Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: BŁAGAM O POMOC TO NIE ZART!!!!!  (Przeczytany 1438 razy)
baku
Stały użytkownik

« : Marzec 24, 2005, 19:28:24 »

dzisiaj dołożyłem do mojej pokrywy kolejna lampe mam oryginalną pokrywe od aqwa 112L i w niej sa 2 lampy dzisiaj dołożylem jeszcze jedna i moj problem polega na tym ze statecznik topi mi pokrywe CO MOGE DAC POD STATECZNIEK - nagrzewa się tak mocno ze topi pokrywe BŁAGAM O POMOC
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 24, 2005, 21:51:18 »

A nie możesz umieścić statecznika po za pokrywą ?
Statecznik miałeś czy kupowałeś ?

385 l - dyskowce
czatom
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Marzec 24, 2005, 21:58:52 »

ja osobiscie i statecznik i starter umieściłem poza pokrywą kupiłem takie pudełko do instalacji nie wiem jak to opisac ale takie do instalacji na sciane z oczkami na plomby oczywiście dłuższa blache, która jest przy stateczniku przyciałem  bo inaczej się nie mieścił w tej obudowie wywierciłem z obu stron sporo otworów aby była wentylacja i jest to umieszczone poza akwarium

akwarium 112 litrów ph7 oświetlenie 1x18W Leuci Color 1x18W Philips TLD950 1X18 Philips TLD 965 Filtr zewnetrzny kubełkowy Aqueel FZK
filtr kaskadowy 2 skalary 6 kirsyków spiżowych 6 otosków 4 krewetki filtrujące
petro.c
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 29, 2005, 15:38:27 »

ja pod statecznik dałem grubą warstwe silikonu , ale możesz mieć problem gdyż przy włączonym świetle może znacznie wzrastać ci temperatura nawet o kilka stopni.

P.C.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: