To i jak zadam ci pytanko.. A mianowicie co ty robisz że masz takie ładne roślinki (z tego co widzę sporo światła i kulki gliniano torfowe ale to nie to tu jest jakiś haczyk)..
Akwarium piękne jak z obrazka
... malutka prośba bo z tego co widzę wypisałeś ciekawe odmiany mieczyka... więc czemu jeszcze ich nie pokazałeś???
Nie ma haczyków co do roślin to raczej natura baniaka istnieje bez restartu od września zeszłego roku i wszystko się rozrasta (ryba srają i nawożą baniak) po za alternaterą która jakoś marnieje zobacz sobie fotki z ubiegłych odsłon ile jej było a ile jest teraz i jak wygląda.
Co do mieczyków cyknę jak dorwę jakiś aparat bo z komórką za rybą jakoś ciężko namierzyć ciekawe ujęcie.
cryptocoryne (vendti?) z prawej fajnie się rozrosła
Bardzo przyjemny zbiorniczek! Gratulacje!
Trzeba już ją jakoś rozsazić bo przyciemniła mi zbiornik i trawniczek na tym zaczyna cierpieć.
Co do cryptokoryn to nie lubią przesadzania i nie tykam jej od roku i z jednej roślinki mam tam chyba ze 30 szczepek teraz i aż się dziwie że tak rosną blisko siebie może jednak te kulki działają.
Mi bardziej podoba się ta odmiana Tropicana ma soczystą zieleń od góry i róż od spodu.