asagoth
Coldwater
Super aktywny
Rock 'n' roll baby
|
|
« Odpowiedz #60 : Luty 20, 2011, 18:01:33 » |
|
Może tak być, moja teza poparta jest innym człowiekiem który również je kupił i trzymał 2 szt w kotniku... kiedy nakarmił reszte to padły... a te w kotniku dlatego, że zostały pominięte żyją... przynajmniej to są jego słowa... babki przyszły do mnie w złym stanie... były chude, zdecydowanie zarobaczone... dlatego odrazu nie wróżyłem im długiej przyszłośći... z najnowszysch doniesień: przed godz udało mi się pośród garry ruffy w kieleckim zoologicznym sklepie wypatrzyć pewną rybe, która na 100% przez przypadek z garrami tam przyjechała, oczywiście kupiłem ją od razu... na moje oko to Schistura corica/geisleri...
|
|
|
|
|
|
|
Drago
|
|
« Odpowiedz #61 : Luty 20, 2011, 21:46:01 » |
|
No właśnie jeżeli były chude to prawie na pewno zarobaczone, więc nic dziwnego że padły tym bardziej że wycieńczenie organizmu musiało być już na skraju. Wrzuć zdjęcie tego nowego śliza, u Ciebie będzie miał idealne warunki. Ja mam Schistura balteata i buszują wśród otoczaków bardzo rzadko wypływają na piach.
|
|
|
|
Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
|
|
|
emperor
|
|
« Odpowiedz #62 : Marzec 10, 2011, 16:55:48 » |
|
Zapraszam także do zakupienia Magazynu Akwarium gdzie ukazał się artykuł o babkach mojego autorstwa... Pozdrawiam
Bardzo ciekawy artykuł. Dopiero dziś dostałem prenumeratę(opóźnienie z widomych względów dla zainteresowanych). Czekam na kolejne ciekawe ryby opisane przez Ciebie. Pomyśl może aby wspólnie np z Drago stworzyć na forum jakąś bazę artykułów. Miejsce w którym moglibyście opisywać w szerszej formie własne doświadczenia z niecodziennymi rybami. Drago ma swoją stronę ale kto wie? Sorry za mały OT
|
|
|
|
|
|
|
Topielec
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #63 : Marzec 16, 2011, 18:48:40 » |
|
Ja również przepraszam za OT, ale może ktoś mi na PW podesłać adres strony Drago?
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny
Rock 'n' roll baby
|
|
« Odpowiedz #64 : Marzec 27, 2011, 00:13:41 » |
|
Witam Dla wszystkich których to interesuje to odpaliłem zbiornik na nowo... będzie to akwarium zimnowodne... a zamieszkiwać je będą najprawdopodobniej babki z rodzaju Rhinogobius... restart spowodowany był potrzebą zmiany parametrów, teraz akwa zalane jest 70% RO i narazie dojrzewa... jeśli wszystko potoczy się jak zaplanowałem, a moich nowych towarzyszy nie spotka los sicyopterusów, mieszkańcy mojego zbiornika wprowadzą się pod koniec kwietnia, także trzymajcie kcuiki Pozdrawiam
Dodając jeszcze, śliz o którym pisałem wczesniej zidentyfikowany jako Shistura, okazał się po dogłębnym przeanalizowaniu Nemacheilus pallidus/masyai;) i to już ostateczny werdykt
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2011, 01:03:49 wysłane przez asagoth »
|
|
|
|
|
Drago
|
|
« Odpowiedz #65 : Kwiecień 24, 2011, 23:15:00 » |
|
Jak tam dostałeś rhinogoby ? Możesz dać zdjęcie tego śliza ?
|
|
|
|
Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny
Rock 'n' roll baby
|
|
« Odpowiedz #66 : Kwiecień 24, 2011, 23:35:01 » |
|
Nie jeszcze nic się nie ruszyło z rybami, myśle że po świętach przyjadą... baniak stoi i dojrzewa... zdjęcia wstawie jak już będe miał baby
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny
Rock 'n' roll baby
|
|
« Odpowiedz #67 : Maj 11, 2011, 22:46:32 » |
|
Mały update Za wcześnie jeszcze na fotki ryb ale wrzucę zdjęcie zbiornika, oto jak wygląda na dzień dzisiejszy
|
|
|
|
|
|
|
emperor
|
|
« Odpowiedz #68 : Maj 12, 2011, 18:58:46 » |
|
Z czego masz zrobione tło? Ciekawie się zapowiada, lubię taki półmrok i czekam na mieszkańców.
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny
Rock 'n' roll baby
|
|
« Odpowiedz #69 : Maj 15, 2011, 19:05:38 » |
|
kolejna aktualizacja, zbiornik zasiedlony tło jest najtańszym tłem aquaela... Mugilogobius chulae Gobiopterus chuno Cholernie ciężko jest je sfocić
|
|
|
|
|
|
|
emperor
|
|
« Odpowiedz #70 : Maj 15, 2011, 19:16:40 » |
|
Widzę Asagoth, że z Ciebie jednak prawdziwy pies na babki Gobiopterus chuno cudo. O wystroju pisałem wcześniej.
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny
Rock 'n' roll baby
|
|
« Odpowiedz #71 : Maj 15, 2011, 20:09:09 » |
|
Gobiopterusy świetnie wyglądają jednak w tej wielkości zbiorniku aby robiły efekt musiało by ich być tam ze 50 szt;) 10 praktycznie nie widać... Ale masz racje świetne są, no i jedyne w swojej rozległej rodzinie... można powiedzieć wyjątkowe:) ]
|
|
|
|
|
|
|
Drago
|
|
« Odpowiedz #72 : Maj 15, 2011, 20:57:03 » |
|
Huraaaa nareszcie, ile masz Mugilogobiusa ?
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny
Rock 'n' roll baby
|
|
« Odpowiedz #73 : Maj 15, 2011, 21:04:09 » |
|
Było 5 po kwarantannie 3, nie pobędą pewnie jakoś u mnie długo bo chyba złapałem namiar na Rhinogobiusa wui:) wnioski z hodowli już jakieś są fot tez pare mam i pewnie za jakiś miesiąc zakręce się za rhino...
|
|
|
|
|
|
|
Drago
|
|
« Odpowiedz #74 : Maj 15, 2011, 21:27:22 » |
|
Wuia mam na kwarantannie, zobaczymy co z tego wyjdzie, a co zrobisz z mugilogobami ?
|
|
|
|
|
|
|
|