Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: swiatło  (Przeczytany 1516 razy)
szakal10
Zainteresowany
**

« : Październik 23, 2010, 17:28:27 »

może byl taki temat ale potrzebuje szybko odp

ostatnio popsuła mi się lampka przy akwa , która oświetlała akwa
nie mogę kupić  nowej/wymienić bo nie mogę znalezć   paragonu
i moje pytanie jest takie w akwa jest teraz szybciej jest ciemno raz ze zima idzie i się robi ciemno a 2 to ze tej lampki nie ma czy rośliny mi przeżyją mam mchy java i wgłębkę
mieszkaja tam już chyba X krewetek rc ,  X świderków  czy mieszkańcom się nic  nie stanie
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Październik 23, 2010, 17:32:47 »

Jak blisko okna masz baniak bo jeżeli nie to zlej z połowę wody przesuń lub przestaw baniak bliżej okna i dolej tą wodę możesz od razu zrobic podmianę. Skombinuj sobie nową lampkę.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
szakal10
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Październik 23, 2010, 17:37:49 »

akwa mam  okolo 1m od okna  baniak jest  przy scianie tam gdzie jest okno bedzie cieżko go przesunac a  bo moge porysowac podloge sprubuje cos podłaozyc pod nogi szafy zeby nie rysował
Radziasss
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Październik 23, 2010, 21:02:07 »

a jakie Ty duże akwarium masz? Bo ja osobiście nie wyobrażam sobie przesuwać np swojego 240l..

zapraszam na moją stronę: www.akwa-swiat.cba.pl
djbasti
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Październik 24, 2010, 06:53:29 »

nie stawiaj czasami za blisko okna, bo mogą zacząć ci glony rosnąc od dziennego światła. Jak szybko nie zmienisz światła to rośliny będą powoli się marnować.

500l
54l
Pozdrawiam!
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Październik 25, 2010, 07:26:52 »

a jakie Ty duże akwarium masz? Bo ja osobiście nie wyobrażam sobie przesuwać np swojego 240l..
Wnioskuję. że ma 45l skoro taki ma opis w podpisie.
nie stawiaj czasami za blisko okna, bo mogą zacząć ci glony rosnąc od dziennego światła. Jak szybko nie zmienisz światła to rośliny będą powoli się marnować.

Oczywiście, że szybko by się coś przydało do oświetlenia ale stawianie baniaka na krótko przy oknie nie spowoduje aż tak szybkiego rozrostu po za tym u mnie banak przed remontem stał tuż obok okna i nie miałem z tym kłopotów bo jak ktoś ma ustabilizowany dobrze baniak nie powinno być problemu z glonami zwłaszcza teraz jak dzień jest już krótki.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
Radziasss
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Październik 25, 2010, 10:07:53 »

ślepy ja..

zapraszam na moją stronę: www.akwa-swiat.cba.pl
djbasti
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Październik 25, 2010, 17:14:29 »

Oczywiście, że szybko by się coś przydało do oświetlenia ale stawianie baniaka na krótko przy oknie nie spowoduje aż tak szybkiego rozrostu po za tym u mnie banak przed remontem stał tuż obok okna i nie miałem z tym kłopotów bo jak ktoś ma ustabilizowany dobrze baniak nie powinno być problemu z glonami zwłaszcza teraz jak dzień jest już krótki.

to wszystko porostu zalezy od paru rzeczy, nie każdy ma ustabilizowany zbiornik. Tak jak piszesz teraz jest ten plus ze dzień krotki i promienie słońca nie są takie silne to tez zaraz glonów nie będzie

500l
54l
Pozdrawiam!
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: