Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30
  Drukuj  
Autor Wątek: Konkurs akwarystyczny  (Przeczytany 123041 razy)
thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #105 : Grudzień 29, 2010, 10:53:43 »

Czyli wygrany bierze wszystko? Nie ma np. drugiego i trzeciego miejsca tak ?
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #106 : Grudzień 29, 2010, 11:10:34 »

A mi się tam pomysł otwartego konkursu podoba. Idąc tokiem rozumowania, który opisałeś wyżej, to z góry by należało przyznać zwycięstwo np Drago. Jeżeli większości spodoba się neon to trzeba taki wybór zaakceptować[…]
Mi się zaproponowany temat nie podoba, ale już to napisałem wcześniej. Swoją droga padło proste pytanie o wybór tematu, który by najbardziej odpowiadał konkursowiczom i nikt właściwie nie raczył odpowiedzieć. Pojawiła się jedynie propozycja otwartego konkursu i po mojemu to dobra propozycja. Tym bardziej, że zainteresowanie konkursem mizerne i otwarty temat mógłby powiększyć grono uczestników. Ale to tylko moje zdanie Smiley

Ducze, wg mnie konkurs w takiej formie za bardzo się rozjedzie.
Wstawienie do konkursu co komu sie podoba namiesza wszystkim w głowie i nikt nie będzie wiedział pod jakim katem oceniać daną prace.
Niektórzy mogą nawet nie czytać prac opisowych bo zachwycą się zdjęciem.
Praca + zdjęcia dają równą szanse każdemu.
Dodatkowo, chodzi własnie o to by mieć  pomysł na opis gatunku ktory aktualnie u nas plywa lub pływał + pokazanie go w formie zdjęcia.
Nie rozumiem dlaczego Drago miałby mieć wygraną w kieszeni. To, że ma ciekawe ryby nie znaczy, że potrafi zrobic ciekawą fotkę czy ciekawie o nich pisać. Pomysł z formą jaką przedstawiłem daje właśnie równe szanse zarówno tym którzy robią fajne fotki i mają dobry sprzęt i tym którzy umieją pisać bo wg mnie nie wygrasz jeśli zrobisz super opis bez ciekawej fotki i odwrotnie, a jednocześnie konkurs w takiej formie jest banalnie prosty, widzisz co masz/miałeś w akwarium i piszesz po prostu o swoich rybach, robisz ciekawe zdjęcie i praca gotowa.
Za wyjątkiem konkursu, ma to też walory edukacyjne, inne spojrzenie na akwarystykę niż to najczęściej przedstawione w książkach, często mijające się z prawdą.

Mnie się dowolny temat nie podoba, to droga na łatwiznę nie zmuszająca do wysiłku, inwencji, pomysłu.
Moje zdanie traktujcie jako jedno z wielu, demokracja ma to do siebie, że głos głosowi jest równy.

a więc jak wolisz-
opcja A) Wpłacam Ci na konto 100zł i sami wygrani decydują co zrobić z tą kasą;
opcja B) Wpłacam zadeklarowaną kwotę (pomniejszoną o koszt przesyłki kurierskiej) dla poparcia konkursu i przesyłam Ci butlę, którą wrzucasz w pulę nagród.
Wolałbym żeby sztywna kwota jako wpisowe już nie obowiązywała.
Po prostu ile ktoś może dać tyle da i tyle.
Jeśli chodzi o butle to już zależy od Ciebie, co wolisz.
Napisz jeszcze czy butla jest nabita.
Jeśli zdecydujesz się na butle i damy ją jako jedną z nagród, pula ktorą trzeba zebrać z pewnością się pomniejszy, likwiduje to jednak możliwość zamiany nagrody na pieniądze. Nie wiem czy taki Drago, Bloniu czy Ducze ucieszyliby się właśnie z butli więc w przypadku takiej darowizny, odpada możliwość wyboru pieniędzy - przynajmniej za miejsce nagradzane butlą.
Dodatkowo, w przypadku butli niech ona będzie u Ciebie, szkoda za wysyłke płacić dwa razy. Po zakończeniu konkursu podasz kwotę przesyłki a ja przeleje Ci potrzebne pieniądze.
Wszelkie przesyłki będą na mój koszt.

EDIT:jako temat "ciekawi mieszkańcy naszego zbiornika" rozumiem wszystkie stworzenia-w tym też skorupiaki? Tak tylko się upewniam, bo dalej, wyjaśniając zasady, używasz już tylko słowa "ryby".
Jak najbardziej.
Krewetki, raki, kraby i wszystko inne co żyje w środowisku wodnym.
Ale, tak jak napisałem wyżej, to moje zdanie które w tym przypadku jest ważne tak samo jak zdanie innych, Twoją inicjatywę poparł Ducze więc jeśli chcesz, forsuj ja. Ja wolałbym jednak by temat konkursu został już taki jaki jest, za chwile pojawią się kolejne osoby które stwierdzą, że Wasz pomysł jest zły i znow będziemy w punkcie wyjścia.

Czyli wygrany bierze wszystko? Nie ma np. drugiego i trzeciego miejsca tak ?
Jak to nie ma?
I. fluval 205/inne nagrody za równowartość/pieniądze
II. fzn-3/inne nagrody za równowartość/pieniądze/butla (wartość butli szacowana jest między fluvalem a kaskadą więc jeśli zdecydujecie się na  butle, będzie ona nagrodą za miejsce nr2. W zależności od tego ile pieniędzy zostanie, nagrodą nr3 będzie albo kaskada albo n/w wewnętrzny filtr)
III. eheim pickup 2012/nagrody za równowartość/pieniądze
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2010, 11:19:52 wysłane przez mrs » Zapisane

oloix
Stały użytkownik

« Odpowiedz #107 : Grudzień 29, 2010, 11:16:23 »

Powinny być, ale nie ja tu jestem szefem. Fajnie by były gdyby osoba za pierwsze miejsce dostała butle lub jakąś tam kwotę ( zależy co wybierze ) za drugie jakiś mały wewnętrzny filterek a za 3 jakieś papu dla rybek... Ale mrs decyduje...

Ja wolałbym jednak by temat konkursu został już taki jaki jest, za chwile pojawią się kolejne osoby które stwierdzą, że Wasz pomysł jest zły i znow będziemy w punkcie

Właśnie, Panowie ( i Panie)  dosyć marudzenia. ! Fajnie by było gdyby konkurs ruszył w jak najszybciej, najlepiej na początku nowego roku.
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #108 : Grudzień 29, 2010, 11:18:15 »

Powinny być, ale nie ja tu jestem szefem. Fajnie by były gdyby osoba za pierwsze miejsce dostała butle lub jakąś tam kwotę ( zależy co wybierze ) za drugie jakiś mały wewnętrzny filterek a za 3 jakieś papu dla rybek... Ale mrs decyduje...
Panowie, przecież od samego początku mówimy o nagradzanych 3 miejscach Smiley

oloix
Stały użytkownik

« Odpowiedz #109 : Grudzień 29, 2010, 11:23:28 »

A to sorki... musiałem gdzieś przeoczyć  Embarrassed
thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #110 : Grudzień 29, 2010, 11:26:15 »

Ja również musiałem przeoczyć, albo źle coś zrozumiałem Smiley
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #111 : Grudzień 29, 2010, 12:49:56 »

Pomysł z formą jaką przedstawiłem daje właśnie równe szanse zarówno tym którzy robią fajne fotki i mają dobry sprzęt i tym którzy umieją pisać bo wg mnie nie wygrasz jeśli zrobisz super opis bez ciekawej fotki i odwrotnie, a jednocześnie konkurs w takiej formie jest banalnie prosty, widzisz co masz/miałeś w akwarium i piszesz po prostu o swoich rybach, robisz ciekawe zdjęcie i praca gotowa.
Za wyjątkiem konkursu, ma to też walory edukacyjne, inne spojrzenie na akwarystykę niż to najczęściej przedstawione w książkach, często mijające się z prawdą
ten pomysł akurat mnie się podoba więc jeżeli przejdzie to ja także się pisze na ten konkurs. Wieczorkiem przesledze ten temat dokladniej bo tylko pobieżnie go obleciałem.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #112 : Grudzień 29, 2010, 13:29:00 »

ten pomysł akurat mnie się podoba więc jeżeli przejdzie to ja także się pisze na ten konkurs. Wieczorkiem przesledze ten temat dokladniej bo tylko pobieżnie go obleciałem.
Bardzo się ciesze.

Panowie, tak jak pisałem wyżej, chciałbym by temat konkursu pozostał zamknięty, natomiast skupmy się na sercu tego przedsięwzięcia czyli pieniądzach. Wczoraj prosiłem by chętni na wsparcie konkursu odezwali się na PW i zdeklarowali ile są w stanie przeznaczyć pieniążków na zabawe. Nie odezwał się nikt.

I jeszcze jedno, jeśli potrzebne kwoty uzbieramy niskim nakładem ludzkim tzn. na nagrody złoży się 4-5 osób (a na to się zanosi bo deklaracje 100zł czy więcej od emperor'a czy Vento mamy, natomiast 10zł nikt dać nie chce Smiley ), chciałbym by w takim wypadku mogli w konkursie brać udział wszyscy chętni, nawet Ci z nas którzy nie sa w stanie wesprzeć konkursu. Organizacja dla 4-5 osób mija się z celem.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2010, 13:34:40 wysłane przez mrs » Zapisane

ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #113 : Grudzień 29, 2010, 13:34:11 »

To ja tutaj napiszę. Ja niestety mogę zadeklarować jedynie minimalny wkład jaki zostanie ustalony. Kasy nie mam. A poza tym forum konkurencyjne dla mojego więc co będę konkurencję wspomagał Wink

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #114 : Grudzień 29, 2010, 13:35:47 »

To ja tutaj napiszę. Ja niestety mogę zadeklarować jedynie minimalny wkład jaki zostanie ustalony. Kasy nie mam. A poza tym forum konkurencyjne dla mojego więc co będę konkurencję wspomagał Wink
Minimalny wkład ustala sam wpłacający.
Ile dasz tyle dasz.
5zł, 10zł, 20zl - każde pieniadze się liczą.
Widze, że ustalona z góry wysokosc wkładu sporo ludzi odstrasza.
Cel jest jeden - uzbierać pieniążki na nagrody.
I tak jak pisałem wcześniej, chciałbym by udzial mogli brać wszyscy, nie tylko wpłacający.
Potraktujmy siebie jak sponsorów.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2010, 13:39:16 wysłane przez mrs » Zapisane

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #115 : Grudzień 30, 2010, 21:46:00 »

Panowie, potrzebna kwota na nagrody ze składek moich, emperora czy vento została uzbierana - narazie z deklaracji bo nie podałem w/w kolegom nr konta.
Uczciwie powiem, że najwyższą składkę deklaruje emperor i ja osobiście nie chciałbym by on ponosił tak duże koszty, dlatego raz jeszcze proszę o zgłaszanie się do mnie na PW osób które chcą przeznaczyć jakiekolwiek pieniądze na wsparcie konkursu, liczy się każde 10zł. Dodam, że każdy grosz zmniejszy wkład emperora w konkurs.
Przecież nie chodzi o to by dobić finansowo jedną osobe.

Pozdrawiam.

Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #116 : Styczeń 03, 2011, 22:00:05 »

Koleżanki i koledzy śmiało, zawalczmy Smiley
im więcej osób tym rywalizacja ciekawsza!

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
klasyka
Bywalec

« Odpowiedz #117 : Styczeń 03, 2011, 22:54:29 »

Koleżanki i koledzy śmiało, zawalczmy Smiley
im więcej osób tym rywalizacja ciekawsza!
i mniejsza szansa na wygrana co do konkursu moge sie dolozyc finasowo ale z racji niepelnoletnosci przelew zrobil bym na poczcie   a w konkursie i tak nie mam szans Smiley
ile juz uzbieraliscie  i ile osob bierze udział?

12L - 25l -30l -63l -130l -300l były
aktualnie  130 , 63
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #118 : Styczeń 04, 2011, 06:22:10 »

i mniejsza szansa na wygrana co do konkursu moge sie dolozyc finasowo ale z racji niepelnoletnosci przelew zrobil bym na poczcie   a w konkursie i tak nie mam szans Smiley
ile juz uzbieraliscie  i ile osob bierze udział?
Konkurs będzie otwarty dla wszystkich z uwagi na to, że osób wpłacających składki jest 4-5.
Dla pięciu osób nie ma sensu robić konkursów więc osoby składające się będą robić za sponsorów.

Szanse na wygraną mają wszyscy, liczy się pomysł.

Więcej info podam gdy uzbiera się niezbędne minimum na nagrody. Wcześniej szkoda się rozpisywać.
Temat konkursu znacie, zajdą jedynie pewne zmiany w regulaminie.

Pozdrawiam.

bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #119 : Styczeń 04, 2011, 09:17:58 »

To gdzie to konto?

I consider myself as a one fish wolf pack
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30
  Drukuj  

Skocz do: