Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada do 40 litrów  (Przeczytany 4570 razy)
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Listopad 04, 2010, 14:24:09 »

A widziałeś te babeczki gdzieś w handlu? bo nieźle się prezentują.

OK, już się domyślam skąd je wziąłeś Wink
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2010, 14:33:07 wysłane przez ducze » Zapisane

Adamm27
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Listopad 04, 2010, 14:35:08 »

Na żywo jeszcze niestety nie, ale będą dostępne w piątek we Wrocławiu.

ducze - zgadza się.
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #17 : Listopad 04, 2010, 22:07:47 »

No mam te ryby u siebie...Wink jeśli trafią ci się dwa samce to jeden słabszy może tego nie przeżyć, są to terytorialne rybki a na takiej powierzchni dna alfa może zdominować ewentualne samce tak w nawaisie to ryba którą przedstawiłeś na zdjęciu to niekoniecznie jest S.semoni może być to również S.atropurpureus lub jeszcze inny gatunek który nie został jeszcze opisany... w systematyce stiphodonów jest straszny burdel dlatego zalecałbym używanie wobec niebieskich babek nazw Stiphodon sp. ''Blue moon" Wink uchroni to nas przed ewentualnymi pomyłkami... no i nie słyszałem aby ta ryba pochodziła z Sumatry także nie wiem skąd ta nazwa...Wink My akwaryści powinniśmy przywiązywać wagę do prawidłowego nazewnictwa, ponieważ robi nam się straszny bałagan na podwórku czego dowodem jest Stiphodon spp.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2010, 22:10:11 wysłane przez asagoth » Zapisane

Adamm27
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Listopad 05, 2010, 11:50:46 »

asagoth - nazwę skopiowałem z opisu na pewnej stronie - przepraszam za błąd Smiley. Jak ryby się prezentują w akwarium? Trzeba im jakieś specjalne warunki zapewnić ?

I czy ogólnie je polecasz? Smiley
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: