III KONKURS AKWARYSTYCZNY - POCZĄTEKWitam po raz kolejny.
Ponieważ połączenie sił Anubisa i Rodii nie przyniosło oczekiwanego efektu w postaci odpalenia konkursu akwarystycznego - a szkoda, bo choć zagadnienie nijak mi się nie podobało, to jednak chłopakom kibicowałem, za namową
Emperora, wraz z nim i przy jego współudziale na każdej możliwej organizacyjnej płaszczyźnie, postanowiłem, a raczej postanowiliśmy dać ogłoszenie kolejnego konkursu akwarystycznego. Początkowy plan polegał na ogłoszeniu konkursu na początku września, ale z w/w powodów woleliśmy się wstrzymać i zobaczyć jak rozwinie się sprawa z wcześniej ogłoszonym konkursem.
Sprawa jest wyjaśniona wiec za przyzwoleniem Anubisa (jego temat został usunięty) piszę to ogłoszenia.
Niniejszy konkurs (jeśli wyjdzie), zostanie opatrzony mianem
"świąteczny", a to dlatego, że finał zabawy przewidziany zostanie właśnie na okolice świąt, tak by osoba która wygra, mogła dostać ciekawy prezent pod choinkę
Zasady konkursu będą takie same, więc:
1. osoby chcące wesprzeć konkurs jakąkolwiek składką, proszone są o info do mnie na PW wraz z deklaracją jaką kwotę są w stanie przekazać. Nie ma wartości minimalnych, każdy grosz się liczy. Jeśli ilość deklaracji osiągnie odpowiedni pułap, zostaną rozesłane wiadomości PW wraz z nr konta na który należy wpłacić pieniądze.
2. sam udział w konkursie (po zebraniu odpowiedniej ilości pieniędzy) jest bezpłatny.
Myślę, że pula powinna być na poziomie 2 poprzednich edycji konkursowych, czyli +/- 400zl. Zapewnia to w miarę sensowne nagrody na poziomie filtrów czy zbiorników.
Sam konkurs mógłby się rozpocząć 01.11.2011 i potrwać do 10.12.2011r, czyli nieco krócej aniżeli poprzednia edycja. Po prostu chciałbym, by wszystko skończyło się przed świętami.
A teraz to co najważniejsze, czyli ewentualne tematy.
Pomysłów było kilka, tym razem nieco łatwiejsze – tak by więcej osób mogło wziąć udział w zabawie.
1. "Nie tylko akwarystyką człowiek żyje" - najciekawsze zdjęcie nieakwarystyczne, jednak związane z szeroko pojętą florą i fauną + opis w stylu „geneza powstania zdjęcia”.
2. Mój pomysł na zagospodarowanie zbiornika. Flora, fauna, filtracja, oświetlenie, szafka itp. Jest to niejako temat powstały na bazie zaproponowanego kiedyś „moje akwarystyczne marzenie”. Można wiec puścić wodzę fantazji i opowiedzieć wszystkim jak wyglądałaby nasza wymarzona bańka. Pojemność zbiornika nie ma znaczenia.
3. opis tarła aktualnie posiadanego w zbiorniku gatunku ryb. Opis + fotorelacja począwszy od zalotów, po składanie ikry i ewentualną opieką nad nią. Nie koniecznie z finałem, czyli wykluciem się narybku i ewentualną opieką nad nim. Po prostu za mało na to czasu. Natomiast, każdy kto ma w zbiorniku dorosłe ryby, w ciągu miesiąca z pewnością będzie w stanie dostrzec zaloty ryb itp.
Jak widać, tematy poruszają nie tylko akwarystykę. Problem polega na wyborze tego jednego, prosimy więc wszystkich zainteresowanych o wskazanie tematu który będzie przedmiotem naszej zabawy. Wszystkie dyskusję prowadzimy oczywiście w tym wątku.
Można też zaproponować zupełnie inny temat, jesteśmy na wszystko otwarci.
Myślę, że ciągu najbliższych dwóch tygodni wszystko się wyjaśni, bo – nie ma co ukrywać – chodzi głównie o pieniądze.
Pozdrawiam i zapraszam wszystkich chętnych do zapoznania się z tematami konkursowymi.