asagoth
Coldwater
Super aktywny
Rock 'n' roll baby
|
|
« Odpowiedz #105 : Listopad 15, 2011, 02:45:58 » |
|
Latam z kijem po Francji:) jak narazie (mały ot) dla wtajemniczonych z gigantów padł 60cm klenik i 60cm leszczyk...3,5 kg klenika i 3 kg leszczyka... i to wszystko na obrotóweczko bo ja tylko spininguje;) Kończe już to wędkarstwo, myśle że w grudniu wrzuce pierwsze foty;)
|
|
|
|
|
|
|
|
mrs
:)
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #107 : Grudzień 12, 2011, 22:33:36 » |
|
Ryby piękne - bez 2 zdań. Jak rozklada się stosunek samców do samic? Pisałeś kiedyś, że największa ryba to najpewniej samica - potwierdziło się? Te podrostki chyba już wyrosły - przynajmniej tak wynika ze zdjęć, mam racje?
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny
Rock 'n' roll baby
|
|
« Odpowiedz #108 : Grudzień 12, 2011, 23:03:52 » |
|
Są troszke większe ale rosną bardzo nierówno, ta największa dalej pozostaje zagadką, reszta jest jeszcze za mała na rozpoznanie płci... po ich zachowaniu tez nie da się niczego narazie wywnioskować
|
|
|
|
|
|
|
karkonosz
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #109 : Styczeń 15, 2012, 19:49:32 » |
|
Po przeczytaniu ogłoszeń wnioskuje, że zbiornik obecnie pusty. Jakieś plany co do obsady w związku z tym?
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny
Rock 'n' roll baby
|
|
« Odpowiedz #110 : Styczeń 15, 2012, 22:27:24 » |
|
Są plany na 80% bedzie to stadko Phoxinus phoxinus
|
|
|
|
|
|
|
karkonosz
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #111 : Styczeń 16, 2012, 05:16:02 » |
|
Zapowiada się interesująco Strzebla należy do tych gatunków ryb krajowych, które widziałem niestety jedynie w atlasie. W akwarium urządzonym na kształt potoku stadko będzie prezentować się elegancko
|
|
|
|
|
|
|
|
Drago
|
|
« Odpowiedz #113 : Styczeń 23, 2012, 04:40:04 » |
|
Jak się połów udał ?
|
|
|
|
Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
|
|
|
karkonosz
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #114 : Styczeń 23, 2012, 07:34:39 » |
|
Takie wyprawy to najlepsze co może być Ja w sobote spędziłem 2 godzinki łażąc w lesie wzdłuż strumienia i szukając odpowiednich gałęzi do zbiornika. Ryb nie poławiałem, bo jedyne, które tam można spotkać to kilkucentymetrowe pstrągi.
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny
Rock 'n' roll baby
|
|
« Odpowiedz #115 : Styczeń 23, 2012, 08:24:37 » |
|
Wędkarsko słabo, a akwarystycznie to troche drewna przywiozłem, ryb nie było bo nie namierzyłem zimowisk, najpewniej w burtach pod brzegami, tam niestety są niedostępne dla podrywki
|
|
|
|
|
|
|
mrs
:)
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #116 : Styczeń 23, 2012, 09:54:13 » |
|
To się nazywa rekonesans!!
|
|
|
|
|
|
|
emperor
|
|
« Odpowiedz #117 : Styczeń 23, 2012, 16:01:19 » |
|
Asagoth, ja jak się wku.... to pójdę w Twoje ślady i zapoluje na małe okonie. Problem obsady zostanie rozwiązany w końcu.
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny
Rock 'n' roll baby
|
|
« Odpowiedz #118 : Styczeń 23, 2012, 22:27:55 » |
|
Zimą jest przerąbane jak nie masz obeznanych zimowisk to sobie można połapać świeżego powietrza. ja jedną z kieleckich rzeczek mam tak obcykaną, że znam miejsca o każdej porze roku każdego gatunku lecz ostatnio byłem w miejscach gdzie mnie jeszcze nie zawiało i troche tak na ślepo łowiłem. Jeśli masz miejscówki na okonie albo znajomych wedkarzy podlodowych to na co czekasz, ładnie by wyglądały w takim baniaku, tylko bardzo cięzko w ziemie jest je zaaklimatyzować, no ale jak cos to służę pomocą.
|
|
|
|
|
|
|
karkonosz
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #119 : Luty 06, 2012, 14:09:56 » |
|
Co do strzebli potokowej to pamiętam, że przez długi czas ryba ta była pod ochroną. No ale skoro już nie jest to chyba oznacza, że jej populacja odrodziła się w wystarczającym stopniu. Mogło by się już cieplej zrobić, bo czekam z niecierpliwości, by zobaczyć te ryby w twoim zbiorniku
|
|
|
|
|
|
|
|