Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Rada.  (Przeczytany 1746 razy)
Marek Robert
Nowy
*

« : Marzec 15, 2005, 17:38:40 »

Proszę o wytłumaczenie sposobu montażu na ścianie od zbiornika filtrów np. Hagen AquaClear 150 lub 200 :shock: . Nie wyobrażam sobie jak później nakłada się na wierzch zbiornika pokrywę (typową, prostą i platikową) ?

Z poważaniem
Neon czerwony
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Marzec 15, 2005, 18:15:06 »

Ojć, miałem ten sam problem z filtrem Aqua Clear mini i nie rozwiązałem go bo nie chciałem wycinać kawałka pokryrwy i wymieniłem filtr na wewnętrzny. Można wyciąć bądź wytopić kawałek pokrywy, aby filtr mógł być zawieszony na ściance.

Akwa 60l (dopiero początek obsady):
 4 bojki (1 samiec, 3 samiczki)
-12 Neonów Innesa
HABEMUS PAPAM!
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #2 : Marzec 15, 2005, 19:27:49 »

Tak to jedyny sposób. Kolejny fakt ,potwierdzający że gotowe pokrywy to gówno.
PS: Nie chciałem nikogo urazić, ba..... nawet sam mam gotową pokrywę. Ale właśnie dlatego że mam to mogę się na ten temat krytycznie wypowiadać  :wink: .

Marek Robert
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Marzec 15, 2005, 19:35:53 »

Mając na uwadze powyższe trudności chyba nie kupię takiego urządzenia (filtr kaskadowy) chociaż sprzedajacy wyrażał się w samych superlatywach o takim typie filtra. Ciekawe czy AQUAEL produkuje pokrywy dostosowane do swoich filtrów kaskadowych ? :?:

Z poważaniem
Neon czerwony
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Marzec 15, 2005, 20:09:01 »

Są takie pokrywy, ale tylko w większych sklepach.

Akwa 60l (dopiero początek obsady):
 4 bojki (1 samiec, 3 samiczki)
-12 Neonów Innesa
HABEMUS PAPAM!
Marek Robert
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Marzec 15, 2005, 22:08:31 »

Jakie sklepy masz na myśli lub może wiesz jakich firm pokrywy są przystosowane do montażu filtrów kaskadowych ?

Z poważaniem
czatom
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Marzec 15, 2005, 22:15:58 »

czy naprawde problemem jest wyciecie w pokrywie otpowiednich otworów? Ja w swojej wycinalem juz i przewiercalem i mozna to tak zrobic ze w zaden sposob nie zepsuje estetyki. Niestety hobby jakim jest akwarystyka wymaga rowniez chocby minimalnych zdolnosci technicznych i znajomości podstawowych praw fizycznych i chemicznych

akwarium 112 litrów ph7 oświetlenie 1x18W Leuci Color 1x18W Philips TLD950 1X18 Philips TLD 965 Filtr zewnetrzny kubełkowy Aqueel FZK
filtr kaskadowy 2 skalary 6 kirsyków spiżowych 6 otosków 4 krewetki filtrujące
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #7 : Marzec 16, 2005, 12:30:23 »

wycięcie otworu na kaskadęto 5 minut rorboty, zwykłym nożem ząbkowanym... nawet brzeszczotu używać nie trzeba Cool
nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się że nowa linia pokryw aquaela ma miejsca do wycięcie pod kaskady.... chyba że to nie były pokrywy aquaela :mrgreen:

gg:1384140
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: