ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #75 : Grudzień 25, 2010, 18:58:11 » |
|
Tylko ile osób hoduje nieopisane ryby? Drago, asagoth i kto jeszcze? (może ewentualnie popularne tu ostatnio wolffishe są jeszcze nieopisane) ja aktualnie nic u siebie nie znajdę. A co do V konkursu to bez przesady, trzeba było wrzucić fishbase i kilka stron gdzie tylko są wymienione gatunki i pisać o własnych doświadczeniach Ale dobrze, że nie wystartowaliście, bo kilka stówek za wygraną w 4 temacie trafiło w dobre ręce Ale na taki ogólny konkurs, to temat o rzadkich rybach może być zbyt elitarny i dla większości niedostępny.
|
|
|
|
|
|
|
Drago
|
|
« Odpowiedz #76 : Grudzień 25, 2010, 20:27:09 » |
|
ducze ja się cieszyłem że wygrałeś, chociaż temat mnie zaskoczył myślałem że będzie o czym innym. Myślałem że trzeba wrzucić strony z opisem zachowań, wymagań i tak dalej . No i faktycznie konkurs z rzadkimi rybami byłby bardzo elitarny, bo na dzień dzisiejszy z 12364 użytkowników, ci co mają coś innego można policzyć na palcach.
|
|
|
|
Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
|
|
|
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #77 : Grudzień 25, 2010, 20:54:27 » |
|
ducze ja się cieszyłem że wygrałeś, chociaż temat mnie zaskoczył myślałem że będzie o czym innym. Miałem napisane o szpagietku ale zacząłem ściągać mangrowce z USA na handel i opisałem je w ramach reklamy własnego biznesu Efekt pozytywny przyniosło, do dzisiaj ludzie pytają mnie skąd je wziąć No i faktycznie konkurs z rzadkimi rybami byłby bardzo elitarny, bo na dzień dzisiejszy z 12364 użytkowników, ci co mają coś innego można policzyć na palcach.
No właśnie, niestety ciekawostki masz tylko dla siebie i ewentualnie kilka osób się nimi zainteresuje, neonek wywołuje większe emocje niż np "jakiś tam" szpagietek, którego w ogóle nie widać. Jeszcze drapieżnik w stylu wilka kogoś zainteresuje bo agresor z niego. Dlatego ogólny konkurs musi być mnie wyszukany tematycznie, ale fajnie jakby temat pozwalał też opisać coś ciekawszego niż tarło gupika chociaż wygrana powinna zależeć od sposobu opisu i zainteresowania nim odbiorcy a nie opisywanego gatunku. Ale to już będzie wybór głosujących
|
|
|
|
|
|
|
mrs
:)
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #78 : Grudzień 25, 2010, 20:56:37 » |
|
Również mnie to odstraszyło od tego konkursu szczerze powiedziawszy, bo sama idea była zacna, gdyby zrobić coś w ten deseń, tylko wyeliminować tego typu niepotrzebne kruczki? mrs co ty na to?
W dalszym ciągu konkurs ma być przedsięwzięciem demokratycznym, ja tylko spisuje ogół pomysłów więc wszelkiego rodzaju rady, sugestie zostaną uwzględnione i dopisane bądź usunięte z regulaminu. Chciałem by każdemu wszystko pasowało i dalej tego chce więc jeśli macie inne pomysły, piszcie.
|
|
|
|
|
|
|
emperor
|
|
« Odpowiedz #79 : Grudzień 26, 2010, 21:50:42 » |
|
Mrs pora chyba na konkrety. Wypada ustalić termin konkursu, w przeciwnym razie możemy sobie tak deliberować do końca świata. Osoby zainteresowane wyraziły już swoje zdanie.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #80 : Grudzień 26, 2010, 21:55:13 » |
|
Mrs pora chyba na konkrety. Wypada ustalić termin konkursu
Ale temat jest nie wybrany. Tak jak pisałem wcześniej, nie widze tego w obecnej formie. Liczyłem na większy odzew ze strony użytkowników forum, teraz jest nas za mało. Zaczekać chcę na ewentualne odpowiedzi na pytania wysłane do sklepów akwarystycznych w celu wsparcia konkursu.
|
|
|
|
|
|
|
emperor
|
|
« Odpowiedz #81 : Grudzień 27, 2010, 20:43:42 » |
|
Ja "nadworny pesymista" tego forum cienko to widzę. Głos zabierają te same osoby?(jest to jak najbardziej ok) Gdzie sa jednak wszyscy Ci , którzy narzekają na sztywniactwo, barka konkursów, nudę?? Gdzie jesteście "specjaliści" od neonów? Każdy mam prawo głosu i na to czekamy?(przynajmniej ja czekam) Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
thunderdome
Bywalec
HARDCORE 4 LIFE!
|
|
« Odpowiedz #82 : Grudzień 27, 2010, 20:48:20 » |
|
Hahahahha Czemu ciągle tak mówisz ? Tzn. "specjaliści od nenów" haha
|
|
|
|
|
|
|
emperor
|
|
« Odpowiedz #83 : Grudzień 27, 2010, 20:59:03 » |
|
Hahahahha Czemu ciągle tak mówisz ? Tzn. "specjaliści od nenów" haha
Poczytaj watki. Oddaj gupiki, dokup neonki itp. Nie jest tak? Ewentualnie- ładne akwarium brawo. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
thunderdome
Bywalec
HARDCORE 4 LIFE!
|
|
« Odpowiedz #84 : Grudzień 27, 2010, 21:03:26 » |
|
Czytałem i wiem o co chodzi Ale czemu akurat to ? :d
|
|
|
|
|
|
|
emperor
|
|
« Odpowiedz #85 : Grudzień 27, 2010, 21:08:38 » |
|
Czytałem i wiem o co chodzi Ale czemu akurat to ? :d Możesz jaśniej. Nie rozumiem. Sorry.
|
|
|
|
|
|
|
thunderdome
Bywalec
HARDCORE 4 LIFE!
|
|
« Odpowiedz #86 : Grudzień 27, 2010, 21:46:20 » |
|
Dobra mniejsza z tym Ale dokładnie, gdzie są specjaliści "oddaj gupiki dokup neonki" ?
|
|
|
|
|
|
|
emperor
|
|
« Odpowiedz #87 : Grudzień 27, 2010, 21:50:56 » |
|
Dobra mniejsza z tym Ale dokładnie, gdzie są specjaliści "oddaj gupiki dokup neonki" ? Nie chcę tematu ciekawego zaśmiecać. Poszukaj w dziale nasze akwaria, na pewno znajdziesz . Nicków nie podaję. Ewentualne pytania i uwagi na PW Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #88 : Grudzień 27, 2010, 23:21:14 » |
|
Nie chcę tematu ciekawego zaśmiecać.
Temat i tak już niestety padł.
|
|
|
|
|
|
|
emperor
|
|
« Odpowiedz #89 : Grudzień 27, 2010, 23:25:10 » |
|
Nie chcę tematu ciekawego zaśmiecać.
Temat i tak już niestety padł. Ja "nadworny pesymista' forum pisałem, że tak będzie. daj mi Mrs 2-3 dni cosik pomyślę.
|
|
|
|
|
|
|
|