Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 30
  Drukuj  
Autor Wątek: Konkurs akwarystyczny  (Przeczytany 122951 razy)
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #30 : Grudzień 21, 2010, 18:49:36 »

Nie wiem jak jest w przypadku osób fizycznych. Firmy muszą zapłacić podatek od "nagród" przekraczających wartość 200zł.
A propos składek- jeżeli zaistnieje konieczność mogę zostać" pseudo sponsorem' i wspomóc  konkurs kwota 200-300zł. Nie ma problemu.

Pozdrawiam

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #31 : Grudzień 21, 2010, 20:23:33 »

Nie wiem jak jest w przypadku osób fizycznych. Firmy muszą zapłacić podatek od "nagród" przekraczających wartość 200zł.
A propos składek- jeżeli zaistnieje konieczność mogę zostać" pseudo sponsorem' i wspomóc  konkurs kwota 200-300zł. Nie ma problemu.
To już nie "pseudo sponsor" ale sponsor pełną gębą Smiley

To moze pójdźmy w innym kierunku, niech każdy da tyle pieniążków ile może dać.
Ja niestety mogę przeznaczyć kwotę jedynie w wysokości 50 - 100zł.
Ktoś da 20zł, ktoś inny 10zł i tak może dojdziemy do minimalnej kwoty.

Co do podatku to wątpie byśmy musieli cokolwiek płacić, sami to organizujemy, sami sponsorujemy. Własne, zamknięte grono.

Pozdrawiam.

emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #32 : Grudzień 21, 2010, 20:32:37 »

Co do podatku to wątpie byśmy musieli cokolwiek płacić, sami to organizujemy, sami sponsorujemy. Własne, zamknięte grono.

Pozdrawiam.

Żebyś się nie zdziwił mrs.
Jutro zapytam dla pewności swoja księgową.
Co do wpisowego to moim zdaniem musi być. Zasady obowiązują wszystkich. Co najwyżej wartość nagród się podniesie.

Pozdrawiam

Mój baniaczek
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #33 : Grudzień 21, 2010, 20:36:00 »

Żebyś się nie zdziwił mrs
Jutro zapytam dla pewności swoja księgową.
Zapytaj bo sam ciekaw jestem.

Co do wpisowego to moim zdaniem musi być. Zasady obowiązują wszystkich. Co najwyżej wartość nagród się podniesie.
W sumie racja. To, że ktos może i chce dać wiecej nie powinno nikogo innego zwalniać ze składek.

Pozdro.

emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #34 : Grudzień 21, 2010, 20:54:59 »

Mrs sorry za OT.
Już  od dawna nie mogłem się powstrzymać Smiley

In the midnight hour she cried- "more, more, more".......
.......With a rebel yell she cried- "more, more, more"

Mój baniaczek
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #35 : Grudzień 21, 2010, 22:08:24 »

Mrs sorry za OT.
Już  od dawna nie mogłem się powstrzymać Smiley

In the midnight hour she cried- "more, more, more".......
.......With a rebel yell she cried- "more, more, more"
Smiley
Ta piosenka zawsze jakoś na mnie pozytywnie działała a sam Billy zawsze mnie wbija w fotel tym co wyprawia na koncertach, nawet w tym wieku Smiley
Dziwie się, że fan ciężkiego grania poznaje takie piosenki bo z reguły ludzie gustujący w takich klimatach lżejszy rock uważają za nudny.
Na studiach miałem kumpla - fana ciężkiej muzy który nabijał się ze mnie, wielkiego fana RHCP, że w ich muzyce nic się nie dzieje Smiley

Pozdro.

emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #36 : Grudzień 21, 2010, 22:40:36 »

Mrs o muzyce to mógłbym godzinami rozmawiać Smiley Forum akwarystyczne więc pozostańmy przy rybach, bo pojawia się zarzuty o nabijaniu postów Cheesy
Co do RHCP to jakoś do mnie bardziej przemawiają ich pierwsze płyty z gitarą Hillela Slovaka.

Pozdrawiam

Mój baniaczek
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #37 : Grudzień 22, 2010, 07:53:49 »

Mrs o muzyce to mógłbym godzinami rozmawiać Smiley
Byłoby co robić na zlocie Smiley
Forum akwarystyczne więc pozostańmy przy rybach, bo pojawia się zarzuty o nabijaniu postów Cheesy
Co do RHCP to jakoś do mnie bardziej przemawiają ich pierwsze płyty z gitarą Hillela Slovaka.
Zgadzam się, przenieśmy się na PW a jako zakończenie dodam, że oryginalny nie będe i powiem, że wg mnie najlepszymi płytami RHCP były Mothers Milk i Blood Sugar Sex Magic przy czym zaznaczam, że nie patrze tu przez pryzmat przejedzonych Under the Bridge czy Give it away tylko tytułową piosenkę, BSSM - to co Frusciante wyprawia z gitarą na początku tej piosenki unieruchamia na kilka minut Smiley

Ok, kończymy OT bo szkoda wątku.  Emperor, zapraszam Cię na PW natomiast teraz robimy następny kroczek w kierunku organizowania konkursu czyli podaje zarys regulaminu + 3 tematy które narazie udało się wyodrębnić z wszystkich postów które tu napisaliśmy:

Regulamin konkursu

1. Prace muszą być w formie cyfrowej.
- w przypadku zdjęcia: rozmiar zostanie ustalony,
- w przypadku prac opisowych: w grę wchodzi dostępny dla  
  wszystkich WORD, Doc, Open Ofice.

2. Uczestnik konkursu zobowiązany jest do wpłacania wpisowego/składki
    w wysokości……………….zł

3. Uczestnik konkursu musi być właścicielem zdjęcia/pracy opisowej i mieć do  
    niego wszelkie prawa autorskie.

4. W razie stwierdzenia naruszenia praw autorskich przez uczestnika konkursu
   zostanie on zdyskwalifikowany, a rzeczywisty autor zdjęcia/pracy opisowej
   powiadomiony.

5. Każdy uczestnik konkursu musi być zarejestrowanym użytkownikiem forum.

6. Jeden użytkownik może wystawić jedno zdjęcie/pracę opisową.

7. Prace przesyłać należy do …………….. na adres: …………….. - w temacie musi być nazwa użytkownika z dopiskiem KONKURS.  

8. Wystawienie prac konkursowych do wglądu…………………………

9. Głosowanie trwać będzie od…………..…….. do…………………i odbywać
    będzie się jawnie poprzez wskazanie przez osoby głosujące wpisując nr
    zdjęcia/pracy opisowej w poście pod zamieszczonymi zdjęciami/pracami
    konkursowymi.

10. Jeden użytkownik oddaje głos na jedno zdjęcie/pracę opisową i nie może to  
       być Jego własne zdjęcie/praca.

11. Ogłoszenie wyników……………………….

12. W głosowaniu brać udział mogą jedynie osoby które wpłaciły składkę
      potwierdzając tym samym swój udział w konkursie (wykluczy to kolesiostwo,
      zakładanie kont przez wirtualnych użytkowników czy głosowanie na
      użytkowników których się zna, pomijając przy tym obiektywizm).

13. Naruszenie zasad konkursu wiąże się z dyskwalifikacją.

14. Zastrzegamy sobie prawo do drobnych modyfikacji zasad w razie
      niejasności.

Co do tematu konkursu to na razie mamy 3 propozycje, podaje raz jeszcze w celu usystematyzowania wszystkiego bo temat nam się troszkę rozchodzi.

1. najciekawsze ujęcie (zdjęcie) ryby aktualnie znajdującej się w naszym  
    baniaku. Fotki całości nas nie interesują, nagradzamy pomysł (tarło, rybę z młodymi czy jakikolwiek inny pomysł bo to właśnie pomysł będzie najważniejszy)

2. praca opisowa przedstawiająca gatunek ryb który aktualnie posiadamy w baniaku począwszy od wprowadzenia ryb do zbiornika po aklimatyzacje, zachowanie, spożywane pokarmy, podejście do tarła itp. Podobnie jak w pkt1 – liczy się inwencja.

3. Moje marzenie akwarystyczne: co chcielibyśmy osiągnąć w akwarystyce, o czym marzymy, czy dążymy do zrealizowania marzenie itp. Itp. Itp. Smiley najważniejsza jest inwencja Smiley

Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2010, 08:57:06 wysłane przez mrs » Zapisane

ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #38 : Grudzień 22, 2010, 08:48:39 »

- w przypadku prac opisowych: w grę wchodzi raczej tylko dostępny dla  
  wszystkich WORD.
Powiem tylko, że WORD nie jest dla wszystkich dostępny. Powiedziałbym wręcz, że w domu dla większości jest niedostępny (legalny oczywiście. Zmieniłbym określenie formatu choćby na *.doc (ogólnodostępny przez Open Office). Niby się czepiam, ale trzeba być w zgodzie z dobrymi obyczajami pisania wymagań i regulaminów Wink

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #39 : Grudzień 22, 2010, 08:59:05 »

Powiem tylko, że WORD nie jest dla wszystkich dostępny. Powiedziałbym wręcz, że w domu dla większości jest niedostępny (legalny oczywiście. Zmieniłbym określenie formatu choćby na *.doc (ogólnodostępny przez Open Office). Niby się czepiam, ale trzeba być w zgodzie z dobrymi obyczajami pisania wymagań i regulaminów Wink
Zgodnie z sugestią, zmieniłem 1pkt regulaminu.

Pozdrawiam.

emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #40 : Grudzień 22, 2010, 11:32:44 »

Mrs, a może dodać taki pkt:

Zdjęcia/opisy  prezentowane będą ANONIMOWO aż do czasu zakończenia głosowania. Po rozstrzygnięciu konkursu każda praca podpisana będzie nikiem uczestnika.
Nie wolno reklamować swoich zdjęć/opisów na forum lub innych stronach www ani zdradzać kto jest autorem w żaden sposób.

Pozdrawiam

Mój baniaczek
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #41 : Grudzień 22, 2010, 11:43:30 »

Dobry pomysł w ten sposób mogli by głosować wszyscy a nie tylko ci co wniosą składkę, Ja w takim konkursie nie chcę brać udziału gdzie sam sobie mam robić zrzutę na nagrody, ale głosować mógłbym ewentualnie jak coś by mi się spodobało tym bardziej jak bym nie znał autora. Oczywiście uczestnicy konkursu to ci co zapłacą wpisowe.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #42 : Grudzień 22, 2010, 13:01:23 »

Mrs, a może dodać taki pkt:

Zdjęcia/opisy  prezentowane będą ANONIMOWO aż do czasu zakończenia głosowania. Po rozstrzygnięciu konkursu każda praca podpisana będzie nikiem uczestnika.
Nie wolno reklamować swoich zdjęć/opisów na forum lub innych stronach www ani zdradzać kto jest autorem w żaden sposób.
Myślałem nad tym czy wszystkie prace/fotki przesyłać do jednego użytkownika i zaprezentować je wszystkie razem w jednym dniu czy wklejać je od razu do specjalnie dla tego celu założonego wątku.
Generalnie, problem wcześniejszego zamieszczania prac nawet tych nie podpisanych polega na tym, że ktoś może natchnąć inspiracją swojego rywala. Wysyłając prace anonimowo jest większa szansa, że będzie więcej oryginalnych pomysłów.
No ale jak chcecie panowie, mnie to jakiejś specjalnej różnicy nie robi Smiley

Dobry pomysł w ten sposób mogli by głosować wszyscy a nie tylko ci co wniosą składkę, Ja w takim konkursie nie chcę brać udziału gdzie sam sobie mam robić zrzutkę na nagrody, ale głosować mógłbym ewentualnie jak coś by mi się spodobało tym bardziej jak bym nie znał autora. Oczywiście uczestnicy konkursu to ci co zapłacą wpisowe.
No ale większość ludzi już tu jednak znasz, podświadomie przekreśla to szanse nowych lub młodszych stażem użytkowników.
Wg mnie głosowanie tylko dla wpłacających składki ludzi.

Pozdrawiam.

emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #43 : Grudzień 22, 2010, 13:16:39 »

Myślałem nad tym czy wszystkie prace/fotki przesyłać do jednego użytkownika i zaprezentować je wszystkie razem w jednym dniu czy wklejać je od razu do specjalnie dla tego celu założonego wątku.
Generalnie, problem wcześniejszego zamieszczania prac nawet tych nie podpisanych polega na tym, że ktoś może natchnąć inspiracją swojego rywala. Wysyłając prace anonimowo jest większa szansa, że będzie więcej oryginalnych pomysłów.

Pozdrawiam.

O tym nie pomyślałem.
 Masz rację Mrs z tą inspiracją i wcześniejszym zamieszczeniem prac.

Pozdrawiam

Mój baniaczek
thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #44 : Grudzień 22, 2010, 13:31:10 »

Chociaż też byłbym problem, ze składkami.. Bo po co miałbym płacić jakieś pieniądze, skoro nie mam szans wygrać w konkursie..
Bo gdyby była wybierana najlepsza praca fotograficzna, to wiadomo, że np nie mam szans bo nawet aparatu nie mam..Dlatego trzeba by wymyślić coś takiego, żeby każdy miał szanse..
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 30
  Drukuj  

Skocz do: