no i nie ma o czym gadać-ja dorzucam do swojego wkładu połowę więcej niż zadeklarowałem na PW, więc mamy całość z drobną nadwyżką.
Ostatnie posty brzmią jak licytacja, ale płakać się już chciało czekając na odzew reszty, tak 'aktywnych' forumowiczów.
Fakt, troszkę nieprzyjemnie się zrobiło.
Vento, podobnie jak w przypadku Emperora, również nie chciałbym byś i Ty ponosił tak duży koszt organizowania konkursu.
Ile pieniędzy wpłaciłeś wiem tylko ja i powiem szczerze, że jest to za dużo - idea była inna, małymi kroczkami mieliśmy dobić do wymaganej puli, te kroczki miały być robione przez kilkunastu użytkowników, nie 5 czy 6. Robi się to samo co w przypadku poprzedniego konkursu, trzon dźwiga 2 użytkowników a reszta się zrzuca. Nie o to przecież chodzi. Nie zgadzam się więc na to byś podnosił swoją składkę o deklarowaną przez Ciebie kwote.
Brakuje 10zł do oszczędniejszego nieco konkursu, myślę jednak, ze nagrody i tak nie będą złe.
Nie zrozumcie mnie ludzie opatrznie, to 10zł, mogę wyjąć z portfela ten "papierek" i w każdej chwili go dołożyć do puli tak by można było konkurs odpalić ale chodzi o zasady. Z nowych użytkowników deklaracje wsparcia mamy tylko do Rafalkudlaty, reszta to Ci sami ludzie, żadnego nowego zainteresowania, żadnych nowych pomysłów (za wyjątkiem krytyki), żadnej nowej chęci wsparcia. Ja rozumiem bardzo dużo i na prawdę, niewiele trzeba mi tłumaczyć (sam mam w tej chwili sporo wydatków - więcej niż zakładałem, dlatego na konkurs przeznaczam mniej niż wcześniej zakładałem) ale panowie, 10zł to już nawet nie jest paczka fajek, może lepiej nieco odpuścił kosztem dobrej zabawy, chęci rywalizacji, sprawdzenia się na tle innych uczestników konkursu?
Emperor napisał jakiś czas temu, że konkurs musi być otwarty dla wszystkich bo ktoś może nie mieć pieniędzy ale mieć świetne pomysły i ja to podtrzymuje, zgadam się z tym w 100%, problem jednak w tym, że nie ma żadnego zaangażowania ze strony użytkowników (za wyjątkiem sponsorów). Podważa to moim zdaniem sens robienia takiego konkursu.
Vento, dla Ciebie też veto
Co do Twojej uwagi na temat rozmowy w sklepie dot. sponsoringu to wątpię byś coś osiągnął, dlaczego?
Nie możemy zareklamować sklepu akwarystycznego (zgodnie z regulaminem forum), właściciel sklepu musiałby się zalogować na forum i sponsorować go jako jego persona, nie jako sklep. Wszelkie formy reklamy zostają na pierwszym zakręcie wyłapywane przez Grajewiaka i zamykane
lekki OT emperor (lac.) cesarz lub jeden z najlepszych bm zespolow na swiecie... wiec mrs pytanie nie bylo skierowane do Ciebie, jednakze szczerze naklaniam do pisania
nu i jednak konkurs sie odbedzie
Przepraszam, odpisywałem na szybko i bez zastanowienia.
Głęboko wierze, że Emperor wystartuje w konkursie.
Panowie,
Właściciel portalu Wodny Świat - Przemek przekazał nam książke akwarystyczną jako formę jednej z nagród w naszym konkursie. Książka zostanie dołączona do nagrody sponsorowanej przez Vento dla najlepiej uzasadnionego głosu na pracę konkursową.
Nagrody za w/w miejsce zostają zamknięte, przypominam, jest to:
- zestaw roślin akwariowych za rynkową cene ok 100zł,
- książka akwarystyczna - do wyboru będzie jedna z 3 książek, ich tematy opiszę w regulaminie jeśli konkurs się odbędzie.
Teraz nie ma sensu o tym pisac, ważne, że kolejna nagroda jest, ważne, że Przemek się tym też zainteresowałPozdrawiam.
Dostałem przed chwilą deklaracje wsparcia konkursu od jednego z użytkowników forum.
Deklaracja pozwala na osiągnięcie wymaganej puli konkursowej, w związku z powyższym, wieczorem zostanie rozesłany nr konta na który należy wpłacić pieniądze.
Po tym jak pieniądze znajdą się na moim koncie zostanie stworzony nowy wątek konkursowy w którym znajdzie się cały regulamin konkursowy.[/u]
Zaznaczam jednocześnie, że uzbierana pula dotyczy drugiej propozycji czyli nieco słabszego zestawu nagród. Myślę, że same nagrody jak i ich wartość są wystarczające, niemniej, gdyby ktoś chciał dorzucić jakieś pieniądze np w trakcie trwania konkursu, zastrzegane możliwość zmiany nagród, oczywiście na lepsze. Może sam będę w stanie przeznaczyć za jakiś czas większą składkę niż obecnie, nagrody wówczas będą dokładnie takie same jak w pierwszym konkursie.