Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Woda « Czy można dodać ESKLARIN i MULTIMINERAL jednocześnie ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy można dodać ESKLARIN i MULTIMINERAL jednocześnie ?  (Przeczytany 2251 razy)
wyngiel
Nowy
*

« : Marzec 24, 2005, 15:38:44 »

Witam !!!

Jestem poczatkującym akwarystą, i zarazem nową osobą na forum.
I chciałem się zapytać czy można jednocześnie dodać do akwarium Uzdatniacz wody ESKLARIN firmy Tropical i MULTIMINERAL też tej samej firmy, czy to w niczym nie przeszkadza i nie zaszkodzi rybą. Prosze o pilną odpowiedz !!!!

Z góry dziękuje.
Pozdrawiam
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 24, 2005, 15:50:14 »

A po co Ci uzdatniacz ?
wyngiel
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 24, 2005, 17:44:10 »

mysle, ze dzieki uzdatniaczowi woda nie bedzie tak bardzo chlorowana i tym sdamym nei bedzie szkodzic rybom. I jeszcze raz prosze czy ktoś by mógł odpowiedziec na moje pytanie.
Harpia
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Marzec 24, 2005, 17:48:05 »

A po co multimineral? :roll:

Myślisz, że większa ilość chemii w wodzie będzie rybom służyć?
Typowy błąd początkującego, wlewać jedną chemie, żeby zneutralizować inną...

www.fretki.org.pl - największa fretkowa strona w Polsce!
http://forum.fretki.org.pl/index.php - fretkowe forum.
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Marzec 24, 2005, 20:23:13 »

Cytat: wyngiel
mysle, ze dzieki uzdatniaczowi woda nie bedzie tak bardzo chlorowana i tym sdamym nei bedzie szkodzic rybom. I jeszcze raz prosze czy ktoś by mógł odpowiedziec na moje pytanie.

Bzdura totalna. Uzdatniacz to coś całkowicie niepotrzebnego. Nie można z niczym tego mieszać, bo w ogóle nie wolno go wlewać do akwa. Ot masz odpowiedź. Woda ma być odstana i wtedy żadne uzdatniacze nie są potrzebne. Jedna z podstawowych zasad akwarystyki - im mniej chemii tym lepiej. Zresztką koleżanka Harpia dobrze to ujęła.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: