami w środku. No i muszę powiedzieć, że efekt zabójczy.

PS
Jeżeli chcesz walczyć o ochronę środowiska, to sprzedaj komputer, TV, radio, mp3 i nawet meble. Wiesz ile syfu wprowadza się do środowiska, produkując te wszystkie rzeczy?  Grin
Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #24 : Wrzesień 19, 2010, 13:02:03 »

Tak ale w swoim akwarium chce zapewnic im warunki zblizone do naturalnych, jak myslisz dlaczego nie trzyma sie w akwariach samochodzikow, zamkow itd. BO TEGO NIE MA W NATURALNYM SRODOWISKU. Widze juz ze nie macie co pisac i wymyslacie jakies glupoty wiec to byl moj ostatni post.... Ty chyba nie wiesz o czym pisze... albo nie wiesz co to ochrona srodowiska....

250L słodkie
540L + 112L morskie
punisher155
Zainteresowany
**

gg: 6162948

« Odpowiedz #25 : Wrzesień 19, 2010, 15:06:17 »

Sory ale chyba Ci sie we lbie poprzewracalo!! Sam wlez sobie do takiego akwa!! Nie masz pomyslu na akwa?...  Lips Sealed
...
g_stanislaw
Gość
« Odpowiedz #26 : Wrzesień 19, 2010, 15:47:14 »

Tak ale w swoim akwarium chce zapewnic im warunki zblizone do naturalnych, jak myslisz dlaczego nie trzyma sie w akwariach samochodzikow, zamkow itd. BO TEGO NIE MA W NATURALNYM SRODOWISKU. Widze juz ze nie macie co pisac i wymyslacie jakies glupoty wiec to byl moj ostatni post.... Ty chyba nie wiesz o czym pisze... albo nie wiesz co to ochrona srodowiska....
Sorry, ale bredzisz jak w malignie.
Myślisz, że taka rybka wie co to butelka albo samochód? Ona ma to głęboko w... Płetwie ogonowej.
Patrzy tylko, żeby się nażreć, zrobić małe i unikać drapieżników. A taki zameczek może być super schronieniem.
Po za tym, już ktoś wcześniej napisał co znajduje się pod wodą w naturalnym środowisku płoci i okoni.
andrej
Bywalec

« Odpowiedz #27 : Wrzesień 19, 2010, 16:29:45 »

Sorry, ale bredzisz jak w malignie.
Myślisz, że taka rybka wie co to butelka albo samochód? Ona ma to głęboko w... Płetwie ogonowej.
Patrzy tylko, żeby się nażreć, zrobić małe i unikać drapieżników. A taki zameczek może być super schronieniem.
Po za tym, już ktoś wcześniej napisał co znajduje się pod wodą w naturalnym środowisku płoci i okoni.

Nie wiadomo czy ryba wie co to jest samochód czy inne gó*** które ludzie wkładają do akwarium. Pytałeś się ryby co to jest butelka ? Więc skąd możesz wiedzieć, że ona ma to głęboko w  .... ?
Ta zameczek super schronieniem ... ciekawe czy w naturalnym środowisku ryb (Malawi, Amazonka itp. ) są jakieś zameczki, czy nawet butelki ? Nie wiem, czy są butelki ale nie wiem czy i ty wiesz , bo zapewne tam nie byłeś. A zameczków żadnych nie ma więc czemu ludzie wymyślili sobie, że w akwarium mają być jakieś zameczki, które po kilku miesiącach lub latach wydzielają szkodliwe substancje. Naturalnym schronieniem ryb są jakieś kryjówki które zrobiła natura, groty i inne. A w Polsce nie ma jakiś wielkich biotopów więc nie bierz przykładu z Polski. Jeszcze nie widziałem akwarium które ma jakiś polski biotop.
Takie jest moje zdanie na ten temat. 
g_stanislaw
Gość
« Odpowiedz #28 : Wrzesień 19, 2010, 16:56:38 »

Andrzeju dziecko.
Nie widziałeś akwarium z polskimi rybami, bo jesteś bardo młodym człowiekiem i jeszcze wielu rzeczy nie widziałeś. Co nie znaczy, że ich nie ma, bo nie widziałeś.
Już dawno wyrosłem z piaskownicy, więc nie zmuszaj mnie, abym tobie w niej towarzyszył.
wontex
Nowy
*

« Odpowiedz #29 : Wrzesień 19, 2010, 17:43:22 »

Proszę państwa.Moim celem nie było rozpętanie sprzeczki na temat ekologii,w ogóle rozpętanie jakiejkolwiek sprzeczki.Nie pojmuje dlaczego(że tak powiem)moje dość proste pytanie wywołało taką burzę mózgów i co ważne(no prawie)nie na temat.Nie oto mi chodziło!Więc da radę czy nie?Był pomysł z silikonem-czy ktoś może mi powiedzieć czy to się sprawdzi? A może żywica?Może w ogóle coś innego?Cały czas czekam na pomysły.Nie chcę eksperymentować w akwarium.Choć z dotychczasowych odpowiedzi wnioskuje że nikt nie próbował czegoś podobnego,to mam nadzieję...
Co do pierwszego cytatu.Marcin14 dlaczego sądzisz że mój pomysł dyskwalifikuje mnie z tego forum?A gdzie miałem się o to spytać? Na forum ginekologów?Człowieku!Przecież nie chcę zrobić tego bezmyślnie,mówię jeśli nie da się tego zabezpieczyć,to nie wsadzę tych butelek. Ja osobiście nie mam pojęcia jak to zrobić,dlatego napisałem to zapytanie do ludzi którzy mają większe doświadczenie.To chyba dobrze nie?
Co do drugiego cytatu.Marcin14 przejrzyj sobie oferty sklepów akwarystycznych.Pozycja dekoracje.Tam jest mnóstwo zamków,grot,statków,czaszek,a nawet samochodzików.I co najważniejsze ludzie to kupują i wsadzają do swoich akwariów! W czym te wszystkie pierdoły są lepsze od butelek?No w czym? Piszesz również "że w swoim akwarium..."dla mnie super,to twoja sprawa.Ale dlaczego ja mam to powielać?Ja chciałbym mieć nietypowe akwa,stąd mój problem.
Dlatego ludki pomóżcie.Da radę czy nie?W jaki sposób to zrobić?
Strony: 1 [2] 3 4 ... 6
  Drukuj  

Skocz do: