Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30
  Drukuj  
Autor Wątek: Konkurs akwarystyczny  (Przeczytany 123217 razy)
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #240 : Kwiecień 04, 2011, 20:59:42 »

witam, przejrzałem regulamin i byłbym za zmianą punktu 6-tego (usunąłbym czerwony zapis).

mrs na pewno ma rację argumentując to tym, iż może się zdarzyć, że będziemy czytać kilka prac o jednej rybie. Jednak wedle mnie dyskwalifikacja z powodu zawalenia z własnej winy jest oczywista i sensowna ale tutaj może być tak, że konkursowicz zostanie odesłany z kwitkiem z powodu, na który sam nie może mieć wpływu.

A co Wy o tym sądzicie?

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #241 : Kwiecień 05, 2011, 09:01:03 »

witam, przejrzałem regulamin i byłbym za zmianą punktu 6-tego (usunąłbym czerwony zapis).

mrs na pewno ma rację argumentując to tym, iż może się zdarzyć, że będziemy czytać kilka prac o jednej rybie. Jednak wedle mnie dyskwalifikacja z powodu zawalenia z własnej winy jest oczywista i sensowna ale tutaj może być tak, że konkursowicz zostanie odesłany z kwitkiem z powodu, na który sam nie może mieć wpływu.

A co Wy o tym sądzicie?
Moje stanowisko Dobrafie znasz bo rozmawialismy na PW.
Powielanie prac (co jest w zasadzie pewne przy ograniczonej ilości ryb).
Spadek poziomu samego konkursu, będziemy czytali prace na temat jednego lub 2 gatunków ryb.
Kolesiostwo przy opisywaniu gatunków i oddawaniu głosów.

W regulaminie konkursu jest możliwość dokonania modyfikacji więc jeśli będą głosy poparcia dla Twojego pomysłu to pkt.6 zostanie zmieniony. Odbije się to jednak na poziomie konkursu, jestem tego w 100% pewien.

vento
Super aktywny

« Odpowiedz #242 : Kwiecień 05, 2011, 10:55:55 »

konkursowicz zostanie odesłany z kwitkiem z powodu, na który sam nie może mieć wpływu.

Mamy dwa miesiące na przygotowanie pracy, którą tak naprawdę spokojnie można sklecić w dwa dni:
pierwszy na zebranie materiałów
drugi na ulepienie z nich czegoś własnego

Czasu więc aż nadto, a biorąc pod uwagę, że niedługo Śnięta Wink , to nawet pracujący, czy uczący się forumowicze znajdą te dwa dni. Jeśli ktoś obawia się nadesłania powielonego tematu, zawsze może spiąć pośladki i napisać pracę jak najszybciej, unikając sytuacji w której inny uczestnik go ubiegnie.
Ale nawet odesłani "z kwitkiem" mają dużo czasu na znalezienie i opisanie innego gatunku.
Ja bym pozostał przy założeniach mrs'a-za łatwo też być nie może, bo to właśnie poziom trudności konkursu, stanowi o jego atrakcyjności.
Pozdr

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #243 : Kwiecień 05, 2011, 20:29:53 »

Mamy dwa miesiące na przygotowanie pracy, którą tak naprawdę spokojnie można sklecić w dwa dni:
pierwszy na zebranie materiałów
drugi na ulepienie z nich czegoś własnego

Czasu więc aż nadto, a biorąc pod uwagę, że niedługo Śnięta Wink , to nawet pracujący, czy uczący się forumowicze znajdą te dwa dni. Jeśli ktoś obawia się nadesłania powielonego tematu, zawsze może spiąć pośladki i napisać pracę jak najszybciej, unikając sytuacji w której inny uczestnik go ubiegnie.
Ale nawet odesłani "z kwitkiem" mają dużo czasu na znalezienie i opisanie innego gatunku.
Ja bym pozostał przy założeniach mrs'a-za łatwo też być nie może, bo to właśnie poziom trudności konkursu, stanowi o jego atrakcyjności.
Pozdr
Z takiego samego założenia wyszedłem Ja Smiley

A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #244 : Kwiecień 07, 2011, 06:31:43 »

Nie wiem czy powinienem, ale jednak napisze, ze ryba o nazwie łacińskiej BUJURQUINA MARIAE jest już zajęta. To tak jakby ktoś chciał wiedzieć i nie wylecieć z konkursu.
A moze będę poprostu pisał jakie ryby już są w opracowaniach i może nie będzie problemu. Chyba, ze mrs zakaże tego to usunę.

1. BUJURQUINA MARIAE
2. Corynopoma Riisei
3. Apistogramma viejita
4. Corydoras axelrodi
5.NEMATOBRYCON PALMERI
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2011, 14:46:24 wysłane przez A-smi » Zapisane

pozdrawiam
asmi
rafalkudlaty
Bywalec

« Odpowiedz #245 : Kwiecień 07, 2011, 06:41:48 »

mysle, ze jest to bardzo dobry pomysl, wystarczy sledzic watek by nie walnac pracy na opisany juz przez kogos garunek i ryzyko daremnej roboty sie zmniejsza. jestem za...

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #246 : Kwiecień 07, 2011, 07:25:41 »

Nie wiem czy powinienem, ale jednak napisze, ze ryba o nazwie łacińskiej BUJURQUINA MARIAE jest już zajęta. To tak jakby ktoś chciał wiedzieć i nie wylecieć z konkursu.
A moze będę poprostu pisał jakie ryby już są w opracowaniach i może nie będzie problemu. Chyba, ze mrs zakaże tego to usunę.
Rewelacyjny pomysł Asmi.
Dzięki temu mamy w zasadzie problem rozwiązany i tak jak napisał Rafał, wystarczy śledzić wątek by wiedzieć czy dana ryba została już opisana.

Będe w takim razie bardzo wdzięczny jeśli będziesz dopisywał do wątku ryby na temat których prace zostały już przygotowane.

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #247 : Kwiecień 07, 2011, 09:45:00 »

Rozmawiałem na PW z Przemkiem.
Admin zgodził się zareklamować nasz konkurs na stronie głównej Wodnego Świata jednak prosił by napisać kilka chwytliwych zdań promujących konkurs.
Nie mam ostatnio jakoś weny, gdyby ktoś miał pomysł na fajną reklame, piszcie w tym wątku.

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #248 : Kwiecień 07, 2011, 19:50:39 »

no i gitara, Asmi rozwiązał kwestie w sposób najbardziej korzystny - "wilk syty i owca cała" - śledzenie tegoż wątku pozwoli zaoszczędzić darmowej roboty, taki był mój zamysł gdy podnosiłem ten problem, choć nie wpadłem na taki pomysł.

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #249 : Kwiecień 07, 2011, 19:53:03 »

no i gitara, Asmi rozwiązał kwestie w sposób najbardziej korzystny - "wilk syty i owca cała" - śledzenie tegoż wątku pozwoli zaoszczędzić darmowej roboty, taki był mój zamysł gdy podnosiłem ten problem, choć nie wpadłem na taki pomysł.
Zapoczątkowałeś za to całą dyskusję.
Na tym polega wspólne rozwiązywanie problemów.

A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #250 : Kwiecień 10, 2011, 05:35:57 »

Nastepna pozycja jest juz zajeta ... dopisana jest w poscie 245.

pozdrawiam
asmi
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #251 : Kwiecień 10, 2011, 22:52:06 »

no to ktoś mnie ubiegł (nr 2)... trzeba będzie poszukać czegoś innego, choć ten gatunek wydawał mi się najciekawszy Wink

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #252 : Kwiecień 11, 2011, 05:26:43 »

no to ktoś mnie ubiegł (nr 2)... trzeba będzie poszukać czegoś innego, choć ten gatunek wydawał mi się najciekawszy Wink
Miałeś już coś napisanego czy wszystko było na etapie planów?

Widać, że pomysł Asmiego świetnie się sprawdza, widać też co by było gdyby nie było ograniczeń pod względem ilości prac na ten sam temat.

Mam nadzieje, że nie podetnie Ci to skrzydeł i znajdziesz coś innego, nawet ciekawszego.

Pozdrawiam.

vento
Super aktywny

« Odpowiedz #253 : Kwiecień 11, 2011, 09:45:53 »

nic jeszcze nie pisałem, ale lista zakładek w przeglądarce zwiększyła mi się dwukrotnie od zapisanych odnośników do tego gatunku Wink
Poszukam innego Wink

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #254 : Kwiecień 11, 2011, 09:54:00 »

nic jeszcze nie pisałem, ale lista zakładek w przeglądarce zwiększyła mi się dwukrotnie od zapisanych odnośników do tego gatunku Wink
Poszukam innego Wink
Smiley
Tak czasami bywa Smiley
Dobrze tylko, że sie nie narobiłeś i całą energie możesz poświęcić na znalezienie czegoś nowego Smiley

Strony: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30
  Drukuj  

Skocz do: