Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Rybki do 54 L  (Przeczytany 3365 razy)
rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #15 : Grudzień 16, 2010, 22:43:00 »

Mój wujek ma też ma rybki więc nie będzie problemu z przerybieniem nie będzie problemu. Nie chce hodować 1 rodzaju rybek :l . Już postanowiłem powyżej że będzie
8 neonków
4 otoski
3 gupiki lub nawet 4. Niewiem zobacze jak będą sie prezentowały w akwarium. Jak coś to dokupie. Lub dokupie welonka.

Welon do tej obsady to przegięcie.
Welon do tego litrażu to przegięcie.
Welon do te temperatury to przegięcie.
Max 58
Każdy ma tak, jak sobie zrobi...
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Grudzień 17, 2010, 07:29:42 »

Tiaaa... welonka i koniecznie kulę...  Wściekły

Pozdrawiam słonecznie
Andrzej Wink
m0w
Nowy
*

Kocham rybki. Kocham akwarystyke.

« Odpowiedz #17 : Grudzień 17, 2010, 16:09:30 »

Jeszcze mam jedno konkretne i bardzo ważne dla mnie pytanie. Pytałem się już jednego pana ale chyba nie miał czasu. Jakie mam kupić roślinki jeśli niemam CO2, jakie te roślinki i ile . Oraz czy do wody trzeba jakieś tabletki wrzucać?Czytałem ostatnio że pan wrzucał do wody codzień jakieś tabletki aby woda była jakaś inna może czystsza niewiem. Czy wystraczy wlać wode do butelek nie zakręconych potrzymać ją tydzień i wlać do baniaka?
m0w
Nowy
*

Kocham rybki. Kocham akwarystyke.

« Odpowiedz #18 : Grudzień 17, 2010, 20:39:40 »

Już wszysto się dowiedziałem na forum:). Wystarczy dobrze poszukać. Dziękuje wszystkim za pomoc!
Max 58
Każdy ma tak, jak sobie zrobi...
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #19 : Grudzień 17, 2010, 20:44:01 »

Żadnych tabletek nie trzeba, roślinki na początek to kryptokoryny, anubiasy(mocowane żyłką do korzenia - sam je przymocuj), wgłębka, gałęzatka, moczarka, rogatek. na początek wystarczy...
Wodę na podmiany możesz trzymać w butelkach ale nie dłużej niż 3 dni bo się zakisi... oczywiście otwartych i wystarczy 1-2 dni... podmienia się 10-15 % tygodniowo.

Pozdrawiam słonecznie
Andrzej Wink
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: