2.Co do filtra - ustaw tak by woda z filtra poruszała powierzchnią i odłącz wężyk doprowadzający powietrze. Bąbelki to rzecz ze wszech miar szkodliwa, a natlenianie wody odbywa się najlepiej przez poruszanie powierzchnią wody.
czyli ma byc strumien wody a nie bąble powietrza tak? to już zgłupiałam bo raz czytam ze bąbelki na maxa a teraz że bąbelki są "be" ale ok, skręciłam tak że jest sam strumien wody i minimalna il.bąbelków
a filtra nie moge tak wyciagnac, bo wystaje mi ponad powierzchnie akwa i nie moge zalozyc pokrywy, pozatym wtedy caly ten "mechanizm" buczy mi nad powierzchnią wody a w instrukcji było napisane że ma być cały zanurzony.
3. temperatura - wodę ogrzewa lampka i turbinka, lampkę można podnieś wyżej i obniżyć temp. w pokoju do 23 st.
to nie takie proste... od 2 lat probuje oziebic pokoj chociaz o 1 stopien, awykonalne wręcz. jesli rozszczelnie okno to zaraz mi sie wszyscy rozchorowują , moge wietrzyc ale tuz po zamknieciu okna temp wraca do 25stopni, tak jest i juz.
narazie pooperuję lampką, ustawilam wyżej, tzn podniosłam ją, i najwyzej jakas osłonke zrobię z ciemnej pleksy albo cos
narazie jest 27stopni
mrsabarth krewetki kup na Allegro, mogłabyś mieć kolorowo za małe pieniadze zwykłe red chery po 1 zł
tak jak juz napisalam, krewety będą od znajomego za free.... a z all jakos mi szkoda kupowac, zeby sie to półpolski tłukło w jakimś pojemniku w zimę..... wole przepłacić w sklepie chyba i widzieć co kupuję, nie przepadam za zakupami przez internet, tym bardziej "Zywego towaru"
ale tych niebieskich i żółtych musze poszukać, bo mi w oko nie wpadły a ciekawie to brzmi
Ciekawe jakie rybki chcecie do 10l akwa wsadzić...
ehh pisalam juz ze krewetki... rybki chce tam upchnąć mój mąż... bo tak mu pan powiedzial w sklepie ze mozna, szwagier tez "tak miał" i sie uparł...
póki co usilnie go namawiam żeby tym rybkom odpuścił dopóki nie kupimy na wiosne większego akwarium dla nas