Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Fluvak 205 głośny.. :(  (Przeczytany 2192 razy)
lolek261
Nowy
*

« : Listopad 14, 2010, 11:38:42 »

Witam! mam do Was pytanie o filtr fluval 205. Podczas prezentacji baniaka na jednym z forum ktoś zapytał jak sprawuje mi się fluVal ( mam go 2 miesiące), odpowiedziałem ze jest dość głośny, nie zmieścił sie w szafce i trzymam go na zewnątrz. musiałem zrobić pudełko z dekturki, obłożyć go starym ręcznikiem i zrobić pokrywę z której przez niewielki otwór wychodzą węże by nie rozpraszał uwagi podczas siedzenia w pokoju i oglądania TV. przy całkowitej ciszy i tak słychać szum wirnika. Na to dostałem jedną odpowiedź że są ciche fluwale których nie słychac wogóle. Powiedzcie mi czy faktycznie tak jest? Bo skoro mam tak od początku to aż mi sie nie chce wierzyć, mam reklamowac by przysłali nowy? jest wadliwy? macie ciche 205-tki Huh Pozdrawiam piotrek Smiley
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium

« Odpowiedz #1 : Listopad 15, 2010, 15:41:07 »

a moze nie lezy problem w produkcji a w zwyklym zapowietrzonym kubelku? jezeli masz zle odpowietrzony kubelek to praca jest znacznie glosniejsza, rowniez mniej wydajna.
Mialem tak ostatnimi dniami w swoim kuble ex700 a teraz to szum wody w akwarium jest glosniejszy od filtra...

w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
butcheri
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Listopad 17, 2010, 14:56:14 »

ja mam 204:P i tez szumiał bo sie łatwo zapowietrza jest na to jeden sposob:P wymaga refleksu ale działa:D wyczysc sobie filtr i postaw tak jak powinien byc juz do urzytku ....włóz rurke ktora wychodzi woda a ta ktora wchodzi zassaj wode tak jak bys chciał spuscic nim wode z akwa i zanim zdazy poleciec umiesc rurke na swoim miejscu(proponuje podłozyc recznik,ja nabrałem wprawy i juz nawet kropli nie uronie) woda do filtra sie elegancko naleje.....jak podłaczysz filtr pobuczy ze 30 sekund i ucichnie:] a jesli to nie pomoze to masz wadliwy filtr....u mnie pomogło.....pozdrawiam
akwarystyk
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Listopad 25, 2010, 15:27:13 »

Mój filtr jest tez bardzo głośny chodzi jak traktor, ale podejrzewam ze jest on zapowietrzony, będę musiał popróbować go odpowietrzyć.
jurus
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Grudzień 05, 2010, 16:00:19 »

witaj,
jeśli masz go 2 miesiące i nie czyściłeś wlotu wody to tu szukaj problemu generalnie zapowietrza się lub brak wody powoduje głośność
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #5 : Grudzień 05, 2010, 16:41:50 »

W trakcie pracy podnieść kubeł i po prostu nim poruszać, lekko przechylać, lekko potrząsać.
Robić to do momentu odpowietrzenia czyli do momentu w którym nie będzie slychać odglosw uchodzącego powietrza.

baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Grudzień 06, 2010, 08:27:08 »

Poczytajcie sobie opinie użytkowników tych filtrów na necie one tak mają hałasują i tyle. Myślę.że jak ktoś chce mieć cichy filtr to po prostu niech nie kupuje Fluvala.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: