Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « co to za biały nalot??? foto poglądowe!
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: co to za biały nalot??? foto poglądowe!  (Przeczytany 2122 razy)
andriejewicz
Nowy
*

« : Październik 03, 2010, 22:25:12 »

witam

moj skalar ma biały nalot. co to może być?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f89a68e1f94025e2.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/50a8732e623f16db.html

myślałem że to pleśniawka, ale pokarm zawsze daje dobrze rozmrożoy (na 99,99% jestem tego pewien), a temp mam 25 stopni w zbiorniku...

boje sie zeby nie przeszło na pozostałą obsade...
« Ostatnia zmiana: Październik 04, 2010, 08:49:01 wysłane przez andriejewicz » Zapisane
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

Akwarium ma cieszyć ! :)

« Odpowiedz #1 : Październik 23, 2010, 21:04:35 »

Wydaję mi się choć nie jestem pewien ze to jest Ospa rybia. Ja mialem molinezje i miała ona białe kropki na Ciele kupiłem jakiś preparat z tropical-u na ospe rybia i po 9 dniach wyleczylem molinezje. Wiedz może i ty spróbuj to.

Jezeli bedzie to na 100% ta ospa to spiesz sie bo to moze sie szybko rozprowadzic po innych rybkach

Radziasss
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Październik 23, 2010, 21:09:42 »

słabo widać. Szczerze nie wiem co to może być, ale bardzo wątpię, żeby to była ospa

zapraszam na moją stronę: www.akwa-swiat.cba.pl
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

Akwarium ma cieszyć ! :)

« Odpowiedz #3 : Październik 23, 2010, 21:20:55 »

najlepeij jak bys zrobil temu skalarkowi zdjecie z profilu wiesz o co chodzi ?, tak zeby byla widoczna tylko jedna strona cala jego ale wejd np. w google grafika i wpisz ospa rybia i porownaj tamte biale kropki u ryb ktre ci sie wyswitla do twojego skalarka. Po za tematen b. ladna ryba wychodowana od malego czy taka kupiles ??

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: