Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30
  Drukuj  
Autor Wątek: Konkurs akwarystyczny  (Przeczytany 123498 razy)
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #285 : Maj 27, 2011, 08:36:03 »

Może warto po prostu robić swoje bez zrzędzenia jak to niewdzięczni użytkownicy nie doceniają trudu jaki się włożyło w przygotowanie konkursu
Wklej proszę cytat w którym ktoś na to wszystko narzeka.

Przeczytaj ostatnie posty raz jeszcze, tym razem ze zrozumieniem.

patryk79
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #286 : Maj 27, 2011, 09:03:11 »

Bardzo proszę. Może numerami postów: 280, 276, 267. Jeśli coś nad-interpretowałem to przepraszam autorów.

Pozdrawiam, Patryk

Hemichromis elongatus
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #287 : Maj 27, 2011, 09:17:20 »

Bardzo proszę. Może numerami postów: 280, 276, 267. Jeśli coś nad-interpretowałem to przepraszam autorów.

Przeczytaj ten wątek http://www.akwarium.net.pl/forum/komunikaty-i-uwagi/moderatorzy-34444/ - coś powinno Ci się wyjaśnić.
Inicjatywy konkursowe, zlot, dział akwarystyki morskiej czy zaproponowany wczoraj dział pogaduszek nieakwarystycznych to pokłosie w/w wątku.

Popatrz na wszystko z innej strony, na II edycje konkursu akwarystycznego złożyło się 10 osób (9 +1 książka) - ludzie przeznaczają swoje ciężko zarobione pieniądze by rozruszać forum które po prostu staje się nudne, forum na którym pojawiają się stale te same tematy i problemy - grunt pod konkurs jest przygotowany bo w wątku w którym piszemy jest dla niego spore poparcie - sam się tu udzielałeś - i na 4 dni przez upłynięciem terminu nadsyłania prac, mamy 4 opisane gatunki.
Mnie osobiście jest zwyczajnie głupio wobec ludzi od których wziąłem pieniądze na konkurs bo każdy z nas liczył na przyzwoity poziom i na pewną (większą niż wcześniej) ilość prac i jeśli nic się w tym zakresie nie zmieni to zapewniam Cie, że ci sami ludzie po raz kolejny konkursu nie wesprą.
Co w tym złego, że w tai czy inny sposób chcemy nakłonić innych do przygotowania pracy konkursowej?
I jeszcze raz pisze, nikt nie prosi by organizatorów i sponsorów podziwiać czy nosić na rękach, nie o to chodzi.

patryk79
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #288 : Maj 27, 2011, 09:58:56 »

No i bardzo dobrze. Są nowe inicjatywy. Część osób (z jakichś 10) wypowiadająca się w tamtym wątku wzięła sprawy w swoje ręce i próbuje coś zdziałać. Rozumiem, że możesz być zawiedziony w sprawie frekwencji ale przecież nie zmusisz ludzi do wzięcia udziału. Co do zawartości forum to pewnie masz rację. Taka jest jednak specyfika forum ogólnego. Spece od roślinnych siedzą gdzie indziej, pielęgnice mają swoje, morszczaki to samo, tanga, malawi - wiadomo. To miejsce jest świetne dla początkujących akwarystów i zdecydowana większość tematów jest moim zdaniem kierowana właśnie do nich. Bardziej zaawansowani użytkownicy mający czas i chęci wzięli udział w poprzedniej edycji i zapewne wezmą udział i w tej. Reszta popatrzy, poczyta i może też się czegoś nauczy. Nie ma tego złego. Poza tym jest jeszcze trochę czasu i wieszczenie klapy tej edycji dobrej reklamy konkursowi nie robi. Absolutnie nie pisałem też, że ktokolwiek oczekuje koronacji za tworzenie konkursu. Miałem na myśli "niewdzięczność" (może niezbyt fortunne sformułowanie) właśnie poprzez niską frekwencję. Moje zdanie na temat formuły konkursu wyraziłem już wcześniej, co nie oznacza że mu nie kibicuję. Wręcz przeciwnie. Cały czas mam nadzieję, że będzie "gitara".
I jeszcze jedno. Mniejsza ilość prac może oznaczać lepsze uzasadnienie w głosowaniu, które zdaje się również jest ważną częścią konkursu. Będzie po prostu łatwiej posprawdzać źródła itp. Może to zaowocować całkiem interesującą dyskusją.
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2011, 10:10:40 wysłane przez patryk79 » Zapisane

Pozdrawiam, Patryk

Hemichromis elongatus
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #289 : Maj 27, 2011, 10:29:59 »

No i bardzo dobrze. Są nowe inicjatywy. Część osób (z jakichś 10) wypowiadająca się w tamtym wątku wzięła sprawy w swoje ręce i próbuje coś zdziałać. Rozumiem, że możesz być zawiedziony w sprawie frekwencji ale przecież nie zmusisz ludzi do wzięcia udziału.
Nawet nie pomyślałem o zmuszaniu kogokolwiek do czegokolwiek, bardziej chodziło mi o jakąś zachęte dla użytkowników którzy ciągle się wahają.
Przykład Anubisa doskonale przedstawia powód dla którego jak sądze większość potencjalnych uczestników udziału w konkursie nie weźmie, mianowicie strach przed krytyką czy wyśmianiem.
Jeśli będzie jeszcze kiedykolwiek temat nowego konkursu poruszony obiecuję pomóc w jego realizacji a i w samym konkursie postaram się wziąć udział co by to nie było, żeby nie było, że nic "nie wiem", najwyżej jakieś bzdury napisze i inni mnie poprawią, a może i ktoś się pośmieje to i tak jakiś plus będzie z tego wszystkiego  Cheesy.

Poza tym jest jeszcze trochę czasu i wieszczenie klapy tej edycji dobrej reklamy konkursowi nie robi.
Mam nadzieje, że prace jeszcze nadejdą.

Miałem na myśli "niewdzięczność" (może niezbyt fortunne sformułowanie)
Mocno niefortunne sformułowanie choćby dlatego, że nikt nie oczekiwał wdzięczności natomiast jeśli jest deklaracja wzięcia udziału w konkursie i na jej podstawie tworzy się sam konkurs to chyba mamy prawo oczekiwać, że osoby określające się „na tak” w samym konkursie udział wezmą, prawda? Przecież gdyby były stwierdzenia, że konkurs nie ma sensu, że temat jest zły to nikt by na niego pieniędzy nie przeznaczył i wszystko zostałoby ucięte w zarodku, zgadzamy się?

jeszcze jedno. Mniejsza ilość prac może oznaczać lepsze uzasadnienie w głosowaniu, które zdaje się również jest ważną częścią konkursu. Będzie po prostu łatwiej posprawdzać źródła itp. Może to zaowocować całkiem interesującą dyskusją.
Na to jest sporo czasu, czy będzie 5 prac czy 10, nie ma tu chyba zbytniej różnicy, nikt przecież nie musi wszystkiego sprawdzać od razu.

A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #290 : Maj 30, 2011, 14:45:47 »

Doszła następna rybka ... post #245.

pozdrawiam
asmi
rafalkudlaty
Bywalec

« Odpowiedz #291 : Maj 30, 2011, 17:37:27 »

czyzbym Anubisowi wjechal na ambiche  Grin mam nadzieje, ze tak  Good !

emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #292 : Maj 30, 2011, 18:03:31 »

O cholera. Prace muszę zacząć pisać od nowa.
Tak to jest ja na ostatnia chwilę się odkłada Wink

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #293 : Maj 30, 2011, 18:15:40 »

O cholera. Prace muszę zacząć pisać od nowa.

Cytując Twój podpis:
"Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi"

Znając życie, wyjdzie Ci to na dobre i spłodzisz coś ciekawszego Smiley

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #294 : Maj 30, 2011, 18:56:13 »

Działaj, działaj - został jeszcze dzień.
Jeśli nie zobacze Twojej pracy w konkursie to...sam nie wiem ale coś wymyśle Smiley

vento
Super aktywny

« Odpowiedz #295 : Maj 31, 2011, 15:51:55 »

Panie i Panowie-to ostatni dzień! Sugeruję spiąć pośladki i szybko coś naskrobać!!!

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #296 : Maj 31, 2011, 19:00:08 »

Sugeruję spiąć pośladki i szybko coś naskrobać!!!
Spinanie pośladków może źle się skończyć Smiley

emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #297 : Maj 31, 2011, 19:04:53 »

Sugeruję spiąć pośladki i szybko coś naskrobać!!!
Spinanie pośladków może źle się skończyć Smiley
Panowie robicie czyste OT. Uważajcie na gniew co poniektórych "moderatorów"

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #298 : Maj 31, 2011, 19:10:47 »

Panowie robicie czyste OT. Uważajcie na gniew co poniektórych "moderatorów"

temat o konkursie, a ja przypominam o kończącym terminie składania prac-to chyba nie jest OT Wink Tekst o pośladkach wkradł się tam przypadkiem Tongue

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #299 : Maj 31, 2011, 19:16:19 »

temat o konkursie, a ja przypominam o kończącym terminie składania prac-to chyba nie jest OT Wink Tekst o pośladkach wkradł się tam przypadkiem Tongue
Ja też o konkursie, zbytnie spinanie zwieraczy może przynieść odwrotny od zamierzonego efekt, w takim przypadku może braknąć czasu na napisanie pracy Smiley

Strony: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30
  Drukuj  

Skocz do: