Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15
  Drukuj  
Autor Wątek: Asagoth 260l  (Przeczytany 100217 razy)
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #60 : Luty 20, 2011, 18:01:33 »

Może tak być, moja teza poparta jest innym człowiekiem który również je kupił i trzymał 2 szt w kotniku... kiedy nakarmił reszte to padły... a te w kotniku dlatego, że zostały pominięte żyją... przynajmniej to są jego słowa... babki przyszły do mnie w złym stanie... były chude, zdecydowanie zarobaczone... dlatego odrazu nie wróżyłem im długiej przyszłośći... z najnowszysch doniesień: przed godz udało mi się pośród garry ruffy w kieleckim zoologicznym sklepie wypatrzyć pewną rybe, która na 100% przez przypadek z garrami tam przyjechała, oczywiście kupiłem ją od razu... na moje oko to Schistura corica/geisleri...

Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #61 : Luty 20, 2011, 21:46:01 »

No właśnie jeżeli były chude to prawie na pewno zarobaczone, więc nic dziwnego że padły tym bardziej że wycieńczenie organizmu musiało być już na skraju.
Wrzuć zdjęcie tego nowego śliza, u Ciebie będzie miał idealne warunki. Ja mam Schistura balteata i buszują wśród otoczaków bardzo rzadko wypływają na piach.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #62 : Marzec 10, 2011, 16:55:48 »

Zapraszam także do zakupienia Magazynu Akwarium gdzie ukazał się artykuł o babkach mojego autorstwa...
Pozdrawiam
Bardzo ciekawy artykuł.
Dopiero dziś dostałem prenumeratę(opóźnienie z widomych względów dla zainteresowanych).
Czekam na kolejne ciekawe ryby opisane przez Ciebie.
Pomyśl może aby wspólnie np z Drago stworzyć  na forum jakąś bazę artykułów. Miejsce w którym moglibyście opisywać w szerszej formie własne doświadczenia z niecodziennymi rybami. Drago ma swoją stronę ale kto wie?

Sorry za mały OT Smiley

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
Topielec
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #63 : Marzec 16, 2011, 18:48:40 »

Ja również przepraszam za OT, ale może ktoś mi na PW podesłać adres strony Drago?

asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #64 : Marzec 27, 2011, 00:13:41 »

Witam
Dla wszystkich których to interesuje to odpaliłem zbiornik na nowo... będzie to akwarium zimnowodne... a zamieszkiwać je będą najprawdopodobniej babki z rodzaju Rhinogobius... restart spowodowany był potrzebą zmiany parametrów, teraz akwa zalane jest 70% RO i narazie dojrzewa... jeśli wszystko potoczy się jak zaplanowałem, a moich nowych towarzyszy nie spotka los sicyopterusów, mieszkańcy mojego zbiornika wprowadzą się pod koniec kwietnia, także trzymajcie kcuiki
Pozdrawiam

Dodając jeszcze, śliz o którym pisałem wczesniej zidentyfikowany jako Shistura, okazał się po dogłębnym przeanalizowaniu Nemacheilus pallidus/masyai;) i to już ostateczny werdykt
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2011, 01:03:49 wysłane przez asagoth » Zapisane

Drago
Super aktywny

« Odpowiedz #65 : Kwiecień 24, 2011, 23:15:00 »

Jak tam dostałeś rhinogoby ?
Możesz dać zdjęcie tego śliza ?

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #66 : Kwiecień 24, 2011, 23:35:01 »

Nie jeszcze nic się nie ruszyło z rybami, myśle że po świętach przyjadą... baniak stoi i dojrzewa... zdjęcia wstawie jak już będe miał baby

asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #67 : Maj 11, 2011, 22:46:32 »

Mały update
Za wcześnie jeszcze na fotki ryb ale wrzucę zdjęcie zbiornika, oto jak wygląda na dzień dzisiejszy

emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #68 : Maj 12, 2011, 18:58:46 »

Z czego masz zrobione tło?
Ciekawie się zapowiada, lubię taki półmrok i czekam na mieszkańców.

Mój baniaczek
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #69 : Maj 15, 2011, 19:05:38 »

kolejna aktualizacja, zbiornik zasiedlony
tło jest najtańszym tłem aquaela... Cool

Mugilogobius chulae

Gobiopterus chuno

Cholernie ciężko jest je sfocić

emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #70 : Maj 15, 2011, 19:16:40 »

Widzę Asagoth, że z Ciebie jednak prawdziwy pies na babki Smiley
Gobiopterus chuno cudo. O wystroju pisałem wcześniej.

Mój baniaczek
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #71 : Maj 15, 2011, 20:09:09 »

Gobiopterusy świetnie wyglądają jednak w tej wielkości zbiorniku aby robiły efekt musiało by ich być tam ze 50 szt;) 10 praktycznie nie widać...
Ale masz racje świetne są, no i jedyne w swojej rozległej rodzinie... można powiedzieć wyjątkowe:)
]

Drago
Super aktywny

« Odpowiedz #72 : Maj 15, 2011, 20:57:03 »

Huraaaa nareszcie, ile masz Mugilogobiusa ?

asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #73 : Maj 15, 2011, 21:04:09 »

Było 5 po kwarantannie 3, nie pobędą pewnie jakoś u mnie długo bo chyba złapałem namiar na Rhinogobiusa wui:) wnioski z hodowli już jakieś są fot tez pare mam i pewnie za jakiś miesiąc zakręce się za rhino...

Drago
Super aktywny

« Odpowiedz #74 : Maj 15, 2011, 21:27:22 »

Wuia mam na kwarantannie, zobaczymy co z tego wyjdzie, a co zrobisz z mugilogobami ?

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15
  Drukuj  

Skocz do: