Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Zestaw dla początkującego  (Przeczytany 4073 razy)
szakal10
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Listopad 14, 2010, 19:22:21 »

co jak co ale ja bym nie wydawał  100zl za 30litrowe akwa  jak możesz sobie kupić   samo akwa i taniej je wyposażyć  bo za 100zl kupisz około 100L akwa
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Listopad 14, 2010, 19:35:23 »

tak jak koledzy pisali, poczekaj spokojnie na jakąś okazję z Twojej okolicy, a na pewno trafisz np. 112l z całym majdanem w kwocie jaka Cię interesuje.
Nie ma co się napalać na pierwszy lepszy zestaw-cierpliwość cnotą akwarysty Tongue

pozdr

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Listopad 14, 2010, 20:20:17 »

Jasne..
Ja kupiłem 54 l akwarium, tzn szkło, pokrywa no i do tego filtr za 100 zł Smiley

Jak kupiłem akwa z allegro. 218l. za 50 zł. z rozbitym dnem i uszczerbanym prawym tylnym rogiem. Sprzedawca: akwa ma 2 miesiące zrezygnowałem z akwarystyki i chce się tego pozbyć. To się pozbył i ładny kit mi wcisnął. Ale zorbiłem je sobie, narazie się trzyma, tylko czekam, aż te 200l. mi spadnie na panele. 

no to rzeczywiście Cię gość zrobił a odbierałeś osobiście czy kurierem?,

na szczęście nie zawsze tak być musi, ja w niedługim czasie będę sprzedawał swoje akwa wraz z pokrywą, baniak poza paroma drobnymi rysami nie ma żadnych uszczerbień czy jakichś "obtłuczeń"

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

Akwarium ma cieszyć ! :)

« Odpowiedz #18 : Listopad 14, 2010, 20:41:31 »

no to rzeczywiście Cię gość zrobił a odbierałeś osobiście czy kurierem?,

Kurier przywiózl, jak je zobaczyłem to myślałem, że gościa zabije. Dzwoniłem do niego z 30 razy nie odebrał !! Koleś mieszka w Elblągu ja koło Tarnowa woj. małopolskie.
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2010, 20:43:05 wysłane przez Neon-Innesa » Zapisane

papassmerf
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #19 : Listopad 14, 2010, 21:32:35 »

Takie fanty to za pobraniem się bierze, kurier każdą paczkę musi ubezpieczyć, więc wystarczy przy nim otworzyć jak nie odpowiada to nie podpisujesz, nic nie tracisz a ten co sprzedaje się już z nim rozliczy
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Listopad 15, 2010, 01:12:18 »

http://allegro.pl/show_item.php?item=1320825529

perełki się trafiają Wink

bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium

« Odpowiedz #21 : Listopad 15, 2010, 15:34:04 »

a ja powiem Ci ze poprzednicy maja bardzo wiele racji z tym zeby poszukac dobrej okazji, ja sam znalazlem bardzo dla mnie korzystna okazje X czasu temu kiedy to ze zwyklego zoologicznego kupilem za 160zl 112l + pokrywe wszystko nowka Wink po prostu sprzedawca powiedzial ze raz byl na wystawie, raz zalane i to wszystko. Obejrzalem, spojrzalem i faktycznie stan idealny wszystkich elementow, na dodatek ze znizki z racji ze "uzywane" to dostalem znizke dla klienta powyzej wydanych xxx zlotych Smiley popytaj, popatrz, poluj na okazje lub popatrz na rozne fora, niejednokrotnie na tym forum widzialem ze ktos chcial sprzedac akwarium za "smieszne" pieniadze i sporych gabarytow + DOBRY sprzet do niego

akwarystyka jest drogim hobby niestety, ale przede wszystkim dla cierpliwych Smiley

w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
diabeelek
Nowy
*

« Odpowiedz #22 : Listopad 15, 2010, 22:11:28 »

Co powiecie na to:
itam jak w temacie sprzedam pełen zestaw idealny na rozpoczęcie przygody z akwarystyką w skład zestawu wchodzą:
- baniaczek 60/30/30
- pokrywa wraz z oświetleniem (1*15 W świetlówka niemieckiej firmy narwa z serii oceanic light z zakresem światła wspomagającym wzrost roślin)
- mata pod akwarium
- tło dwustronne (motywy roślinne tło przyklejane na wodę na tylnej stronie akwa)
- grzałka z termostatem o mocy 50 W firmy SONPAR model HA-50
- filtr wewnętrzny o mocy 7 W z maksymalnym przepływem 380 L/h z zestawem złączek i kształtek (filterek przeznaczony do baniaczkow 50- 110L czyli idealny do tego)
- termometr wewnętrzny
- około 10-12 kg o granulacji 1-3 mm
sam baniaczek bez rys ani odprysków na dwóch rogach pokrywy niewidoczne pęknięcia (spowodowanie ściąganiem i zakładaniem pokrywy która jest aż za dobrze spasowana ze zbiorniczkiem pęknięcia nie mają żadnego wpływu na funkcjonowanie pokrywy czy też efekt wizualny) poza tym baniaczek wygląda jak nowy
dodatkowo jeżeli kupujący wyrazi chęć otrzyma kilka prostych w uprawie i mało wymagających roślinek na start zbiorniczka plus kilka gupików które zawsze cieszą oko czyli tylko zalewać i cieszyć się widokiem
zbiorniczek do ewentualnego obejrzenia na niebuszewie miedzy 18 a 19 od poniedziałku do piątku i cały dzień w sobote i niedziele
Cena ok. 140zł

lub

54 litry Aquaella z całym wyposażeniem za ok. 100zł
papassmerf
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #23 : Listopad 15, 2010, 22:58:49 »

to już lepsze jest te 54l.
diabeelek
Nowy
*

« Odpowiedz #24 : Listopad 16, 2010, 16:27:55 »

A czemu mówisz że to 54l lepsze?
papassmerf
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #25 : Listopad 16, 2010, 19:49:41 »

wróć myślałem że ta pierwsza opcja to 36l tabliczka mnożenia się kłania Embarrassed  i wybrałem większe Cheesy zależy co jest w tym zestawie od aquaella, ogólnie lepiej szukać czegoś większego ok 100l, ponieważ wbrew pozorom większe akwa łatwiej jest utrzymać, niż pyrdka.
diabeelek
Nowy
*

« Odpowiedz #26 : Listopad 16, 2010, 20:41:47 »

Właśnie szukam 112l i powiem szczerze, że ciężko znaleźć użykwę w tym momencie, ale będę cierpliwy i może coś się w końcu trafi.
papassmerf
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #27 : Listopad 16, 2010, 22:32:52 »

za 250,- to i 450l schodzą czasem, więc tylko kwestia czasu żeby ci się coś trafiło Wink a jak jesteś ze Śląska to już całkiem łatwo o akwarium
diabeelek
Nowy
*

« Odpowiedz #28 : Listopad 16, 2010, 23:11:16 »

Niestety jestem ze Szczecina i Gorzowa ... Smiley
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: