Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30
  Drukuj  
Autor Wątek: Konkurs akwarystyczny  (Przeczytany 122996 razy)
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #45 : Grudzień 22, 2010, 13:34:45 »

Chociaż też byłbym problem, ze składkami.. Bo po co miałbym płacić jakieś pieniądze, skoro nie mam szans wygrać w konkursie..
Bo gdyby była wybierana najlepsza praca fotograficzna, to wiadomo, że np nie mam szans bo nawet aparatu nie mam..Dlatego trzeba by wymyślić coś takiego, żeby każdy miał szanse..

Słucham więc Twojej propozycji.
Krytyka każdemu przychodzi łatwo. Smiley

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
oloix
Stały użytkownik

« Odpowiedz #46 : Grudzień 22, 2010, 14:26:59 »

Może nagrody pocieszenia ? Typu uzupełnienie karmy, albo jakas próbka nawozu ?
thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #47 : Grudzień 22, 2010, 14:33:40 »

Emperor, to nie była krytyka tylko moje zdanie Wink Osobiście sam nie mam pomysłu co mogłoby być lepsze niż zdjęcia.. Może np coś w rodzaju, że każdy z użytkowników, który wyrazi chęć udziału w konkursie dostaje jakiś temat i robi o tym jakąś notkę, czy coś takiego?

A co do nagród pocieszenia to nie głupi pomysł..
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #48 : Grudzień 22, 2010, 14:43:52 »

Emperor, to nie była krytyka tylko moje zdanie Wink Osobiście sam nie mam pomysłu co mogłoby być lepsze niż zdjęcia.. Może np coś w rodzaju, że każdy z użytkowników, który wyrazi chęć udziału w konkursie dostaje jakiś temat i robi o tym jakąś notkę, czy coś takiego?

A co do nagród pocieszenia to nie głupi pomysł..

Krytyką się nie przejmuję więc nie ma problemu Wink
Co do wspomnianych przez Ciebie tematów to cienko to widzę.Trzeba byłoby znać mniej więcej kto o czym ma jakiekolwiek pojęcie. Dostaniesz np temat z Malawi, a nigdy nie miałeś z nią do czynienia. Co wtedy? Przedruki z internetu nie bardzo mnie przynajmniej interesują.
Nie jestem organizatorem więc  to jest tylko moje stanowisko.
Mrs ma decydujące słowo.

Pozdrawiam

Mój baniaczek
thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #49 : Grudzień 22, 2010, 14:54:02 »

Ja tylko proponuję..I dajmy na to, że byłoby kilka tematów np do wybrania czy coś..
Choć to samo mniej więcej dotyczy zdjęć, bo nie każdy umie takowe robić i nie każdy posiada sprzęt taki jak trzeba Smiley
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #50 : Grudzień 22, 2010, 15:01:32 »

Ja tylko proponuję..I dajmy na to, że byłoby kilka tematów np do wybrania czy coś..
Choć to samo mniej więcej dotyczy zdjęć, bo nie każdy umie takowe robić i nie każdy posiada sprzęt taki jak trzeba Smiley

Bardzo dobrze,że proponujesz. Więcej propozycji-większe pole manewru.
Co do sprzętu nie sądzę  by jakość zdjęcia była czynnikiem decydującym.
Dzisiejsze komórki mają niezłe aparaty o 5mln pikseli, zdjęcia wychodzą całkiem, całkiem.

Pozdrawiam

Mój baniaczek
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #51 : Grudzień 22, 2010, 15:02:42 »

Do konkursu "wiedzowego" Drago mógłby jakieś pytania wymyślić jakby mu się chciało. Tylko wtedy mało kto by pewnie dogrzebał się w necie odpowiedzi Wink

thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #52 : Grudzień 22, 2010, 15:04:54 »

No wiadomo komórki, też ale nie każdy też ma z takim aparatem Smiley Dlatego chciałbym, żeby było coś takiego co nikogo by nie ograniczało.. Z tym, że takie coś na pewno będzie trudno wymyślić..
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #53 : Grudzień 22, 2010, 15:08:04 »

Do konkursu "wiedzowego" Drago mógłby jakieś pytania wymyślić jakby mu się chciało. Tylko wtedy mało kto by pewnie dogrzebał się w necie odpowiedzi Wink

Masz rację Smiley
Swoja drogą Drago mógłby zabrać głos w/w temacie.
Osoba z taką wiedzą na pewno ma wiele  ciekawych, nieszablonowych pomysłów.

Mój baniaczek
thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #54 : Grudzień 22, 2010, 15:18:39 »

Ja to bym to widział tak..
Co miesiąc organizowany jest jeden konkurs o dowolnej tematyce, czas składania prac to np. 2 tyg od ogłoszenia konkursu..
W jeden miesiąc fotografia, w inny coś innego i tak dalej.. Osoby, które wiedzą, że mają jakieś szanse dają wpisowe tam te 10 czy 20 zł i jest ok.
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #55 : Grudzień 22, 2010, 15:23:20 »

Co miesiąc organizowany jest jeden konkurs o dowolnej tematyce, czas składania prac to np. 2 tyg od ogłoszenia konkursu..
W jeden miesiąc fotografia, w inny coś innego i tak dalej.. Osoby, które wiedzą, że mają jakieś szanse dają wpisowe tam te 10 czy 20 zł i jest ok.

O rany nie chcę wyjść na "nadwornego pesymistę", ale konkurs co miesiąc to moim zdaniem za często. Z czasem mógłby spowszednieć. Mogę oczywiście się mylić.
Zobaczymy jak inni się do tego ustosunkują.

Pozdrawiam

Mój baniaczek
thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #56 : Grudzień 22, 2010, 15:24:39 »

Ja tylko mówię, jakby to mogło być Cheesy
Można zrobić co 2 miesiące czy tam 3..

EDIT: No i w sumie masz rację, z czasem coraz mniej osób by się w to angażowało.. A tak do dla każdego będzie jakaś atrakcja Wink
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2010, 15:36:48 wysłane przez thunderdome » Zapisane
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #57 : Grudzień 22, 2010, 15:56:54 »

Dobry pomysł w ten sposób mogli by głosować wszyscy a nie tylko ci co wniosą składkę, Ja w takim konkursie nie chcę brać udziału gdzie sam sobie mam robić zrzutkę na nagrody, ale głosować mógłbym ewentualnie jak coś by mi się spodobało tym bardziej jak bym nie znał autora. Oczywiście uczestnicy konkursu to ci co zapłacą wpisowe.
No ale większość ludzi już tu jednak znasz, podświadomie przekreśla to szanse nowych lub młodszych stażem użytkowników.
Wg mnie głosowanie tylko dla wpłacających składki ludzi.

Pozdrawiam.

[/quote]

Źle mnie zrozumiałeś chodziło mi o to, że nie wiedział bym czyja praca jest czyja więc raczej szanse były by wyrównane. Głosy rozkładały by się na większą liczbę forumowiczów oczywiście każdy mógłby oddać tylko jeden głos np. w wątku z pracami wpisywał by, która praca mu się podoba 1.2 lub 3 w zależności od numeru pracy. Całość była by czytelna i każdy mógłby sobie zliczyć ile dana praca pod numerem X ma głosów.
Coś na zasadzie jak Mirmił kiedyś zrobił sam podobny konkurs w którym uczestnicy forum wybierali zdjęcie na jego awatar (od 1 do chzba 7) oczywiście nagród nie dawał za to.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #58 : Grudzień 22, 2010, 17:14:18 »

Co do tematu nr 1 mam zastrzeżenia bo wydaje mi się że lepiej byłoby nagradzać za ogólne odtworzenie biotopu rybek niż focenie samych ryb które każdy może sobie bez trudu kupić w sklepie. Zrobienie akwarium które odwzorowuje w jakimś stopniu biotop a przy tym jest estetycznie urządzone to już coś co można nagradzać. Można by też dodać krótki komentarz od autora do zdjęcia w którym by opisał co użył i dlaczego.

ps. Dziwi mnie że żaden z moderatorów nie zabiera głosu. Mogli by wykazać minimum zaaganżowania i chociaż zaproponować że wstawią na forum baner informacyjny  Wściekły
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2010, 17:17:17 wysłane przez Pethro » Zapisane
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #59 : Grudzień 22, 2010, 17:54:26 »

Dziwi mnie że żaden z moderatorów nie zabiera głosu. Mogli by wykazać minimum zaaganżowania i chociaż zaproponować że wstawią na forum baner informacyjny  Wściekły
Pisałem w tym temacie do Przemka ale jeszcze nie odpisał, szablon regulaminu otrzymałem od Asmiego.

Źle mnie zrozumiałeś chodziło mi o to, że nie wiedział bym czyja praca jest czyja więc raczej szanse były by wyrównane. Głosy rozkładały by się na większą liczbę forumowiczów oczywiście każdy mógłby oddać tylko jeden głos np. w wątku z pracami wpisywał by, która praca mu się podoba 1.2 lub 3 w zależności od numeru pracy. Całość była by czytelna i każdy mógłby sobie zliczyć ile dana praca pod numerem X ma głosów.
Coś na zasadzie jak Mirmił kiedyś zrobił sam podobny konkurs w którym uczestnicy forum wybierali zdjęcie na jego awatar (od 1 do chzba 7) oczywiście nagród nie dawał za to.
Fakt, źle Cie zrozumiałem - przepraszam.
A pomysł sam w sobie jest dobry pod warunkiem, że zamieśclibyśmy zdjęcia/prace bez podania ich autorów.
Może jest to faktycznie lepszy pomysł od głosowania tylko i wyłącznie uczestników konkursu.

Co do tematu nr 1 mam zastrzeżenia bo wydaje mi się że lepiej byłoby nagradzać za ogólne odtworzenie biotopu rybek niż focenie samych ryb które każdy może sobie bez trudu kupić w sklepie. Zrobienie akwarium które odwzorowuje w jakimś stopniu biotop a przy tym jest estetycznie urządzone to już coś co można nagradzać. Można by też dodać krótki komentarz od autora do zdjęcia w którym by opisał co użył i dlaczego.
To też ciekawy pomysł, dodam to do kolejnej opcji tematu konkursu.

Wstrzymaj konie, kolego Smiley
Najpierw zrobmy jeden konkurs Smiley

O rany nie chcę wyjść na "nadwornego pesymistę", ale konkurs co miesiąc to moim zdaniem za często.
To nie pesymizm, to realizm Smiley

Swoja drogą Drago mógłby zabrać głos w/w temacie.
Osoba z taką wiedzą na pewno ma wiele  ciekawych, nieszablonowych pomysłów.
Napisze wieczorem w tym temacie do Drago.

Może nagrody pocieszenia ? Typu uzupełnienie karmy, albo jakas próbka nawozu ?
Wszystko zależy od finansów ktore uzbieramy.

Chociaż też byłbym problem, ze składkami.. Bo po co miałbym płacić jakieś pieniądze, skoro nie mam szans wygrać w konkursie..
Dla zabawy, to nie są wielkie kwoty a można dobrze sie bawic.
Panowie, dajcie spokój...wiekszą kwote połowa albo i wszyscy z nas przeznaczamy pewnie na weekendowe imprezki, wypady itp.
Możesz się sprawdzić, sądzić co ludzie myslą o Twoich pomysłach czy zdjęciach no i wesprzeć szczytny cel Smiley

Mrs ma decydujące słowo.
Ja tylko zbieram i składam wszystkie pomysły.
Konkurs jest wszystkich i wszyscy mogą o nim decydować Smiley

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2010, 17:57:23 wysłane przez mrs » Zapisane

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30
  Drukuj  

Skocz do: