noizex
Nowy
|
|
« : Październik 12, 2010, 10:29:04 » |
|
cześć jestem nowy na forum i w temacie malawi. wcześniej miałem tanganike ale niestety musiałem likwidować no i po kilku latach znowu kupiłem akwa i chcę obsade zrobić pod malawi.
zależy mi na kolorystyce, i efekcie wizualnym tylko i wyłącznie. więc mam pytanie czym zarybić takie akwa i ile tego ma być. ;]]
z góry dziękuje za pomoc
|
|
|
|
|
|
|
noizex
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1 : Październik 13, 2010, 10:19:34 » |
|
wiem że dla Was temat jest banalny że nie chce sie nawet odpisywać. ale prosze może komuś sie zechce stuknąć w klawisze kilka razy ,to mi naprawde sporo pomoże.
czyli jeszcze raz . zależy mi na kolorowej obsadzie niewielkich rybek (więcej małych niż miej dużych) wiem że nie ma szału przy rozmiarach mojego akwa ale na[ewno coś sie znajdzie.
|
|
|
|
|
|
|
grodek78
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #2 : Październik 13, 2010, 12:06:36 » |
|
Przy Twoim litrażu dobre będa na początek pyszczaki Saulosa. Tylko jeden gatunek, ale na pewno będziesz miał kolorowo.
|
|
|
|
|
|
|
andrzej72
|
|
« Odpowiedz #3 : Październik 13, 2010, 12:07:22 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
noizex
Nowy
|
|
« Odpowiedz #4 : Październik 13, 2010, 12:15:18 » |
|
ok wielkie dzięki za pomoc, aha a propo saulosa to widziałem na necie że są niebieskie i żółte, niebieskie to napewno ale żółte to też saulosa?
a propo malawi.pl to większość linków na podstrony w tym portalu mi nie wyświetla . też tak macie?
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2010, 12:20:00 wysłane przez noizex »
|
|
|
|
|
|
Tomaszek15
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #6 : Październik 13, 2010, 16:24:12 » |
|
1Pseudotropheus sp. “elongatus neon spot” Pseudotropheus saulosi
2Pseudotropheus sp. “elongatus ornatus” Iodotropheus sprengerae
3Melanochromis dialeptos Metriaclima livingstoni
4Labidochromis sp. perllmut Melanochromis cyaneorhabdos "maingano”
Źrodlo to klub-malawi.pl
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2010, 16:26:02 wysłane przez Tomaszek15 »
|
|
|
|
|
noizex
Nowy
|
|
« Odpowiedz #7 : Październik 18, 2010, 13:37:43 » |
|
ok wielkie dzięki . dziś zakupiłem p.saulosi 8 samic i 2 samce. dziś wieczorem zrobie zdjęcie akwa i wrzuce do działu zdjęć,
aha a prócz spiruliny to dawać im jeszcze jakiś pokarm miesny? wyczytałem że dafnie i artemie można podawać. a suchy np.taka mieszanka dla pyszczaków sklepowa też nie zaszkodzi?
włąśnie dokładnie przejżałem zdjęcia w internecie i porównałem je ze swoimi "samiczkami" okzazało sie że to estherae red a nie saulosi samica...... lol to nieźle . nie zanam sie na tym a facet co w sklepie sprzedaj e ma takie pojęcie jak ja. ktoś ma rade co teraz zrobić? oddanie odpada bo pewno nie przyjmą z powrotem... masakra
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2010, 13:46:23 wysłane przez noizex »
|
|
|
|
|
|