Dziwi mnie że żaden z moderatorów nie zabiera głosu. Mogli by wykazać minimum zaaganżowania i chociaż zaproponować że wstawią na forum baner informacyjny
Pisałem w tym temacie do Przemka ale jeszcze nie odpisał, szablon regulaminu otrzymałem od Asmiego.
Źle mnie zrozumiałeś chodziło mi o to, że nie wiedział bym czyja praca jest czyja więc raczej szanse były by wyrównane. Głosy rozkładały by się na większą liczbę forumowiczów oczywiście każdy mógłby oddać tylko jeden głos np. w wątku z pracami wpisywał by, która praca mu się podoba 1.2 lub 3 w zależności od numeru pracy. Całość była by czytelna i każdy mógłby sobie zliczyć ile dana praca pod numerem X ma głosów.
Coś na zasadzie jak Mirmił kiedyś zrobił sam podobny konkurs w którym uczestnicy forum wybierali zdjęcie na jego awatar (od 1 do chzba 7) oczywiście nagród nie dawał za to.
Fakt, źle Cie zrozumiałem - przepraszam.
A pomysł sam w sobie jest dobry pod warunkiem, że zamieśclibyśmy zdjęcia/prace bez podania ich autorów.
Może jest to faktycznie lepszy pomysł od głosowania tylko i wyłącznie uczestników konkursu.
Co do tematu nr 1 mam zastrzeżenia bo wydaje mi się że lepiej byłoby nagradzać za ogólne odtworzenie biotopu rybek niż focenie samych ryb które każdy może sobie bez trudu kupić w sklepie. Zrobienie akwarium które odwzorowuje w jakimś stopniu biotop a przy tym jest estetycznie urządzone to już coś co można nagradzać. Można by też dodać krótki komentarz od autora do zdjęcia w którym by opisał co użył i dlaczego.
To też ciekawy pomysł, dodam to do kolejnej opcji tematu konkursu.
Ja to bym to widział tak..
Co miesiąc organizowany jest jeden konkurs o dowolnej tematyce, czas składania prac to np. 2 tyg od ogłoszenia konkursu..
Wstrzymaj konie, kolego
Najpierw zrobmy jeden konkurs
O rany nie chcę wyjść na "nadwornego pesymistę", ale konkurs co miesiąc to moim zdaniem za często.
To nie pesymizm, to realizm
Swoja drogą Drago mógłby zabrać głos w/w temacie.
Osoba z taką wiedzą na pewno ma wiele ciekawych, nieszablonowych pomysłów.
Napisze wieczorem w tym temacie do Drago.
Może nagrody pocieszenia ? Typu uzupełnienie karmy, albo jakas próbka nawozu ?
Wszystko zależy od finansów ktore uzbieramy.
Chociaż też byłbym problem, ze składkami.. Bo po co miałbym płacić jakieś pieniądze, skoro nie mam szans wygrać w konkursie..
Dla zabawy, to nie są wielkie kwoty a można dobrze sie bawic.
Panowie, dajcie spokój...wiekszą kwote połowa albo i wszyscy z nas przeznaczamy pewnie na weekendowe imprezki, wypady itp.
Możesz się sprawdzić, sądzić co ludzie myslą o Twoich pomysłach czy zdjęciach no i wesprzeć szczytny cel
Mrs ma decydujące słowo.
Ja tylko zbieram i składam wszystkie pomysły.
Konkurs jest wszystkich i wszyscy mogą o nim decydować
Pozdrawiam.